Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jak w ostatnim czasie z sandaczem na szerokim Bugu, łowicie cosik? Byłem ostatnio w okolicach Małkini, poganiałem się trochę z okoniami na starorzeczu, a wziął szczupaczek w wymiarze, jakie czasy takie ryby. Sandacz cisza, suma też nie widać, pewnie towarzystwo pojadło na jętce i teraz odpoczywa gdzieś po dołach pochowane.

Chyba bez rewelacji, okonia jedynie można podłubać w tamtych stronach... a z gruntem też słyszałem, nie tylko rosówki wygrywały.

Woda faktycznie niska, ale mam już dość swojego zbiornika, jak już ma być studnia to lepiej w piękniejszej scenerii, więc też Bug zaatakuje.

Bug i okoliczne wody opadają, brat wczoraj szczupaczki przerzucał bo siedziały w "szklance wody"

Edytowane przez adamekkp

niedziela z koszykiem na Szuminie - studnia kompletna, pogoda ładna, przyroda jeszcze bardziej

woda niska jak cholera i ciepła jak krupnik

mnóstwo spławów boleni na storzeczu, ale nie próbowałem ich oszukać

jeden miejscowy gumofilc narzekał, że od tygodnia ryba nie bierze, ale tydzień wcześniej wziął szczupłego pod 70cm

widziałem kilka płotek do góry brzuchem - może agregatowcy znowu popracowali w tej okolicy

niedziela z koszykiem na Szuminie - studnia kompletna, pogoda ładna, przyroda jeszcze bardziej

woda niska jak cholera i ciepła jak krupnik

mnóstwo spławów boleni na storzeczu, ale nie próbowałem ich oszukać

jeden miejscowy gumofilc narzekał, że od tygodnia ryba nie bierze, ale tydzień wcześniej wziął szczupłego pod 70cm

widziałem kilka płotek do góry brzuchem - może agregatowcy znowu popracowali w tej okolicy

Gdyby nie brał wszystkiego, a na 100% tak jest jak to na Bugu, to przez tydzień na pewno by coś złowił. 

W sobotę fajnie wychodziły sandały na 0,5m wodę wzdłuż przykosy. W samo południe wykładały się parokilowe sztuki. Żerowały na uklejach. Blisko głównego nurtu i w zasięgu rzutu. Skusił się na gumę maluch 35 cm, na wędkę kolegi. Większe totalna ignorancja całego arsenału przynęt, no może poza jednym mega braniem. Wredne sandokany ????

Ja też urlop poświęcam tej na Bug. Jestem już po wstępnych rozpoznaniach i jakieś tam szczupaczki w okolicach 60 cm zaliczyłem więc jestem pozytywnie nastawiony, tym bardziej, że kolega będący ze mną wyjął Sandała 74 i zaliczył spadek ładnej ryby. Dodatkowo woda zaczęła podbierać więc miejmy nadzieję, że będzie się działo.