Spinbol4 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Widoki mojej ukochanej rzeki Dziś byłem w okolicach Popowa z wynikiem kilku pasiaków i niewymiarowy bolek. Woda troszkę przybrała, ale niewiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Przez 8h obławiania z pontnuW takim razie widzieliśmy się w okolicach Kamieńczyka Machałem wędką do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 W takim razie widzieliśmy się w okolicach Kamieńczyka Machałem wędką do CiebieA ja do ciebie z promu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jeśli chodzi o prom w Kamieńczyku to nie ja Ja zwodowałem się na przystani w Brańszczyku i popłynąłem w górę rzeki w kierunku Szumina i dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o prom w Kamieńczyku to nie ja Ja zwodowałem się na przystani w Brańszczyku i popłynąłem w górę rzeki w kierunku Szumina i dalej.Nie popływasz spokojnie namierzą Cie nie tu to tam To i ja małe podsumowanie...sobota: pusto - studnianiedziela: na dwa podejścia. Udało się wydłubać jakieś okonki i klenika.Jeden klusek spadł, były jakieś kontakty. Nie było źle. Po sobocie rzekłbym nawet że super Wieczorem dogrywka kolejne okonki i szczupaczek, wyglądał nawet przyzwoicie... ale wziął i spadł zostawiając mnie z kocią mordą...poniedziałek: "akcja bolek" zakończona dwoma chlapakami koło 40cm... ryby aktywne raniutko.a potem ? a potem palma odbijała i robiłem zdjęcia przez okulary Edytowane 19 Maja 2014 przez mazur.t 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie popływasz spokojnie namierzą Cie nie tu to tam To i ja małe podsumowanie...sobota: pusto - studnianiedziela: na dwa podejścia. Udało się wydłubać jakieś okonki i klenika.Jeden klusek spadł, były jakieś kontakty. Nie było źle. Po sobocie rzekłbym nawet że super Wieczorem dogrywka kolejne okonki i szczupaczek, wyglądał nawet przyzwoicie... ale wziął i spadł zostawiając mnie z kocią mordą...poniedziałek: "akcja bolek" zakończona dwoma chlapakami koło 40cm... ryby aktywne raniutko.a potem ? a potem palma odbijała i robiłem zdjęcia przez okulary okulary.jpgZnam te malownicze tereny czy w oddali są wyspy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Cześć, powiem szczerze, że po przeprowadzce na mazowsze ponownie zakochałem sie w Bugu. Łowie praktycznie tylko tam (m.in z uwagi na odległość i łatwość dojazdu). Wyniki nie są jakieś oszałamiające w tym roku, jak i w zeszłym.Niemniej jednak idzie coś wydłubać. Zauważyłem, ze jest straszna różnica pomiędzy boleniami z Wisły i tymi z Bugu. Tutaj rzeczywiście trzeba się namęczyć, żeby wyciągnać coś ładnego.Największy boleń z tego sezonu 78 cm, raczej traktowany jako przyłów na gumę. Zdjęcie niestety robione na szybko z telefonu Edytowane 20 Maja 2014 przez drolcak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Znam te malownicze tereny czy w oddali są wyspy ?tak, dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 tak, dokładnie tak I jak wyniki w tamtym rejonie ? Kiedyś często biły tam bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 I jak wyniki w tamtym rejonie ? Kiedyś często biły tam bolki.Powiem szczerze że bez rewelacji te chlapaki o których pisałem powyżej to właśnie z tych okolic.Nie wiem jak u innych kolegów dla mnie ten rok jak do tej pory pod kątem bolenia jest słaby.Udało mi się oszukać dwie rybki w granicach 70 i kilka maluszków.Poprzedni sezon zdecydowanie lepiej wspominam.Ale może źle szukam nie poddaje się i walczę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Mazur i tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Bolek sprzed kilku dni, xls plus tp'11:A dzis troszkę się działo choć wielkośc pozostawia wiele do życzenia,7 wymiarowych ryb w przedziale 45-55 i jedna około 65cm ale za