pawello Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Fajnie połowiłeś, gratujeszyn. P.S. Cztery zdjęcia i trzy różne kołowrotki. Masz niezły "park maszynowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A nie lubię jak mi coś leży na półce i się kurzy Ale kijek wciąż bez zmian, bo tylko jeden w szafie pod takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Talo A nie lubię jak mi coś leży na półce i się kurzy Ale kijek wciąż bez zmian, bo tylko jeden w szafie pod takie łowienie. Talon z FC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Xls 3.05 6-25g z FC. Deko przymocny i troszkę gubi ryby ale zapas mocy na wszelki wypadek spory. Najgorsze jest to ,że na Bugu systematycznie pływa profesjonalna ekipa łódką, maja dla pozoru wędki i ....elektryczny podbierak.Znajomy chciał zrobić zdjęcie łodki niestety numery zaklejone mieli, kaptury na głowach i zmieniają miejsca swoich wojarzy od Nura po Branszczyk. Na Rytelach teraz w dobre walą sandacze przy gniazdach na kotwy, w tym roku juz taki koło 10kg wyjechał, najlepsze 'brania w nocy" ,wszyscy wiedzą,że co roku tak sie dzieję i nikt nie robi z tym nic Edytowane 8 Maja 2014 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Piękna rzeka ten Bug ale chyba zaniedbana przez odpowiednie służby( nie tylko Bug). Szkoda ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Mój jaź 55 cm / 2.2 kg na wobka własnej produkcji i kumpla leszcz 55 cm 1.8 kg na karasia Jaxona 6 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Kilka brań, ładny zszedł, jeden nadawał się do fotki Edytowane 9 Maja 2014 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzaless Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) u mnie dziś wyjechało takie coś jako spiningowy przyłów 67 cm: był jeszcze jeden ok. 50 cm i szczupaczek 50cm. Edytowane 10 Maja 2014 przez gonzaless 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/95809/60/relacja_ze_spinningowych_mistrzostw_okregu_z_dnia_11052014rTo nie wina niskiego poziomu tylko bezrybia, tak jest co roku.Jak na 70 chłopa padnie jeden lub dwa szczupaki to już jest oh, ah jak cudownie Robi się gówno i będzie jeszcze większe.Może za jakieś x lat coś się poprawi jak stare berety przestaną łowić i zabierać każdą rybę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/95809/60/relacja_ze_spinningowych_mistrzostw_okregu_z_dnia_11052014rTo nie wina niskiego poziomu tylko bezrybia, tak jest co roku.Jak na 70 chłopa padnie jeden lub dwa szczupaki to już jest oh, ah jak cudownie Robi się gówno i będzie jeszcze większe.Może za jakieś x lat coś się poprawi jak stare berety przestaną łowić i zabierać każdą rybę do domu.Za x lat wiele się nie zmieni, bo wnuczki starych beretów mają w genach zakodowane, że każdą rybę trzeba przytargać do domu, bez względu na wymiar i okres ochronny.Można to zaobserwować nad Bugiem bardzo często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) :good: Edytowane 15 Maja 2014 przez Remek107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 ciekawie się robi i też ciekawe ile w tym prawdy!!!? :good: Remek, ja bym się wcale nie cieszył . Przeczytaj PW to zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 wszyscy wiedzą,że co roku tak sie dzieję i nikt nie robi z tym nic 502076175 PSR Siedlce515275284 PSR Małkinianie wiem czy przyjadą ale co szkodzi zadzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Poniżej największy w tym roku...75 z hakiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 No ładnie, gratuluję bolków. Takiego 75 chętnie bym pojmał do zdjęcia. Napis pls gdzie mogę go odwiedzić Wisła ma iść w górę, więc trzeba będzie Bug odwiedzić, A pokazują się te bolenie z wieczora już jak należy na Mazowieckim odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wisła ma iść w górę, więc trzeba będzie Bug odwiedzić, Z radarów pogodowych wygląda na to że od wczorajszego południa pada na płd-wsch. Polski i dzisiaj i jutro też ma padać. Więc za kilka dni i na Bugu woda pójdzie do góry. Jak na razie nie sprawdzają się prognozy o opadach w całym kraju ale jak poleje na południu to gdzieś to musi popłynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 No ładnie, gratuluję bolków. Takiego 75 chętnie bym pojmał do zdjęcia. Napis pls gdzie mogę go odwiedzić Wisła ma iść w górę, więc trzeba będzie Bug odwiedzić, A pokazują się te bolenie z wieczora już jak należy na Mazowieckim odcinku? Ten akurat się nie pokazywał tego dnia. Przed tym deszczowym frontem bolki miały częste zrywy w żerownaiu i było jej widać w róznych miejscach ,teraz jest posucha ale coś idzie wydłubać szczególnie w okolicach przed i poburzowych. Wieczorami nie zauważyłem jeszcze wzrostu aktywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Witam, ja w ostatnią sobotę za Bolkiem chodziłem bezskutecznie chyba z 6 h. A miejscówkę uważałem za bankową zaliczyłem tylko jedno wyjście przy samym brzegu i tyle....fakt, że grunciarze zrobili robotę... bo o ile rano widać było aktywność Pana Bolka to po przyjściu "koszykarzy" znacznie osłabła... natomiast po przerzuceniu się na okonia troszkę poprawiłem sobie humor:) Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/95809/60/relacja_ze_spinningowych_mistrzostw_okregu_z_dnia_11052014rTo nie wina niskiego poziomu tylko bezrybia, tak jest co roku.Jak na 70 chłopa padnie jeden lub dwa szczupaki to już jest oh, ah jak cudownie Robi się gówno i będzie jeszcze większe.Może za jakieś x lat coś się poprawi jak stare berety przestaną łowić i zabierać każdą rybę do domu.Nie tylko berety niestety, Tydzień temu dwóch spinningistów pod wrocławskiem mostem rędzińskim wzięło na moich oczach 2 bolenie. Mieli łódkę, echosondę i dobry sprzęt. Kur... masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nie tylko berety niestety, Tydzień temu dwóch spinningistów pod wrocławskiem mostem rędzińskim wzięło na moich oczach 2 bolenie. Mieli łódkę, echosondę i dobry sprzęt. Kur... masakra!!!Koneserzy Panie. A to jakim sprzętem łowili lub mieli nie świadczy nawet w 1% o wartości tego wędkarza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 To raczej smakosze. Jakiś czas temu podchodzę do spinningisty, spytać się o wyniki i pokazuje mi leżącego w trawie ok. 70 cm bolenia już sprawionego. Mówi że uwędzi dla syna. Pomyślałem sobie żeby wam ości w gardłach po ustawały to może następnym razem byś się zastanowił czy go zabrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Cały dzień biczowania (12 h) i tylko jeden okoń około 20 cm, kilka uderzeń w gumę o dziwo bez śladów zębów szczupłego i wyjście bolka do rapki pod samymi nogami.Pogoda ładna, woda przybiera i ryby chyba dlatego nie chciały brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Nie wiem, czy to kwestia przyboru. Woda owszem idzie do góry ale powoli. Myślę, że będzie lepiej jak się pogoda ustabilizuje. Tak czy siak dzień był dzsiaj piękny. Wypadów nad Bug nigdy nie żałuję, uwielbiam te krajobrazy. Przez 8h obławiania z pontnu trafił się jeden szczupak i jeden boleń, oba tak ok. 65cm. Zwiedziłem za to chyba z 10km rzeki. W sumie jestem zadowolony, bo otwarłem w ten sposób nadburzański sezon, ale przydałoby się trochę więcej akcji. Szukałem głównie boleni, a te nie przejawiały dzisiaj specjlanej aktywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Przez kilka dni albo deszcz albo bezrybie więc zamias ryb, to za co kochamy bug...Cała sceneria okraszona była muzyką, skomponowaną przez bażanty i żurawie. Edytowane 19 Maja 2014 przez Radbraw 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palibrzuch Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 1 zdjecie kozak Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi