marcinspol Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Czy ktoś łowił ostatnio sandacze w okolicach Wyszkowa (może to dziwne, że pytam na forum - trudno). W tym roku złowiłem sporo boleni na odcinku od Brańszczyka do Drogoszewa. Oczywiście C&R. Natomiast łowić sandacze dopiero się uczę i aktualnie mam spory problem z wytypowaniem miejsc i metody spiningowej (guma- opad, wobler?).Proszę o jakieś podpowiedzi (tylko proszę bez głupiego linczu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Czy ktoś łowił ostatnio sandacze w okolicach Wyszkowa (może to dziwne, że pytam na forum - trudno). W tym roku złowiłem sporo boleni na odcinku od Brańszczyka do Drogoszewa. Oczywiście C&R. Natomiast łowić sandacze dopiero się uczę i aktualnie mam spory problem z wytypowaniem miejsc i metody spiningowej (guma- opad, wobler?).Proszę o jakieś podpowiedzi (tylko proszę bez głupiego linczu).Witam,kolego wędkuje na tym odcinku.Ostanie dwa wypady stricte pod sandaczyki, niby coś się działo ale bez rewelacji.Razem do kupy 11 rybek ale wszystkie krótkie. Gryzły głównie na 2,5 calowe kopytka.Jedna rybka po zmroku na wolno prowadzony płytko schodzący woblerek. Cóż może wrócą przymrozki to pokarzą się większe )))))Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witam,kolego wędkuje na tym odcinku.Ostanie dwa wypady stricte pod sandaczyki, niby coś się działo ale bez rewelacji.Razem do kupy 11 rybek ale wszystkie krótkie. Gryzły głównie na 2,5 calowe kopytka.Jedna rybka po zmroku na wolno prowadzony płytko schodzący woblerek. Cóż może wrócą przymrozki to pokarzą się większe )))))PozdrawiamDzięki,chyba wybiorę się w okolicach wtorku na główki Drogoszewa lub w okolice "nowego" mostu w Wyszkowie. Chyba już rzeczywiście czas na obijanie dna główkami, a jesli jeszcze będę widział drobnicę to o zmierzchu przejdę na wobki.Natomiast 11 sztuk na dwa wypady to chyba nie jest źle? oczywiście fajnie byłoby może mniej ale większych:)Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przy nowym moście w Wyszkowie się trochę pozmieniało , nie ma już takiej głębokiej rynny przy brzegu ,a zaczepów jak dawniej miliony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przy nowym moście w Wyszkowie się trochę pozmieniało , nie ma już takiej głębokiej rynny przy brzegu ,a zaczepów jak dawniej milionyAno zasypało Dodatkowo w na końcu opaski ( w górę rzeki) jakiś oszołom nawrzucał karczy.... walka o dołek Dziś w Kamieńczyku na główkach dwa krótkie pieski.Jutro najazd żywcówek i wielbicieli szczupaczego mięsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Akurat dziś byłem w Kamieńczyku na główkach i 0 sandacza ,a ostatnio nieźle tam było , wielu spinningistów i wielbicieli żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Nie ma chyba gorszego miejsca na wszelakie ryby niż Kamieńczyk...tylko desperaci mający tam działki sądzą iż tam są w ogóle jakieś ryby.Wiem o ekipach siatkarzy czeszących i tak już spałowaną na maxa wodę...tam w weekend przewali się więcej ludzi niż w miesiąc lub pół roku na moich miejscach.Nie zaprzeczam ,iż miejsce jest najgłębsze w okolicy lecz co z tego "skoro wszyscy we wsi wiedzą" heheheh Polecam szukanie miejsc dzikich trudno dostępnych z beznadziejnym dojazdem, może w tedy szczęście się uśmiechnie.Ja chwilowo jestem zajęty w tym sezonie trochę czymś innym Edytowane 19 Października 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Hej Przemek odstawiłeś wędkowanie i bawisz się w piasku Żeby nie było offa ostatnie cztery wyjazdy nad Bug to .średnio 1-2 szczupaczki 50- 60cm i 2-3 okonki 25-30m w dzikich niedostępnych miejscach więc jest lipa...(sandacz 0 kontaktu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Hej Przemek odstawiłeś wędkowanie i bawisz się w piasku Wojtek Ty drążysz w drewnie ja w piasku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Ale wielka piaskownica:-). To chyba prawda, że my mężczyźni jesteśmy jak dzieci tylko rozmiar zabawek się zmienia. Przemku budujesz dom czy jesteś na jakichś archeologicznych wykopkach :-) Edytowane 19 Października 2013 przez misiek116p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Hej Przemek odstawiłeś wędkowanie i bawisz się w piasku Żeby nie było offa ostatnie cztery wyjazdy nad Bug to .średnio 1-2 szczupaczki 50- 60cm i 2-3 okonki 25-30m w dzikich niedostępnych miejscach więc jest lipa...(sandacz 0 kontaktu)....nie narzekaj przynajmniej był klimat ...a sandacze to jak te twoje miejscówki...dzikie i niedostepne ...może teraz uderzymy w bajoro, a na sandała jak lepiej przypizdzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ale wielka piaskownica:-). To chyba prawda, że my mężczyźni jesteśmy jak dzieci tylko rozmiar zabawek się zmienia. Przemku budujesz dom czy jesteś na jakichś archeologicznych wykopkach :-)Gdy jestem na wykopkach to wystarczy zazwyczaj dołek 30 cm Buduję nowy dom więc pożera to mnóstwo czasu kasy i energii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Wiem jak to jest. Niedawno skończyłem remont swojego, kawał roboty i czasu trzeba było w to włożyć, wymieniłem dach i docieplalem, ale na pewno mniej niż przy budowie, wiec powodzenia Przemku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dziękuję Pawle za życzenia Mam nadzieję że nikt się nie obrazi na mnie za to foto, nie chciałem robić tu forum budowlańców lecz wykazać niezbicie powód mej mało rybności tej jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Wybaczone na pewno zostanie:-), w życiu są rzeczy ważne jak nasze hobby i ważniejsze jak szczęście i spokój naszych rodziny czego namiastkę daje właśnie taki dom, a i nasze męskie ego... Dom, potomek, drzewo. Przemku jakieś foto na koniec tych budowlanych manewrów by się przydało. Edytowane 20 Października 2013 przez misiek116p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Stan surowy zamknę już w marcu ale może koniec o tym bo jeszcze się ktoś pogniewa i użyje "zielonego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ja poczekam na "parapetowke" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Jesteś już zaproszony jako prezent do nowego domu może być wobler Niemiecki oczywiście heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dziekuje, przybedziemy.Prezent tez sie znajdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palibrzuch Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Bylem wczoraj na zimowisku z koleszka. Ludzi bardzo duzo ( z osmiu bylo zza wschodniej granicy walili duze ilosci gorzaly i bylo bardzo glosno ) dwie lodki a i tak z tego co widzialem ja tylko okonia z 24cm wyciagnalem. Dzis tez mialem jechac ale pada deszcz a ja tego nie lubie. 8 godzina i nie pada hmm ale teraz nie mam czasu Edytowane 21 Października 2013 przez palibrzuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Wynik sobota-niedziela: trzy sandaczyki w przedziale 40 - 50 cm, jeden szczupaczek 50+, dwa krótkie, parę okonków.Wszystko pływa. Jak na dwa dni łażenia szału nie ma...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Tydzień temu. Widać, że są w ofensywie. W wietrzne dni drzewa kładą się jak zapałki. Trzeba się rozejrzeć za jakimś wędkarskim kaskiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palibrzuch Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Fajne zdjecie. Lubie bobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Tydzień temu. Widać, że są w ofensywie. W wietrzne dni drzewa kładą się jak zapałki. Trzeba się rozejrzeć za jakimś wędkarskim kaskiem . bobry2013.jpeg...pewnie materiał pod zaporówke zbierają...słyszałem ze oddanie roboty na 2015 a tak poważnie... coraz więcej miejscówek niemożliwych do obłowienia z brzegu dla spinnerów,...tyle tego leży w wodzie ... dla nas tylko lepiej Edytowane 22 Października 2013 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Tylko co będzie jak drzewa się skończą...? Moim zdaniem jest ich już za dużo i potrzebna jest selekcja,drzewo rośnie kilkadziesiąt lat i nie wiele już ich zostało nad Bugiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi