Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o prom w Kamieńczyku to nie ja  :) Ja zwodowałem się na przystani w Brańszczyku i popłynąłem w górę rzeki w kierunku Szumina i dalej.

Nie popływasz spokojnie namierzą Cie nie tu to tam ;)

To i ja małe podsumowanie...

sobota: pusto - studnia

niedziela: na dwa podejścia. Udało się wydłubać jakieś okonki i klenika.

Jeden klusek spadł, były jakieś kontakty. Nie było źle. Po sobocie rzekłbym nawet że super :)

Wieczorem dogrywka kolejne okonki i szczupaczek, wyglądał nawet przyzwoicie... ale wziął i spadł zostawiając mnie z kocią mordą...

poniedziałek: "akcja bolek" zakończona dwoma chlapakami koło 40cm... ryby aktywne raniutko.

a potem ? a potem palma odbijała i robiłem zdjęcia przez okulary :) ;)

post-50516-0-48673200-1400529808_thumb.jpg

Edytowane przez mazur.t
  • Like 1

Nie popływasz spokojnie namierzą Cie nie tu to tam ;)

To i ja małe podsumowanie...

sobota: pusto - studnia

niedziela: na dwa podejścia. Udało się wydłubać jakieś okonki i klenika.

Jeden klusek spadł, były jakieś kontakty. Nie było źle. Po sobocie rzekłbym nawet że super :)

Wieczorem dogrywka kolejne okonki i szczupaczek, wyglądał nawet przyzwoicie... ale wziął i spadł zostawiając mnie z kocią mordą...

poniedziałek: "akcja bolek" zakończona dwoma chlapakami koło 40cm... ryby aktywne raniutko.

a potem ? a potem palma odbijała i robiłem zdjęcia przez okulary :) ;)

attachicon.gifokulary.jpg

Znam te malownicze tereny czy w oddali są wyspy ?

Cześć, powiem szczerze, że po przeprowadzce na mazowsze ponownie zakochałem sie w Bugu. Łowie praktycznie tylko tam (m.in z uwagi na odległość i łatwość dojazdu). Wyniki nie są jakieś oszałamiające w tym roku, jak i w zeszłym.

Niemniej jednak idzie coś wydłubać. Zauważyłem, ze jest straszna różnica pomiędzy boleniami z Wisły i tymi z Bugu. Tutaj rzeczywiście trzeba się namęczyć, żeby wyciągnać coś ładnego.

Największy boleń z tego sezonu 78 cm, raczej traktowany jako przyłów na gumę. Zdjęcie niestety robione na szybko z telefonu

post-46787-0-08357700-1400573581_thumb.jpg

Edytowane przez drolcak
  • Like 1

I jak wyniki w tamtym rejonie ? Kiedyś często biły tam bolki.

Powiem szczerze że bez rewelacji te chlapaki o których pisałem powyżej to właśnie z tych okolic.

Nie wiem jak u innych kolegów dla mnie ten rok jak do tej pory pod kątem bolenia jest słaby.

Udało mi się oszukać dwie rybki w granicach 70 i kilka maluszków.

Poprzedni sezon zdecydowanie lepiej wspominam.

Ale może źle szukam ;) nie poddaje się i walczę dalej :)

Bolek sprzed kilku dni, xls plus tp'11:

2h2p9qe.jpg

15myz3k.jpg

A dzis troszkę się działo choć wielkośc pozostawia wiele do życzenia,7 wymiarowych ryb w przedziale 45-55 i jedna około 65cm ale za to deja vu w domu przeżyłem  jak zdjecia tego największego bolka obejrzałem.A miejscówka ta sama,choć trawa bujniejsza,ta sama ryba choc chyba ciut masy nabrała, ta sama przynęta i miejsce ataku,ale zestaw delikatniejszy bo fenwick hmx96L-2mf  plus starocie do nawijania luzu stl'98.I dlatego C&R daje tyle satysfakcji:Ryba na powyższych zdjęciach i poniższych wygląda na identyczną:

2v1b4gg.jpg

2v81u8l.jpg

Pzdr

Edytowane przez maicke82
  • Like 2

Dzisiaj krótki wypadzik nad wodę. Trzy godz. łowienia od 18 do 21, no i trzy ryby na kiju.

Pierwsza rybka wyprostowała grocik małej kotwiczki w uklejce sieka tuż po zacięciu.
Druga bolek ok 60cm na Raptora BS spadła tuż pod nogami.

Zmiana wędki z elitki na batsona no i się w końcu udało.

Boleń ok.70cm pierwszy w tym roku na ZZ rapa.

post-51241-0-18160300-1400707058_thumb.jpg

post-51241-0-93668800-1400707131_thumb.jpg

• Like 1

Dzisiaj krótki wypadzik nad wodę. Trzy godz. łowienia od 18 do 21, no i trzy ryby na kiju.

Pierwsza rybka wyprostowała grocik małej kotwiczki w uklejce sieka tuż po zacięciu.

Druga bolek ok 60cm na Raptora BS spadła tuż pod nogami.

Zmiana wędki z elitki na batsona no i się w końcu udało.

Boleń ok.70cm pierwszy w tym roku na ZZ rapa.

Brawo 70 cm to już fajny Bolesław. Widać tańszy batson lepiej tnie niż słynna elitka ;)

Witam, gratuluje wszystkim, ktorzy "cos" łowią  :) . Znam tą rzekę i jej kaprysy i wiem jak długo trzeba czekać na rybę i trwac we własnym przekonaniu, że wszystko robi się dobrze. Bo czasem faktycznie można zwątpić.Na rybę się albo czeka albo dłubie, mają co jeść ;) .  Ostatnio mało łowię na Bugu los mnie rzucił nad inną rzekę. Też dziką, ale zdecydowanie o innych parametrach  ;) , z ryba jest różnie, wiadomo. Ale podtrzymuje i nadal twierdzę, ze jeśli kots sobie poradzi na Bugu, będzie łowił wszędzie  :lol: . Reszta to poznanie łowiska. 

Mazur, bardzo ładnie, te wyniki to na ,,znajomym,, mi odcinku ? Czy woda spada ?

Hej,

ciut w górę rzeki powyżej tego odcinka.

Reszta po "mojej stronie" Kamieńczyk - S8 - Drogoszew.

Na wspomnianym odcinku w zeszły poniedziałek miałem bardzo przyjemne  2,5 godziny.

7 kontaktów z Bolesławami. 4 bolki wyjechały, jeden spadł pod nogami, 2 nie trafiły w wobka.

Ryby nie powalały wielkości 50-60+ ale zawsze cieszy.

Woda delikatnie cały czas rośnie ( jestem nad wodą praktycznie codziennie, więc obserwuje sobie gałązki drzewka i inne cuda ;).. ) ale już się klaruję.

Fusu sporo płynie, drzewa, gałęzie itp itd do wyboru do koloru... ;)

I widokówka:

https://www.youtube.com/watch?v=8j4JhuqJGKE

• Like 1