Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że to mało realne bo Bug mieliznami stoi ... 

Aktualnie problemem jest sezon filcowo-szczupaczkowo-bolkowy na rzekach Podlasia spowodowany niska wodą i ciepłą wiosną. Bo przecież w maju będzie trudniej coś usmażyć (większa konkurencja nad wodą).

Niestety to prawda ok tydzień temu byłem nad Bugiem i bolki wieszały się nieustannie mimo że troczyłem sobie za okonkiem... zwierzyłem się miejscowemu z tego faktu(oczywiście bez podawania szczegółów) a on na to " to trzeba brać bo ze słoika to nawet tak źle nie smakuje ten Boleń..." a na zakończenie rozmowy rzucił "zakładaj Pan jako blachie póki wcześnie bo później mogą pływać, 2 Szczupaki i można jechać do domu..." nóż się w kieszeni otwiera normalnie :angry:

Zabawki pewnie i tak ale szczena mi opadła rok temu gdy rozmawiałem z gościem w Wajkowie. On tam trzyma pychówkę i powiedział że 6 lat trzymał na sznurku i dopiero zdecydował że zainwestuje po 6 latach w 4m łańcucha i kłódkę.

Dolne zdjęcia mają zaprezentować Wyszkowskie mocowania pychówek :)

Odnośnie sznurka :P

• Like 1

U mnie to samo, gruba lina a i znią czasami sobie złodzieje radzą :(

Masz w 100% racje Nie ma linki nie ma lancucha nie ma zabezpieczenia którego by nie można było przeciąć przynajmniej z tych ogolno dostępnych .

Jako ciekawostkę dodam ze mojemu znajomkowi w wawie na parkingu pod blokiem wycieli katalizator z auta .

Dziś parę godzin nad rzeką.

Czepiły się dwa bolki... na 2 i 3 cm wobusia...

Był też wątek kryminalno-sensacyjny.

Policja i PSR ganiała jakiś typów. Podobno z siecią.

Ganianie terenówkami po łąkach, a potem rodaków rozmowy...

A gdzie się ganiali ?

.

W tym roku często tam widać psr, co mnie bardzo cieszy.

Są efekty wspomnianych rozmów, 2 panów dostało 8 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata plus kara finansowa :)

• Like 1