kmr1 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Panowie, jak w ostatnim czasie z sandaczem na szerokim Bugu, łowicie cosik? Byłem ostatnio w okolicach Małkini, poganiałem się trochę z okoniami na starorzeczu, a wziął szczupaczek w wymiarze, jakie czasy takie ryby. Sandacz cisza, suma też nie widać, pewnie towarzystwo pojadło na jętce i teraz odpoczywa gdzieś po dołach pochowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 wylot jętki i na dodatek cały czas spada poziom wody przynajmniej do wtorku tak było. w niedziele trafiłem niewymiarowego szczupaka 46cm, a poza tym studnia, słyszałem też o sumie 33kg złowionym na granicznym odcinku rzeki na żywca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dwa tyg w okolicach Hrubieszowa KOBIETA na pęczek rosówek dźwignęła suma 42 kg z gruntu.Info z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dwa tyg w okolicach Hrubieszowa KOBIETA na pęczek rosówek dźwignęła suma 42 kg z gruntu.Info z pierwszej ręki.I weź zdenerwują taką babę Ryba zberetowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 I weź zdenerwują taką babę Ryba zberetowana ?Chciałbyś żeby ją ktoś jednak zdenerwował takim pytaniem ? Mam nadzieję znaleźć czas między piątkiem a niedzielą i połazić nad Bugiem w ok. Mielnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Chyba bez rewelacji, okonia jedynie można podłubać w tamtych stronach... a z gruntem też słyszałem, nie tylko rosówki wygrywały.Woda faktycznie niska, ale mam już dość swojego zbiornika, jak już ma być studnia to lepiej w piękniejszej scenerii, więc też Bug zaatakuje.Bug i okoliczne wody opadają, brat wczoraj szczupaczki przerzucał bo siedziały w "szklance wody" Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Co dalej stało się z sumem ? Dobre pytanie, w tamtych okolicach wypuszczanie ryby to jakiś dziwny zwyczaj, w większości podtrzymują tradycje ,,do wora,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 I weź zdenerwują taką babę Ryba zberetowana ?Nawet 100 zdenerwowanych bab nie była by wstanie wyciągnąć na wędkę na granicznym Bugu takiego suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 niedziela z koszykiem na Szuminie - studnia kompletna, pogoda ładna, przyroda jeszcze bardziejwoda niska jak cholera i ciepła jak krupnikmnóstwo spławów boleni na storzeczu, ale nie próbowałem ich oszukaćjeden miejscowy gumofilc narzekał, że od tygodnia ryba nie bierze, ale tydzień wcześniej wziął szczupłego pod 70cmwidziałem kilka płotek do góry brzuchem - może agregatowcy znowu popracowali w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 niedziela z koszykiem na Szuminie - studnia kompletna, pogoda ładna, przyroda jeszcze bardziejwoda niska jak cholera i ciepła jak krupnikmnóstwo spławów boleni na storzeczu, ale nie próbowałem ich oszukaćjeden miejscowy gumofilc narzekał, że od tygodnia ryba nie bierze, ale tydzień wcześniej wziął szczupłego pod 70cmwidziałem kilka płotek do góry brzuchem - może agregatowcy znowu popracowali w tej okolicyGdyby nie brał wszystkiego, a na 100% tak jest jak to na Bugu, to przez tydzień na pewno by coś złowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 jak Koledzy wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W sobotę fajnie wychodziły sandały na 0,5m wodę wzdłuż przykosy. W samo południe wykładały się parokilowe sztuki. Żerowały na uklejach. Blisko głównego nurtu i w zasięgu rzutu. Skusił się na gumę maluch 35 cm, na wędkę kolegi. Większe totalna ignorancja całego arsenału przynęt, no może poza jednym mega braniem. Wredne sandokany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 skąd ja to znam, no to dobrze, że coś się dzieje, w takim razie 3 dni urlopu poświęcam na Bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ja też urlop poświęcam tej na Bug. Jestem już po wstępnych rozpoznaniach i jakieś tam szczupaczki w okolicach 60 cm zaliczyłem więc jestem pozytywnie nastawiony, tym bardziej, że kolega będący ze mną wyjął Sandała 74 i zaliczył spadek ładnej ryby. Dodatkowo woda zaczęła podbierać więc miejmy nadzieję, że będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzisiejszy krótki poranny wypad 60 cm 1.8 kgPhenix M1 12 lbs, abu mgx, blinker 11 cmOczywiście Bolesław nadal pływa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ostre cięcie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Co po "cięciu" Koledzy? Nikt nie wędkuje? Jaki stan wody na ukochanej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Niski, starorzecza które są połączone na stałe z rzeką, teraz są odcięte. Piątkowe popołudnie na + Sandacz/Boleń, wczoraj i dziś zero , zmiana pogody z pokaźnym deszczem zrobiła swoje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Stan bardzo niski ale woda podbiera. U mnie bardzo słabo, Piątek po południu i sobota rano na 0. Dzisiaj taki pasiaczek usiadł. Ale nie podaje się jutro rano kolejne podejście 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Łukasz, chyba głęboko bo olowiu troche masz Graty za garbusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Łukasz, ładny pasiak, graty ☺. W deszczu łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Łukasz, chyba głęboko bo olowiu troche masz Graty za garbusa Główka 18 g. Najmniejsza jaką stosuje na tym odcinku Łukasz, ładny pasiak, graty ☺. W deszczu łowiłeś?Urlop jest zbyt krótki, żeby nie łowić ze względu na deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dzisiejszego poranka Bug był dla mnie bardziej łaskawy Nie mierzony ale myślę że 7 z przodu raczej było 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dzisiejszego poranka Bug był dla mnie bardziej łaskawy zander.jpg Nie mierzony ale myślę że 7 z przodu raczej było Gratulacje, piękny. Coś tak bardziej na greaniczny Bug mi to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Łukasz, graty, piękna prezentacja ryby i okolica chyba rzeczywiście graniczna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi