Traq Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Ja za to zaobserwowałem bardzo dużo wyciętych krzaków. Przez ludzi, nie przez bobry. Na długich odcinkach tej naszej rzeki się niestety coraz bardziej łyso robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 U mnie na 18 km bugu jest pełno tego dziadostwa Z psa po jednym dniu wydłubałem 14 szt.Co niektórzy z obawy przed kleszczami wypalają nadbrzeżne trawy.niestety potwierdzam, bardzo dużo brzegów jest wypalonych. Zastanawiałem się ostatnio własnie czy to nie przez kleszcze ludzie wypalają.Osobiście najwięcej spotkałem w okolicach Dręszewa trafiło się i po 5-8 w jednym przejściu po wyższej trawie. Niby czlowiek spryskany etc, jednak sie czepiają na ubranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ja za to zaobserwowałem bardzo dużo wyciętych krzaków. Przez ludzi, nie przez bobry. Na długich odcinkach tej naszej rzeki się niestety coraz bardziej łyso robi. Bobry zaczną, ludzie skończą i jest łyso sam czasem zbieram po nich kawały drewna. Jednak główny winowajca to bóbr, przez ostatnie 10 lat na ,,moim,, odcinku powalił 70 % wierzb nad wodą, o dziwo zdarza się nawet że skubie młode sosny. Brzegi bez wierzb niszczy nieustannie płynąca woda obmywając piaszczyste burty i zabierając ludziom działki, wszędzie kopane są jamy do których wpada koło samochodu, czy człowiek do pasa. Żeremi na dludości 500 m naliczyłem 4 a wiem od znajomych że jest ich wiecej - DRAMAT, ktoś powinien zająć się ochroną krajobrazu nad Bugiem przed Bobrami bo z gatunku zagrożonego staje się inwazyjnym. P.S. Dwa tygodnie temu widziałem stadko 30 kormoranów nad Bugiem-kolejny potrzebny nam gatunek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Takie duże stado kormoranów to widziałem ostatnio na Szuminie, tylko jakiś nowy gatunek - każdy miał po 2 żywcówki i jeszcze rzucał spinningiem, żeby się nie nudziło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Właśnie o Dręszew ie pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Przedfrontowe I słabej jakości filmik ,ale macie pewność ,że bolkom w moich rękach nic się nie dzieje:https://www.youtube.com/watch?v=W3us_pULUYU Edytowane 5 Maja 2015 przez maicke82 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 @maicke, fajne bolesławy łotosisz, Bug darzy. Pytanie z innej beczki, czy dobrze widzę i dostałeś w końcu Aspire FA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 90 cm, 5 kg złowiony przez kompana z łódki na wobka hand made Gratki za rybę i szacun za zwrócenie jej wolności! Akurat w tamtej okolicy rzadko się to zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 @maicke, fajne bolesławy łotosisz, Bug darzy. Pytanie z innej beczki, czy dobrze widzę i dostałeś w końcu Aspire FA? Niestety nie trafiłem Aspire, katuję Stellę 98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Maicke82 fajne,odpasione już bolki.Ja pierwszy raz od prawie 20 lat nie spędziłem majówki nad Bugiem Tęsknię za moją rzeczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Gratki za rybę i szacun za zwrócenie jej wolności! Akurat w tamtej okolicy rzadko się to zdarza...Fakt, kilka osób miało wręcz pretensje że ryba wróciła do wody a nie dostała w beret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejK Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Cześć w majówkę postawiłem na bolenie nie było okazów ale zawsze coś 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Trzeba się naprawdę sporo na przemieszczać ,żeby cokolwiek złowić.A o kilku braniach z jednego miejsca na tą chwilę można zapomnieć. Jak nie podniesie się woda to za kilka dni może być jeszcze większa cienizna Edytowane 8 Maja 2015 przez maicke82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 @maicke82 gratuluję pięknych rap. Widzę kijek dobrze służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Ano służy,służy, dzięki. Mimo,ze sporo ryb gubi (głownie niedużych) i nieraz lecą w jego kierunku niecenzuralne słowa to i tak lubię nim łowić i to mój główny kijek na większości wypadów. pzdr Edytowane 8 Maja 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak weekend na Bugu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak weekend na BuguWczoraj 3h pod Niemirowem i zero brań, mało tego to nie zauważyłem nawet rybiego pluśnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Potamolog Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Wczoraj 3h pod Niemirowem i zero brań, mało tego to nie zauważyłem nawet rybiego pluśnięcia.U mnie podobnie cicho nad wodą. Kilka godzin nad wodą i tylko 1 krótki (ok. 40) szczupaczek się trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 niedzielny poranek między Wyszkowem a Brańszczykiem jeden pistolet, kilka chlupnieć i ....cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jak weekend na Bugu ?Jednego bolenia przyfarciłem i coś się spięło. Ogólnie słabawo, ale powoli zaczyna się coś chlupac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ostatnio pojedyncze brania ale nie ma co wybrzydzać i jeszcze jedna rybka z początku maja: pzdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Dzisiaj 4h między Sutnem a Wajkowem. Na Bugu jedyna aktywność ryb to paniczna ucieczka drobnicy przed atakiem ........ mojego woblera. Na małym starorzeczu okoń 28cm, chyba jedyny mieszkaniec tego miejsca bo wody jakieś 70-80cm w najgłębszym miejscu a powierzchnia to ok. 500-600m2, taka większa kałuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Dzięki za info chłopaki, poczekam jeszcze 2 dni i ruszę w czwartek/piątek może coś się ruszy, napewno zdam relacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Wczoraj od 15 do 20:30 na "książkowej" miejscówce. Rozmyta kamienna główka z przelewem, gł. ciut powyżej 2m, przy brzegu 1,5m i łowiąc z kolegą po jednej spławikówce nie zanotowaliśmy brania , nawet żadnej uklejki czy krąpika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Starczewice, poniedziałek cztery godziny biczowania wody trafił się tylko mały okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi