Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki proszę tylko nie tam, to bardzo niebezpieczne miejsce. Ale znam lepsze, przy promie naprzeciwko Kamieńca :)

Jest gdzie posiedzieć i gdzie połowić :)

O to jak będzie dobra impreza to pieszo po wodzie do domu mogę iść ;) :)

Plus dodatni jest taki że tam jest "infrastruktura turystyczna"... w sensie jakieś ławki, stoliki i bodajże palenisko

Bartek ma rację, miejsce bardzo fajne z podmytą burtą, opaską kamienną (usypaną ze 3-4 lata temu) , później zakręt ze zwalonymi drzewami. 

Do sklepu już nie tak blisko bo "Groszek" zamknięty ale do "SCh" jakieś 2km . Co ciekawe w miasteczku jest jedyna winnica na Podlasiu i produkują wino. 

Rybostan??? Rzekłbym - "wqrwiający" :unsure: . Na opasce z płytką wodą (0,5-1m) obserwowałem przez pół godziny atak za atakiem a na haku nic, zero, nul :(  za to narwanych przynęt na przynajmniej jedną półkę w sklepie  :( . Wyglądało to na sandacze i za cholerę nie dały się złowić. Miejscowi ustawiają się tam na leszcze i karpie a byłem świadkiem jak gościu wyciągnął ......... lina  :rolleyes: a w siatce pływał drugi. Są dni że pokazuje się boleń i to nie jeden ale częściej po drugiej stronie na płytkim. 

A jest jeszcze jedno podobne miejsce gdzie brzeg jest terenem prywatnym , tabliczka wbita i dojazd zagrodzony ale do ogarnięcia  :) . I nie ma się co burzyć że właściciel zagrodził (ale i tak wjeżdżają) bo syf zostawał totalny, widziałem ile worków śmieci zebrał i mu się nie dziwię że nie chce tam ludzi. 

Mam wrażenie że mówimy o różnych miejscach :) ;)

Wcześniej była mowa w burcie na zakręcie w Brańszczyku, a później @Radbraw zaproponował polankę koło promu Kamieńczyk - Brańszczyk.

Tak myślałem że wy o czymś w ok. Wyszkowa a Bartek i ja o ok. Mielnika.

Bartek ma rację, miejsce bardzo fajne z podmytą burtą, opaską kamienną (usypaną ze 3-4 lata temu) , później zakręt ze zwalonymi drzewami. 

Do sklepu już nie tak blisko bo "Groszek" zamknięty ale do "SCh" jakieś 2km . Co ciekawe w miasteczku jest jedyna winnica na Podlasiu i produkują wino. 

Rybostan??? Rzekłbym - "wqrwiający" :unsure: . Na opasce z płytką wodą (0,5-1m) obserwowałem przez pół godziny atak za atakiem a na haku nic, zero, nul :(  za to narwanych przynęt na przynajmniej jedną półkę w sklepie  :( . Wyglądało to na sandacze i za cholerę nie dały się złowić. Miejscowi ustawiają się tam na leszcze i karpie a byłem świadkiem jak gościu wyciągnął ......... lina  :rolleyes: a w siatce pływał drugi. Są dni że pokazuje się boleń i to nie jeden ale częściej po drugiej stronie na płytkim. 

A jest jeszcze jedno podobne miejsce gdzie brzeg jest terenem prywatnym , tabliczka wbita i dojazd zagrodzony ale do ogarnięcia  :) . I nie ma się co burzyć że właściciel zagrodził (ale i tak wjeżdżają) bo syf zostawał totalny, widziałem ile worków śmieci zebrał i mu się nie dziwię że nie chce tam ludzi.

Znam ten ból mam trochę ziemi wokół rzeki i koledzy po kiju śmiecą najwiecej :( Dziwi mnie jednak to iż ,śmieciarze,, to ci którzy podjeżdżają do lustra wody samochodem, wędkarz ktory zostawia auto i idzie 100 m na łowisko, najczęściej śmieci zabiera ze sobą :)
  • Like 2

Ja ze swojej strony mógłbym pogadać z właścicielem terenu i pewnie by się zgodził i jakieś drewno na ognicho też by się znalazło ale nie w ok. Wyszkowa tylko pod Niemirowem. Wiem że Wyszków jest zdecydowanie bliżej W-wy ale myślę że na wschodzie jest mniej ludzi.

• Like 1

Temat juz lekko przymierzany ;)  W końcu przydałoby się ustalić jakieś konkrety....wiem, że tomi101 ogarnie kiełbache i samogon dla wszystkich za freee :D  :D  :D  :D...a Bartek wojskowe śmigłowce w dwie strony :) ...i  jestem za tym " kameralne"  ;)

Edytowane przez czocho

Temat juz lekko przymierzany ;)  W końcu przydałoby się ustalić jakieś konkrety....wiem, że tomi101 ogarnie kiełbache i samogon dla wszystkich za freee :D  :D  :D  :D...a Bartek wojskowe śmigłowce w dwie strony :) ...i  jestem za tym " kameralne"  ;)

Spotkałem nad Bugiem wędkarzy z Twojego miasta. Poczęstowano mnie produktem własnej roboty  B) i chociaż miałem okazję próbować w życiu 30 letnich

( i starszych) koniaków, whisky i podobnych produktów to nie przypominam sobię żebym miał okazję pić w życiu coś lepszego  B) .

Dobry towar musi urywac głowę Przemku...inaczej jest jednym z wielu :D ...coś czuje..... że trzeba będzię się zaszyć po tym meetingu ;)

No tutaj bym się nie zgodził :P to co piłem miało ok. 60% ale ten smak :rolleyes: , może dlatego że lubię Metaxę a ten płyn był nawet dla mnie lepszy niż 7*.