Majo Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Sory klawiatura mi nawala w szuminie jest starorzecze Bugu i często łowie na gumy Mann's Predator 3 żółte z czerwonym grzbietem w dzień z 10 szczupaków złowisz do 90 cm a kiedyś jak była większa woda to i 110cm tylko te 110cm to już nie mi tylko koledze. Aha ok, nie mam więcej pytań PS: A mi się wydaje że na te z czarnym grzbietem byś złowił dwa razy tyle Edytowane 5 Listopada 2014 przez Majo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ratunku. Czytać się tego nie da ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Klawiatura się zalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Dzisiejszy Bużański ZanderekPoczątek urlopu i od razu życiówka równe 89 czesc ja w szpitalu leze a ty takie smoki ciagasz gratulacje a mowilem ze sie tam pokaza tylko pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Kolego @andrew widzę że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną.Nigdzie nie napisałem że "...50% okazów na podlaskim odcinku dostaje w czapę na jednym zakręcie w Mierzwicach...".Napisałem że 50% okazów zabitych na podlaskim Bugu o których ja słyszałem poległo w Mierzwicach.Być może na odcinku od Terespola w górę i od Frankopola w dół rzeki istnieją jeszcze lepsze "ubojnie" przy których Mierzwice są oazą spokoju i szanujących się wędkarzy ,ale o takich nie słyszałem.Nie miałem okazji łowić w tych okolicach. Wyciąganie zbyt pochopnych i zupełnie nie prawdziwych wniosków bez poznania człowieka(czyli mnie) też nie wystawia Tobie dobrej oceny.Nie wiem skąd masz informacje ,cyt.: "Twoj okreg ma ZERO zakazow lowienia na zimowiskach lub starorzeczach Bugu, Siedlce chronia JEDNO. Wiec zanim, bedac gosciem w okregu ktory dba nieco lepiej o rybostan w Bugu, zaczniesz wyzywac lokalesow od cweli zrob cos dla ochrony ryb..."Jestem członkiem Okręgu PZW Siedlce i jestem z tego dumny.Wielkim szacunkiem darzę osoby z Okręgu w Białej Podlaskiej ,które wcieliły w życie zakazy połowów na zimowiskach,zaostrzyły kryteria wymiarów ochronnych itd.Nie wiem tylko czy Twoja osoba im w tym pomogła.Odnośnie stwierdzenia "..zrób coś dla ochrony ryb.." to nie będę się licytował zasługami.Jeżeli nie jesteś ichtiologiem,nie pracujesz w wylęgarni i nie zarybiasz to ....pewnie zrobiłem więcej dobrego w zwiększeniu populacji i ochronie ryb.Ostatniego zdania z Twojej wypowiedzi,tego o "typie,imprezie ,bekaniu,pierdzeniu i barze" nie będę komentował.Ludzi o takim mniej więcej charakterze widywałem właśnie na Mierzwicach. Kończąc ,zacytuję Twoje własne słowa: "Kolego sam sobie wystawiasz swiadectwo takim jezykiem.", "...nie da sie tego czytac."- fakt, to było w sumie tylko 8 zdań,a błędów coś ze 40.Mimo wszystko życzę wspaniałego,mroźnego,grudniowego wędkowania nad granicznym Bugiem,zakończonego konsumpcją przepysznego szczupaka.Tylko jednego -jak stanowi regulamin. Z mojej strony koniec OT.Bez odbioru.Amen. Tomi Niby to forum świadomych wedkarzy ,a jakoś ludzie nie mogą zrozumieć że przy dzisiejszej presji na Polskich łowiskach,albo kochasz łowić albo jeść... nie ma innej drogi..Jest takie bezrybie ze każda zdrowa dzika,dorosła ryba jest na wagę złota dla ekosystemu!!!. Ja też lubię rybkę, ale przecież są śledzie,makrele i seabassy z biedronki... Kolego @kriskros piękny smok,nie wiele takich w naszych rzekach,jeżeli nadal pływa szczerze gratuluję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 W tym roku zabiore jak sie uda jednego albo dwa szczupaki na wigilijny stol. Nie wiem czy to dobry pomysł... te spływające do Bugu z ukraińskich miast poprodukcyjne odpady,wszelakie fekalia...i inne detergenty... Dzisiejszy Bużański ZanderekPoczątek urlopu i od razu życiówka równe 89 cm :) Bużański ...przepiękny Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie wiem czy to dobry pomysł... te spływające do Bugu z ukraińskich miast poprodukcyjne odpady,wszelakie fekalia... Nie martw sie.Pierwsze duze miasto na Ukrainie Krystynopol to 300km w gore od moich miejscówek. Rzeka da sobie rade, ryby tez nie świecą w nocy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie wiem czy to dobry pomysł... te spływające do Bugu z ukraińskich miast poprodukcyjne odpady,wszelakie fekalia...i inne