Majo Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Tylko co będzie jak drzewa się skończą...? Moim zdaniem jest ich już za dużo i potrzebna jest selekcja,drzewo rośnie kilkadziesiąt lat i nie wiele już ich zostało nad Bugiem....Dokładnie, rzadko kiedy uda im się dobrze spuścić drzewo do wody. Częściej na ścieżki lub centralnie w środek miejscówki że nie ma już jak rzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Fajne zdjecie. Lubie bobry Nie wiem czy w smaku nutrii nie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ukraińcy skutecznie regulują liczbę bobrow. Jakiś miesiąc temu widziałem jak polują na bobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Nie wiem czy w smaku nutrii nie przypomina Podobno są bardzo smaczne... (przez to,strój bobrowy i futro prawie kiedyś wyginęły ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Tylko co będzie jak drzewa się skończą...? Moim zdaniem jest ich już za dużo i potrzebna jest selekcja,drzewo rośnie kilkadziesiąt lat i nie wiele już ich zostało nad Bugiem....Będzie problem. Myślę że 3-4 lata temu gdzieś czytałem że ilość bobrów w Polsce przekroczyła 20 tys. sztuk i to sporo przekroczyła.Wroga naturalnego brak, polować nie wolno a warunki mają świetne do rozmnażania. Coś ok. setki udało się odłowić i przerzucić na Słowację ale to jest kropla w morzu. Gdzieś na Podlasiu koło łowieckie dostało zgodę na odstrzał 40 czy 50 sztuk , udało się 2 sztuki.Wszyscy wiemy że bobry wycinają drzewa liściaste. Szczena mi opadł kilka lat temu gdzieś nad Narwią jak zobaczyłem kilkadziesiąt wyciętych przez bobry choinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Podobno są bardzo smaczne... (przez to,strój bobrowy i futro prawie kiedyś wyginęły ).Chyba raczej przez futro. Z tymi staropolskim przysmakami to mozna się zdziwić. Ok. 20 lat temu miałem okazję jeść misia. Człowiek się naczytał o łapach niedziwiedzia w miodzie czy szynce. Łap co prawda nie podano ale miała być szynka. Ślina z pyska mi kapała od śniadania a wieczorem rozczarowanie bo takie sobie to było. Już wolę suszoną kozę albo pieczony łeb barani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Z ciekawostek, byłem dzisiaj pierwszy raz kontrolowany przez PSR od długieeeego czasu. A ostatnie 3 lata jestem nad wodą prawie codziennie albo i 2x. W sezonie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 @sacha słyszałem od kolegi który (zajmuje się preparowaniem zwierząt) wypychał kilka bobrów dla BPN.u że mają bardzo smaczne mięso. @Majo to się nazywa kumulacja ,nie dość że codziennie nad woda to jeszcze kontrola.... PS.(zazdroszczę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 PSR nad Bugiem jest jak Yeti wszyscy wiedzą, że istnieje ale niewielu widziało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 PSR nad Bugiem jest jak Yeti wszyscy wiedzą, że istnieje ale niewielu widziało.Ja mam w rejonie Mielnika 15-20 wędkodni w ub. roku i w tym a PSR nie widziałem, zresztą yeti też nie .A nad Wisłą w W-wie byłem chyba 4 albo 5x i 2 kontrole-to jest osiągnięcie bo przez ostatnie 16 lat miałem 4 czy 5 kontroli nad Narwią, Bugiem ,Wisłą i do 2002 na Mazurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ostatni raz do czynienia z PSR miałem jak wybrałem się na pstrągi, ale wtedy to była kumulacja, byłem na trzech różnych odcinkach rzeki i trzy razy byłem kontrolowany przez trzy różne patrole, a było to trzy lata temu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Mnie Siedlecka PSR kontrolowała w ok. Mienika pierwszego maja ok. 3 lata temu (tak się przejąłem że ledwo znalazłem dokumenty i mało co nie dostałem mandatu ).Widywałem ich tam kilka razy w ostatnich latach. Co do mazowieckiego PZW to rok temu wędkowałem ok.30km w górę Wisły od wawy i każdy tubylec łowił na 3-4 wędki jakieś 35-40km od ul.Twardej 42 (myślę że tam PSR jest jak yeti....) Poniżej Warszawy (w tym roku) PSR podpłynął do naszego obozu za pontonem kolegi ,ale zobaczywszy sprzęt wędkarski odpuścili kontrolę (może nie chciało im się ciągnąć łodzi po mieliźnie...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Czyli standard...nie tam gdzie trzeba....i nie tych co trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Mnie Siedlecka PSR kontrolowała w ok. Mienika pierwszego maja ok. 3 lata temu (tak się przejąłem że ledwo znalazłem dokumenty i mało co nie dostałem mandatu ).Widywałem ich tam kilka razy w ostatnich latach. Co do mazowieckiego PZW to rok temu wędkowałem ok.30km w górę Wisły od wawy i każdy tubylec łowił na 3-4 wędki jakieś 35-40km od ul.Twardej 42 (myślę że tam PSR jest jak yeti....) Poniżej Warszawy (w tym roku) PSR podpłynął do naszego obozu za pontonem kolegi ,ale zobaczywszy sprzęt wędkarski odpuścili kontrolę (może nie chciało im się ciągnąć łodzi po mieliźnie...). Spóźnili się o kilka sekund, bo dobiliśmy do brzegu i nie chciało im się wysiadać na mieliznę. Jak byśmy byli na wodzie nie omieszkali by nas skontrolować. Mało ambitni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Spóźnili się o kilka sekund, bo dobiliśmy do brzegu i nie chciało im się wysiadać na mieliznę. Jak byśmy byli na wodzie nie omieszkali by nas skontrolować. Mało ambitni... ...miałeś wtedy szczęście...za te niewymiary skitrane w gumowcach...zamkneliby cie do puchy ...z murzynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 był ktoś w ostatnie dni nad wodą? gryzie coś?? bo nie wiem czy jest sens rozprostowac plecionkę przed końcem sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 ,, przed koncem sezonu ,, jak dla mnie to sie dopiero zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 ,, przed koncem sezonu ,, jak dla mnie to sie dopiero zacznie ja też czekam... aż się w końcu zacznie jesień :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Jak dla mnie to jeszcze sezon jesienny sie nie zaczął, zdecydowanie za ciepło.Czekam na przymrozki, po takim lecie jesienia jak chwyci mróz to drapieżniki będą gryzły konkretnie.Sandacz czeka na konkretny impuls, a wtedy będzie gryzł. Przy tej pogodzie okoń i szczupły ganiają za drobnicą wzdłuz burt. FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 .... Przy tej pogodzie okoń i szczupły ganiają za drobnicą wzdłuz burt. FH Ano ganiają ganią Dziś sporo okonków i cztery szczupłe nie mierzone ale na moje oko krótkie.Wszystko pływa, acha zaliczona kolejna polemika z serii " panie po co pan łapisz te ryby jak pan puszczasz ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 panie po co pan łapisz te ryby jak pan puszczasz ? Dla zabawy Panie ,dla zabawy.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja dziś korzystając z okazji mniejszego ruchu na budowie, umyłem i złożyłem z wielkim żalem ponton ehhh.Może w przyszłym sezonie (oby) było więcej wolnego czasu Wojtek oczywiście wpraszam się do Ciebie i Pawła na wiosennego bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Nie ma sprawy Przemku,możemy polatać na dwa dmuchawce tam gdzie Ci mówiłem. Ja teraz (przez cały listopad) poświęcam się wodzie stojącej,nad Bug wrócę na początku grudnia.Jak pogoda pozwoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 nad Bug wrócę na początku grudnia.Jak pogoda pozwoli......i smoki wyjdą z jaskini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 U mnie smoki już pewnie zajadają ukleję, dlaczego nie chcą zajrzeć na moją budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi