Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś łowił ostatnio sandacze w okolicach Wyszkowa (może to dziwne, że pytam na forum - trudno). W tym roku złowiłem sporo boleni na odcinku od Brańszczyka do Drogoszewa. Oczywiście C&R. Natomiast łowić sandacze dopiero się uczę i aktualnie mam spory problem z wytypowaniem miejsc i metody spiningowej (guma- opad, wobler?).

Proszę o jakieś podpowiedzi (tylko proszę bez głupiego linczu).

Czy ktoś łowił ostatnio sandacze w okolicach Wyszkowa (może to dziwne, że pytam na forum - trudno). W tym roku złowiłem sporo boleni na odcinku od Brańszczyka do Drogoszewa. Oczywiście C&R. Natomiast łowić sandacze dopiero się uczę i aktualnie mam spory problem z wytypowaniem miejsc i metody spiningowej (guma- opad, wobler?).

Proszę o jakieś podpowiedzi (tylko proszę bez głupiego linczu).

Witam,

kolego wędkuje na tym odcinku.

Ostanie dwa wypady stricte pod sandaczyki, niby coś się działo ale bez rewelacji.

Razem do kupy 11 rybek ale wszystkie krótkie. Gryzły głównie na 2,5 calowe kopytka.

Jedna rybka po zmroku na wolno prowadzony płytko schodzący woblerek.

Cóż może wrócą przymrozki to pokarzą się większe ;):))))))

Pozdrawiam

Witam,

kolego wędkuje na tym odcinku.

Ostanie dwa wypady stricte pod sandaczyki, niby coś się działo ale bez rewelacji.

Razem do kupy 11 rybek ale wszystkie krótkie. Gryzły głównie na 2,5 calowe kopytka.

Jedna rybka po zmroku na wolno prowadzony płytko schodzący woblerek.

Cóż może wrócą przymrozki to pokarzą się większe ;) :))))))

Pozdrawiam

Dzięki,

chyba wybiorę się w okolicach wtorku na główki Drogoszewa lub w okolice "nowego" mostu w Wyszkowie. Chyba już rzeczywiście czas na obijanie dna główkami, a jesli jeszcze będę widział drobnicę to o zmierzchu przejdę na wobki.

Natomiast 11 sztuk na dwa wypady to chyba nie jest źle?:) oczywiście fajnie byłoby może mniej ale większych:)

Pozdr,

Przy nowym moście w Wyszkowie się trochę pozmieniało , nie ma już takiej głębokiej rynny przy brzegu ,a zaczepów jak dawniej miliony

Ano zasypało :) Dodatkowo w na końcu opaski ( w górę rzeki) jakiś oszołom nawrzucał karczy.... walka o dołek :)

Dziś w Kamieńczyku na główkach dwa krótkie pieski.

Jutro najazd żywcówek i wielbicieli szczupaczego mięsa...

Nie ma chyba gorszego miejsca na wszelakie ryby niż Kamieńczyk...tylko desperaci mający tam działki sądzą iż tam są w ogóle jakieś ryby.

Wiem o ekipach siatkarzy czeszących i tak już spałowaną na maxa wodę...tam w weekend przewali się więcej ludzi niż w miesiąc lub pół roku na moich miejscach.

Nie zaprzeczam ,iż miejsce jest najgłębsze w okolicy lecz co z tego "skoro wszyscy we wsi wiedzą" heheheh 

Polecam szukanie miejsc dzikich trudno dostępnych z beznadziejnym dojazdem, może w tedy szczęście się uśmiechnie.

Ja chwilowo jestem zajęty w tym sezonie trochę czymś innym

post-47011-0-57508500-1382193087_thumb.jpg

Edytowane przez Przemek

Ale wielka piaskownica:-). To chyba prawda, że my mężczyźni jesteśmy jak dzieci tylko rozmiar zabawek się zmienia. Przemku budujesz dom czy jesteś na jakichś archeologicznych wykopkach :-)

Edytowane przez misiek116p

Hej Przemek odstawiłeś wędkowanie i bawisz się w piasku ;)

Żeby nie było offa ostatnie cztery wyjazdy nad Bug to .średnio 1-2 szczupaczki 50- 60cm i 2-3 okonki 25-30m w dzikich niedostępnych miejscach więc jest lipa...(sandacz 0 kontaktu).

...nie narzekaj przynajmniej był klimat ;)...a  sandacze to jak te twoje miejscówki...dzikie i niedostepne :)...może teraz uderzymy w bajoro, a na sandała jak lepiej przypizdzi ;)  

• Like 1

Ale wielka piaskownica:-). To chyba prawda, że my mężczyźni jesteśmy jak dzieci tylko rozmiar zabawek się zmienia. Przemku budujesz dom czy jesteś na jakichś archeologicznych wykopkach :-)

Gdy jestem na wykopkach to wystarczy zazwyczaj dołek 30 cm :)

Buduję nowy dom więc pożera to mnóstwo czasu kasy i energii.

• Like 1

Wybaczone na pewno zostanie:-), w życiu są rzeczy ważne jak nasze hobby i ważniejsze jak szczęście i spokój naszych rodziny czego namiastkę daje właśnie taki dom, a i nasze męskie ego... Dom, potomek, drzewo. Przemku jakieś foto na koniec tych budowlanych manewrów by się przydało.

Edytowane przez misiek116p

Bylem wczoraj na zimowisku z koleszka. Ludzi bardzo duzo ( z osmiu bylo zza wschodniej granicy walili duze ilosci gorzaly i bylo bardzo glosno ;) ) dwie lodki a i tak z tego co widzialem ja tylko okonia z 24cm wyciagnalem. Dzis tez mialem jechac ale pada deszcz a ja tego nie lubie.

8 godzina i nie pada hmm ale teraz nie mam czasu ;)

Edytowane przez palibrzuch

Tydzień temu. Widać, że są w ofensywie. W wietrzne dni drzewa kładą się jak zapałki. Trzeba się rozejrzeć za jakimś wędkarskim kaskiem  :).

attachicon.gifbobry2013.jpeg

...pewnie materiał pod zaporówke zbierają...słyszałem ze oddanie roboty na 2015  :D  

a tak  poważnie... coraz więcej miejscówek niemożliwych do obłowienia z brzegu dla spinnerów,...tyle tego leży w wodzie

... dla nas  tylko lepiej ;)

Edytowane przez czocho