detergenty... Bużański ...przepiękny Pzdr.Koledzy nie tylko z Ukraińskich miast płynie syf go Bugu, zapraszam w lecie pod Włodawę do miejscowości Orchówek, zapachy niezapomniane :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) andrew , jak tak to spoko... a ja myślałem, że wiosną rybki górują aż pod zaporę w Sosniwce Edytowane 6 Listopada 2014 przez PAMPUCH71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 W porównaniu do tych z Młocińskiego burzowca, które ludzie jedzą i żyją, to te w Bugu to rarytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Wczorajszy dzień ( w sumie to 2h) nad Bugiem zaliczam do udanych:) Kilka atomowych nie trafionych brań 3 Bolenie i 1 szczupły. Poniżej zdjęcie największego Bolka. Szczupły ok 68 cm ale fotka troszkę w panierce dla tego nie wrzucam:D Nie bylem oczywiście sam na łowisku presja dosyć duża, przy pierwszej rybie odbyłem taką oto krótką rozmowę z jednym z jegomości: ON - "Panie czemu Pan puszczasz te rybe??" Za mała??JA - Nie zabieram ryb z łowiska.ON- Ale taki boleń to bardzo dobry w occie jest!JA - W occie to się grzyby trzyma.Koniec pierwszej rozmowy...Przy kolejnych Bolkach słyszałem już tylko same kur.... i, że poje....... jestem. Nie reagując na to wypuszczałem kolejne ryby tak aby jegomość dokładnie widział jak odpływają w doskonałej kondycji:DPrzy szczupaku mało zawału nie dostał bo to przecież rarytas... Edytowane 9 Listopada 2014 przez Qcyk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 A ja ten tydzień mam krytyczny, ale trzeba to jakoś przetrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 WitamNa dowód że jeszcze nie wszystko zjedzone .Kolegi 92 cm złowione dziś rano. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 na co wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Ładnie zaczynacie kosić panowie, sandacz Krzysztofa teraz szczupak kolegi gratuluję chyba nawet wiem gdzie (jeżeli to tam, byłem w sobotę jeden mały sandaczyk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Adam i jego zed 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Przemek do "Sandakonów 2014" go dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Uuua, gruby bandzior, gratulacje Edytowane 13 Listopada 2014 przez Fishhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Ładnie dajecie PanowieSwoją drogą się zastanawiam czy to tak niska woda pozwala na namierzenie czegoś konkretnego.Mam tylko nadzieję że wszystkie ostatnio pokazane tu okazy zostały złapane przez wytrawnych łowców i przepiękne ryby wróciły do wodyPogratulować takich okazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Przemek piękny sandacz-szkoda że kolegi W ostatni długi weekend też szukałem sandaczy i szczupaków nad Bugiem.W sobotni deszczowy wieczór i zupełnie odmienny, słoneczny wtorek.Dwa różne miejsca,różna pogoda a ryby jakby takie same,czyli małe. Szału nie było.W sumie 3 sandaczyki i 3 szczupaczki.Największa ryba niewiele przekroczyła 50cm.Był tez jeden przyłów,a zdjęcie umieściłem tu: http://jerkbait.pl/topic/35440-przyłowy-2014/?p=1549602 Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Tomek to jakiś odczepiacz,czy amortyzator od W.S.K.-i ? Piękne ryby panowie.oby przeżyły zimę i dały zdrowe,dzikie potomstwo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Adam i jego zedKonkretny Sandał!!! Gratuluję pięknej ryby. No i fotka w ciekawym klimacie:)Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monikat Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Bardzo ładna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Coś cisza w wątku..Dziś wytrzymałem rano 2 godz.i trafiłem jednego wymiarowego szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Heja. Ja dziś skoczyłem na Szumin za okoniem... starorzecze obstawione spławikami - myśle "oho wszedł leszcz zaczyna się..." no i....nie myliłem sie. Byłem bodajże 2 godzinki przez ten czas zebrało się do domu 3 ekipy po 3 panów, wszystkie ryby z siateczek dostały w łepek (w każdej z ekip) bez zadnej selekcji w czym 2 osobników wrzuciło ryby ŻYWE do wiadra (oczywiscie pustego) zamknęło przykrywke i z uśmiechem do auta. Smutne.... ale i tak najgorszy jest krwawy lód na tym łowisku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi