Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

No ja łowie juz ponad 20 lat na Bugu, od jakichś dwóch niemal codziennie, i nigdy nie spotkałem, ani nawet nie słyszalem o jakiejkolwiek kontroli na "moim odcinku" - ani nikt z moich znajomych też o takowej kontroli nie słyszał- nie mowiąc juz o tym, że byl kontrolowany.

Mnie kontrolowali jakieś 5 lat temu w Siedliszczu, ale to chbs tylko dla tego, że da sie tam dojechać samochodem do samej rzeki :-)

• Like 1

info dla zainteresowanych, sezon szczupakowy na bugu otwarty,

dzisiaj kolega był na Pralni koło Janowa Podlaskiego, widział około 10-15 osób ganiających chyba nie okonie, jazie, klenie z gumami 7,5-12cm, a raczej szczupaki, z czego 3 na pewno były zabrane do samochodu, i byli to panowie nazywający siebie samych ,,wedkarzami" B)

na pytanie zadane im - ,,panowie szczupak jeszcze ma okres ochronny", odpowiedź padła szczupak już wytarty :blink: 

przykre!!!

tacy u mnie ryby oglądali by w tv i książkach, i zakaz wędkowania na 15lat,

Witam

Przemku to Brańszczyk?Łowiliśmy tam z kolegami  zeszłej jesieni i muszę powiedzieć ,że szczupłe brały wyśmienicie.

Ja łowiłem z tej burty z  1 zdjęcia mając nadzieję na sandała ale nie chciały w tym dniu współpracować a miejscówka książkowa :)

POzdro

Miejsce ogólnie znane i strasznie eksploatowane przez wszelkiego rodzaju stonkę :(

Dziadostwo straszne się tam kręci, sam dzwoniłem nie raz na Policję widząc co miejscowy element robi w biały dzień z siatą.

Dziś dominowały obrotówki oraz Pestki Parfa.

Szkoda że rybki małe siadały na kiju, te większe złowię 1 maja :P

• Like 1

Ano kreci się dziadostwo... rozwala śmieci butelki po bro puszki inne takie tam...

Wczoraj 8 małych klusek. Głównie na mikro wobusie i abu droppen.

Dziś rozmowa o słuszności łapania jazi i kleni na morsa 2....

Rozmowa zakończona wymianą morsa na wobka, odszedłem to pewnie znowu mors wylądował na agrafce...

W piątek odebrałem kij z pracowni. Noc w pracy, sobota rano jadę nad rzekę. Przez cały dzień trzy brania, jeden okonek złowiony, ale najgorsze bylo to... że złamałem nowa wędkę :-( i tak się zakończył dzień.

,,panowie szczupak jeszcze ma okres ochronny", odpowiedź padła szczupak już wytarty :blink:

To i tak dobrze że brali pod uwagę tarło. Ładnych kilka lat temu w górę Bugu od Małkini pod koniec maja usłyszałem od spiningisty (za przeproszeniem) że nic mu nie bierze, mnie też nie brało - totalna pustynia.

A później zameldował że jak luty/marzec lód nie płynął to po kilka dziennie brało :angry: .

W piątek odebrałem kij z pracowni. Noc w pracy, sobota rano jadę nad rzekę. Przez cały dzień trzy brania, jeden okonek złowiony, ale najgorsze bylo to... że złamałem nowa wędkę :-( i tak się zakończył dzień.

Twój błąd czy dostałeś bubla?