Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

@spinnerman z jednej strony wpędzasz człowieka w depresje :lol: , a z drugiej pokazujesz, że jednak pływa coś w naszym Bugu to podnosi człowieka na duchu.

Kolejne gratulacje i oby tak dalej.

Ja jadę w piątek i mam nadzieję, że pogoda nie zmieni się znacząco. I rybska takie jak te twoje też mi dopiszą.

U mnie dzisiaj odczuwalne ocieplenie bez przymrozków :D i rybska gryzą, że hej. Z jednej rynny z  rańca dwa dobre sandacze i półkilowy okoń, później gwałtowne urwanie brań, zmieniam na Flat Rapa i w pirwszym rzucie 160 cm wąsaty ;)

Szacun i pełen podziw za wyniki

Ja osobiście obawiał bym się ogona nad rzeką :ph34r:

U mnie dzisiaj odczuwalne ocieplenie bez przymrozków :D i rybska gryzą, że hej. Z jednej rynny z  rańca dwa dobre sandacze i półkilowy okoń, później gwałtowne urwanie brań, zmieniam na Flat Rapa i w pirwszym rzucie 160 cm wąsaty ;)

gratulacje ale polowiles!

zdradz co podales sandaczom z ranca :mellow:

Jak czytam posty typu "spinnerman ale połowiłeś, fajnie że w Bugu jeszcze są takie ryby" to śmiać mi się chce. Bug jest piękną rzeką w której jest mnóstwo pięknych ryb, tylko nie każdy potrafi je złowić. Kolega spinnerman udowadnia że, trzeba być jak najczęściej nad wodą i dobrze znać tą rzekę żeby w pełni korzystać z jej zasobów. Sam należę do tej grupy wędkarzy, która najczęściej podziwia krajobrazy niż piękne ryby, chociaż i mnie Bug obdarzył kilkoma okazami, jednak w porównaniu do wędkarzy którzy regularnie bywają nad Bugiem, moje wyniki to czysty przypadek.

@Norbert78 wiem że w Bugu ryby są i to są  konkretne, tylko na odcinku na którym ja łowię naprawdę rzadkością są sumy łowione pod koniec września i w październiku. Zdarzają się oczywiście takie przypadki , ale częściej z gruntu na jakieś mięso ewentualnie na żywca, a na spina to już naprawdę rzadko, najczęściej się zahaczają  za ogon podczas jgowania  niż atakują sztuczną przynętę.

Z ryb najwięcej w bugu jest bobrów.

Ostatnio spacerując z wędką nad brzegiem Bugu miałem po raz kolejny miałem wątpliwą przyjemność sprawdzenia głębokości dziury wykopanej przez bobry: Prawie po pachy a dodam, że mam  188cm wzrostu. :blink:, to taki bardziej ekstremalny przypadek, bo wywrotek po wpadnięciu  w płytsze dziury przy marszu już było kilkanaście, skądinąd tęż bardzo niebezpieczne,skręcenia zwichnięcia stawów skokowych, kolanowych a w najgorszym wypadku złamania, I niech ktoś powie,że wędkarstwo to nie jest sport ekstremalny :lol: .

Ostatnio spacerując z wędką nad brzegiem Bugu miałem po raz kolejny miałem wątpliwą przyjemność sprawdzenia głębokości dziury wykopanej przez bobry: Prawie po pachy a dodam, że mam  188cm wzrostu. :blink:, to taki bardziej ekstremalny przypadek, bo wywrotek po wpadnięciu  w płytsze dziury przy marszu już było kilkanaście, skądinąd tęż bardzo niebezpieczne,skręcenia zwichnięcia stawów skokowych, kolanowych a w najgorszym wypadku złamania, I niech ktoś powie,że wędkarstwo to nie jest sport ekstremalny :lol: .

Dziury to jedno, a obgryzione i zaostrzone pieńki młodych drzewek jak pułapki vietcongu :)

• Like 1

Fajniutki klusek . Gratulacje!

Ja jutro na cały dzień wybywam nad Bug i po takich zdjęciach aż nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję, że i u mnie też coś fajnego się trafi.

Edytowane przez misiek116p

Witam

Wybieramy się z kolegą jutro do Mierzwic połowic na zakręcie i pewnie skoczymy na trojan w poszukiwaniu sandaczy.

Czy ktoś zkolegów łowił tam sandokany w tym sezonie? Z góry dziękuje za odpo-podpowiedż :)

Na zakręcie to będzie ciężko z miejscówką ale to norma;)

Witam

Wybieramy się z kolegą jutro do Mierzwic połowic na zakręcie i pewnie skoczymy na trojan w poszukiwaniu sandaczy.

Czy ktoś zkolegów łowił tam sandokany w tym sezonie? Z góry dziękuje za odpo-podpowiedż :)

U mnie z sandaczem szału nie ma, ale coś tam da się złowić. W poprzednim roku więcej sandała łowiłem, ale trochę mi się woda zmieniła po wielkiej wodzie. Trzeba na nowo rozszyfrować co i jak, ale mnie bardziej interesuje gruby szczupak.