Radbraw Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Mazur, tu napewno trafiam...jak podróż flisakiem ? Edytowane 28 Lipca 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Mazur, tu napewno trafiam...jak podróż flisakiem ? A nie wiem Podjechałem na około Zostawiłem obok flisaka ładniejszą połowę i małego i fruuuuuuuuuuuuuuu nad rzekę na 2 godzinki Akurat jak mi bolek stuknął parę razy w warkoczu i odprowadził wobka, telefon..."Słuchaj wracaj bo burza idzie..." i tyle w temacie ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 widzę, że polujemy w tych samych miejscach polecam płocie gruntowe na wiosne... coś pięknego w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 A nie wiem Podjechałem na około Zostawiłem obok flisaka ładniejszą połowę i małego i fruuuuuuuuuuuuuuu nad rzekę na 2 godzinki Akurat jak mi bolek stuknął parę razy w warkoczu i odprowadził wobka, telefon..."Słuchaj wracaj bo burza idzie..." i tyle w temacie )))Wrócisz w to miejsce innym razem Bolek poczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Miało być fajnie a się zesrało...Wstałem po 3, kawa, w samochód i nad wodę.Ide po cichu po kamieniach i robie sobie opaske.W pewnym momncie slysze jakieś dziwne dzwieki pluskanie mluskanie diabli wiedza co.Ide dalej a tam w zamknietej klatce setki ryb dusi sie wystawijąc łby do powierzchni.Lescze, krąpie od cholery małego okonia, szczupaczki, sandaczyki, małe sumki miętusy do wyboru do koloru.Podchodzi o mnie chłopak który siedział kawałem dalej przy gruntówkach.Przyniósł podbierak, wynosimy część ryb na nurt ale to za mało....Dobra rozbieramy opaske. 3 godziny roboty, zrobiliśmy dziesięć dziur i powstał przepływ przez bajoro.Część ryby zeszła na nurt, część się dotleniła i zeszła głembiej.Łapy zdarte od kamieni, wodery przetarte ale warto było.Zastanam sie co za chory umysł pozbawiony wyobraźnij projektuje takie dzieła. Serdeczne podziekowania dla kolegi z granatowej Astry na wyszkowskich blachach który pomagał przy kamulcach. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 brawo Kolego!!! dobrze, ze żaden dziadek tam nie dotarł, bo miałby niezłą ucztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Okazuje się że i w wyszkowie są jeszcze normalni wędkarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Takich "klatek" na Wiśle tez jest trochę. Przy kazdej nizowce mozna zaobserwowac pelno drobnicy tam bytujacej.Trzeba by zapytac jakiegos hydrologa w jakim stopniu sa lepsze od ostróg L czy IPostawa jak najbardziej godna naśladowania Panowie !! Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Mariano Italiano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 gratki za akcje - godne naśladowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) mazur.t dobra robota. Niech ci twoją pracę na jesieni w rybach wynagrodzi! Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dzięki Panowie za miłe słow.Należa sie też tak jak pisałem koledze który pomagał.Nie wiem jak miał na imię, generalnei zbyt gadalitwy nie był za to robotny W życiu nie widziałem tyle mietusów naraz...Część ryby niestety nie przeżyła. Wyłowiliśmy je. Głównie sandaczyki, sumki, mietusy troche leszciwo.Podjade jutro zobaczyć czy jakiś weekendowy umysł przytruty bro i upałem nie pozawała dziur "bo się nie wygodnie chodzi po opasce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tomku, dobra robota. Dziękujemy Ci, my użytkownicy rzeki Bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Przyłączam się do słów Bartka.Tomek, dzięki za Twoje i Kolegi z Wyszkowa zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Brawo Tomek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Brawo Tomek:)Marcin jak się spotkaliśmy opowiadałaś o tych dwóch młodych gniewnych których edukowałeś w temacie C&R ,a potem puszczałeś przy nich ryby i dało jakiś tam efekt.Chłopaki na moich oczach podglądali Cie jak wędkujesz i ewidentnie się uczyli.Myślę że takie zrobienie czegoś tu teraz da więcej pożytku nie internetowe p....... jak to jest źle niedobrze nie ma ryb i oj jojojo i cała reszta tej śpiewki...Dziś pomimo weekendu "grilowego" podjechałem z ładniejszą połową na chwile w to miejsce i żaden wygodnicki nie zasypał tych dziur, także akcja działa.Co ciekawe w pewnym momencie usłyszałem "to pokaż mi jak się tym zarzuca"...oj... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Super postawa kolegów nad Bugiem, może wypadałoby żeby każdy z nas kontrolował takie miejscówki na swoim odcinku rzeki.Te temperatury w ostatnich kilkunastu dniach sprzyjają takim sytuacją, a okazja czyni kłusola czy pseudo wędkarza.Tak się tylko zastanawiam co robić gdy taka sytuacja ma miejsce w zamkniętych starorzeczach czy dołkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mazur, twoja bohaterska postawa wynagrodzi cię jak te uratowanie ryby podrosną. Oczywiście żartuje fajną robotę zrobiłeś i ,,niemowa,, też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Sandokan kolegi Adama grubo ponad 80 cm oczywiście na Widła!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 aż miło popatrzeć coś się pieski ruszyły nad Bugiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Podczas sprawdzania nowych konstrukcji własnych jerków przeleniał mi przed nosem jakiś dziwny, głośny ptak... Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Podczas sprawdzania nowych konstrukcji własnych jerków przeleniał mi przed nosem jakiś dziwny, głośny ptak...Widziałem jakiś czas temu ten sam gatunek nad Bugiem w rejonie Mielnika ale latał nad płd. brzegiem. Z procy do nęcenia by go nie sięgnął . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Podczas sprawdzania nowych konstrukcji własnych jerków przeleniał mi przed nosem jakiś dziwny, głośny ptak...Wczoraj wieczorkiem nad Wyszkowem widziałem tego samego ptaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Nad Małkinią też latał ten ptaszek... Może to Ruskie śledzą ruch ryb w Bugu, czy nie płyną na pomoc Ukraińcom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Ichtiolodzy zgłosili nowy gatunek :separatyszek Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ichtiolodzy zgłosili nowy gatunek :separatyszek Oby tylko nie zaczęli walczyć o stanowiska lęgowe po naszej stronie granicy.Putinas Cremlicus to gatunek ekspansywny i wielce szkodliwy dla rodzimej fauny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi