Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

To był czerwiec zeszłego roku, zaraz po tym jak wysoka woda zeszła do koryta. Na łąkach woda w koło jeszcze stała.

Tomek, i przez tą stojącą wodę nad Bug zamiast 500m to miałem jakieś 200  ;) .

Inna sprawa że miejscowy farmer q....wił na czym świat stoi bo normalnie to bydlątka po łąkach chodziły od poczatków maja a wyszły ok. 10 czerwca a i tak miejscami miały kąpiele błotne.

Tomek, i przez tą stojącą wodę nad Bug zamiast 500m to miałem jakieś 200  ;) .

Inna sprawa że miejscowy farmer q....wił na czym świat stoi bo normalnie to bydlątka po łąkach chodziły od poczatków maja a wyszły ok. 10 czerwca a i tak miejscami miały kąpiele błotne.

To i tak dobrze wyszedłeś na tych 200 metrach :) w mojej okolicy niektórzy mieli Liwiec i Bug sporo bliżej albo nawet bardzo blisko chałupy.

Dokładnie to samo było u mnie, krówek i koników ani śladu, ale gruntówek też ani widu ani słuchu, bo przecież wiadomo że jak autem do wody nie wjedziesz to nie łapanie ;) :))))

• Like 1

Nie kracz Paweł...na wiosne wszyscy bedą znowu płakali, że za duzo ;)

Dokładnie :)

do końca czerwca nic innego w koło nie słyszałem tylko "jesuuuu ile wody, panie gdzie tej ryby szukać" ;)

Potem spadło... "panie jaka niżówa, już niedługo nie będzie gdzie tej ryby łapać"

i tak do.... ;)

Byłem tam :) i właśnie wtedy połamałem swojego Avida.

Miejsca ogólnie bardzo fajne.... i jak na Bug występują tam niebywałe ilością główek 

Zdjęcie z telefonu (Nokia Eseries) Bugu granicznego :)

Wstawianie takich zdjęć o tej porze roku i przy takirj aurze powinno być zabronione! :-). Weź tu człowieku spokojnie doczekaj do wiosny.

Ja najczęściej bywam tam wodujac sie gdyz jest to jedyny betonowy slip w okolicy. Wkur....ą mnie na maxa porozrzucane głowy malych szczupaczkow w centrum 30 tys. Miasta.

Bywam tam przejazdem, popatrzeć pogadac.

Odradzam łowienie ze wzgledu na to co mozna tam zobaczyć...ewentualnie usłyszeć :)