to deja vu w domu przeżyłem jak zdjecia tego największego bolka obejrzałem.A miejscówka ta sama,choć trawa bujniejsza,ta sama ryba choc chyba ciut masy nabrała, ta sama przynęta i miejsce ataku,ale zestaw delikatniejszy bo fenwick hmx96L-2mf plus starocie do nawijania luzu stl'98.I dlatego C&R daje tyle satysfakcji:Ryba na powyższych zdjęciach i poniższych wygląda na identyczną:Pzdr Edytowane 11 Lutego 2015 przez maicke82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 maicke82 fajny bolen. Gdzie je namierzyłeś na jakiejś przykosie ? "moje" miejsce to raczej burta za przykosą. Niestety nie biją w jednym miejscu i muszę ostro kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Rybki z kilkukilometrowego odcinka rzeki, jedna tylko zza przykosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dzisiaj krótki wypadzik nad wodę. Trzy godz. łowienia od 18 do 21, no i trzy ryby na kiju.Pierwsza rybka wyprostowała grocik małej kotwiczki w uklejce sieka tuż po zacięciu.Druga bolek ok 60cm na Raptora BS spadła tuż pod nogami.Zmiana wędki z elitki na batsona no i się w końcu udało.Boleń ok.70cm pierwszy w tym roku na ZZ rapa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dzisiaj krótki wypadzik nad wodę. Trzy godz. łowienia od 18 do 21, no i trzy ryby na kiju.Pierwsza rybka wyprostowała grocik małej kotwiczki w uklejce sieka tuż po zacięciu.Druga bolek ok 60cm na Raptora BS spadła tuż pod nogami.Zmiana wędki z elitki na batsona no i się w końcu udało.Boleń ok.70cm pierwszy w tym roku na ZZ rapa.Brawo 70 cm to już fajny Bolesław. Widać tańszy batson lepiej tnie niż słynna elitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Gratulacje Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jakiś taki chudy jak na bużańską rapę Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Na Bugu mizeria ale coś idzie dłubnąć. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Witam, gratuluje wszystkim, ktorzy "cos" łowią . Znam tą rzekę i jej kaprysy i wiem jak długo trzeba czekać na rybę i trwac we własnym przekonaniu, że wszystko robi się dobrze. Bo czasem faktycznie można zwątpić.Na rybę się albo czeka albo dłubie, mają co jeść . Ostatnio mało łowię na Bugu los mnie rzucił nad inną rzekę. Też dziką, ale zdecydowanie o innych parametrach , z ryba jest różnie, wiadomo. Ale podtrzymuje i nadal twierdzę, ze jeśli kots sobie poradzi na Bugu, będzie łowił wszędzie . Reszta to poznanie łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Żeby nie było, że tylko czytam. Czasem i mi się coś sensownego trafi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 W sumie udany tydzień. Kilka Bolesławów w rozmiarze sportowy.Trochę przyłowów zębatych parę okonków.Gęba opalona Czego chcieć więcej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Mazur, bardzo ładnie, te wyniki to na ,,znajomym,, mi odcinku ? Czy woda spada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Mazur, bardzo ładnie, te wyniki to na ,,znajomym,, mi odcinku ? Czy woda spada ? Hej,ciut w górę rzeki powyżej tego odcinka.Reszta po "mojej stronie" Kamieńczyk - S8 - Drogoszew.Na wspomnianym odcinku w zeszły poniedziałek miałem bardzo przyjemne 2,5 godziny.7 kontaktów z Bolesławami. 4 bolki wyjechały, jeden spadł pod nogami, 2 nie trafiły w wobka.Ryby nie powalały wielkości 50-60+ ale zawsze cieszy.Woda delikatnie cały czas rośnie ( jestem nad wodą praktycznie codziennie, więc obserwuje sobie gałązki drzewka i inne cuda .. ) ale już się klaruję.Fusu sporo płynie, drzewa, gałęzie itp itd do wyboru do koloru... I widokówka:https://www.youtube.com/watch?v=8j4JhuqJGKE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Jeszcze rośnie ?!?? Faktycznie dużo śmieci, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi