beton Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Marcinspol mozesz powiedzieć w jakim miejscu wziął ? opaska, jakieś zwalisko, przelew ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Jeden z większych ostatnio Foto jak zwykle mizerne.pzdr Edytowane 22 Września 2014 przez maicke82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Oczywiście, wziął na "długim warkoczu" od strony nurtu (stosunkowo głębokiej rynny miniej więcej na środku rzeki) maicke82: a Ty znów łapiesz rapy z przełamania dnia i nocy:) Graty:) Edytowane 18 Września 2014 przez marcinspol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ty je męczysz za dnia a ja im nie daje odpocząć po zmroku pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 A to 79cm kolegi z wczorajszej naszej wyprawy. Był też szczupak i dwa leszcze za grzbiet:) Udało się nam go szybko zważyć w ręcznym podbieraku. Okazało się, że po odjęciu wagi podbieraka wyszło 5,10 kg - coś pięknego. Było też parę spudłowanych zacięć. Brania dopiero po 17:30 - wcześniej nic.piękna ryba !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Dzisiejszy poranek dał wymiarowego sandałka,oprócz tego szczupły pogryzł gumę i "agresywny"leszcz zostawił łuskę na haku .PS.Fajny mglisty klimat rozwala auto stające nad samą rzeką,po otwarciu drzwi dudni muzyczka "jozin z bazin"i tekst kierowcy do współpasażera-ale "zajebista"muza,ręce opadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Na Szuminie wczorajszy poranek bez efektów, za to widok setek żywcówek niezapomniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Byłem w weekend na Gnojnie...Sobota wieczór 2 krótkie pistolety, gość z drugiego brzegu drapnął na gnoma bolka 60+(wrócił do wody).Niedziela rano zero kontaktu z rybą, ogólnie ciężko było się ruszyć, mnóstwo ludzi, na zakręcie przy starorzeczu naliczyłem jakieś 26 wędek No i te jelenie ryczące w nocy po drugiej stronie rzeki, szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Na Szuminie wczorajszy poranek bez efektów, za to widok setek żywcówek niezapomniany. Żywiec w tym roku świetnie się sprzedaje w małym starorzeczu w sobotę na odcinku 50 m stało 11 spławików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Żywiec w tym roku świetnie się sprzedaje w małym starorzeczu w sobotę na odcinku 50 m stało 11 spławików Żywiec w tym roku świetnie się sprzedaje w małym starorzeczu w sobotę na odcinku 50 m stało 11 spławików A wędkarz 2 albo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 A wędkarz 2 albo 3 Żadnego bo stoją dalej i rzucają spinningami, żeby się im nie nudziło. Na Szuminie to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palibrzuch Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Myslicie ze jak ktos na zywca zlowi to wypuszcza zdobycz? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Myslicie ze jak ktos na zywca zlowi to wypuszcza zdobycz? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu TapatalkaMyślę, że nie, jak byłem w weekend na Gnojnie, w nocy złapali na żywca ledwo wymiarowego szczupaczka, który dostał w beret...no i ogólnie w tym roku byłem świadkiem, jak kilka króciaków trafiało do reklamówek mięsiarzy:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Czy znajdę kogoś kto choć trochę wie o okolicach miejscowości Uhańka i może się wiedzą podzielić? W sensie łowienia na spin oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Czy znajdę kogoś kto choć trochę wie o okolicach miejscowości Uhańka i może się wiedzą podzielić? W sensie łowienia na spin oczywiście Może się podzielić. Dla mnie jeden z ładniejszych odcinków Bugu. Zaprzyjaźniony wędkarz z Dubienki w ok. Uhańki jeździ na sazany i ma piękne wyniki, podobnie jak z leszczami. No ale chciałeś na spin no to masz.Łatwo nie jest bo załóżmy że łowisz w jednym miejscu i chcesz iść dalej .......... i może się okazać że przez kilkaset metrów albo lepiej nie da się przedrzeć przez krzaki do rzeki więc nie ma tak że idziesz brzegiem i łowisz cały czas. Rzeka pięknie kręci i miejscami są piękne doły, co byś nie był zdziwiony jak się trafi 6 czy 8m, normalka. Jest też miejsce gdzie miałem wątpliwości w swoje doświadczenie bo wychodziło mi że jest 13m albo lepiej ale w rozmowie z w/w wędkarzem dowiedziałem się że tam jest tak bliżej 15m . I właśnie tam miałem sandacza na kiju, dla mnie to było osiągnięcie bo tak na optykę miał +/- 70cm. Tyle że optyka była z ok. 3-4m skarpy i nie było opcji zejścia do wody. Na klatę go nie wyszarpię więc odpuściłem i na szczęście sam się wypiął.Jak będziesz szedł od Uchańki w dół rzeki to ok. 1km zakręt i na tym zakrecie wpada od Ukrainy jakiś strumień. Dokładnie na wschód od jez. Deusze widziałem wędkarzy z żywcówkami ale przy mnie nic nie wyciągali, mówili tylko o szczupakach.Ja sam trafiłem też kilka okoni ale nic co bym zapamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Dzięki Sacha za info. Niezbyt często mam okazję bywać nad Bugiem ale bardzo miło wspominam kilka wypraw. Tylko że to było tak dawno........grunt że w pamięci zapadło, głównie ze względu na konkretne garbusy i szczupale, które widziałem. Sam osobiście konkretnych nie miałem ale widziałem hol ponad 80-ki szczupłego i to w takim miejscu, że chyba przeszedłbym obok nie zwracając uwagi.Jeszcze raz dzięki. Edytowane 23 Września 2014 przez MANTHEO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Witam - czy ktoś ostatnio był nad Bugiem bo podobno już od trzech dni nic się nie dzieje??? Ja byłem wczoraj od rana i tragedia - nawet ruchu drobnicy nie było widać. Aktywność ryb ZERO. A może jakiś gwałtowny skok ciśnienia? bo miałem zaplanowany urlop i jechałem nad wodę "choćby nie wiem co" - a tu taki klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Cienizna jest rzeczywiście mimo ochłodzenia ale dwa brania dziś "umordowałem" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 w moim przypadku - ostatnie 7-8 dni zupełne zero. Brak kontaktu na jakąkolwiek przynętę.... ;x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 w moim przypadku - ostatnie 7-8 dni zupełne zero. Brak kontaktu na jakąkolwiek przynętę.... ;xNie jest tak źle tam gdzie sam wiesz gdzie wczoraj dwa szczupłe 54 i 63.Dziś z rana w tym deszczu jeden szczupły pod wymiar.W innym uroczym miejscu 2 sandaczyki (jeden na oko wymiarek, drugi krótki - nie mierzone) i na koniec bolek 57.@marcinspol chwalił się że też coś tam wyhaczył jest światło w tunelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 czyli jednak coś! troszke zniechęciłem się do owej miejscówki przez ostatnie wypady ;/ zacząłem polować troszke na starorzeczach(tych które nie mają połączenia z rzeką) i jak narazie szczupaczki 30-55 ale za to w dość sporych ilościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Pierwszy tegoroczny ,jesienny wypad i ....Bug dał!!!!Nocny, piękny strzał w prowadzony przy burcie wobler . Życiówka-99cm. Taki spóźniony o tydzień prezent urodzinowy. Pozdrawiam Tomi Edytowane 28 Września 2014 przez tomi101 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Wielkie gratki Tomi, z Bugu to piękny zębacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 o rzesz ty... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 A to te rybki z soboty, o których wspomniał "mazur.t" - dwa bolki - 72 i 68 - woblery to BONITO i na wobler ze sterem od "Tomek1988" (nie basuński bezsterowiec). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi