Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Nad dziką rzeką nie zawsze mamy odpowiedni dostęp do wody, żeby można było przemyć rybę, wysokie burty, zwaliska. Noszenie ryby po kilkanaście czy kilkadziesiąt metrów żeby ją tylko umyć do zdjęcia jest bez sensu. Fotka może i słaba ale jako pamiątka zostanie. :)

• Like 3

Byłem i ja wczoraj...w swoim miejscu sandaczowym......i......cisza - nawet jednego brania.

Obok siedzieli z feederkami i też nic nie łowili......tak jakby ryby nie było....

Trzeba wiec poczekać, bo meszka męczy nad woda niemiłosiernie.

ps.odcnek dolnego Bugu

Ja miałem bezwędkowy weekend nad Bugiem ale kontakt z wodą jak najbardziej - wyp.....łem się z kajaka  :rolleyes: dobrze że przy brzegu. 

Spłyneliśmy rzeką od Niemirowa do Mielnika co ponoć daje w/g prowadzącego wypożyczalnie ponad 12km. W miejscach gdzie zawsze w weekend byli wędkarze w sobotę było pusto  :huh: . Nawet pod Gnojną Górą gdzie zawsze jest po kilka aut stały tylko dwa. Za Niemirowem jakiś gość spinnigował pod brzegiem ale jak do niego dopływaliśmy odpalił i podpłynął do oczojebnego spławika o wyp. jakiegoś 1 kg  :rolleyes:  i podniósł spławik żebyśmy mogli przepłynąć. Nie , do PSR nie zadzwoniłem z powodu podanego w pierwszym zdaniu. Uprzejmie doniosłem odpowiedniej osobie przez internet podając rejon, kolor i rejestrację łódki. Mam nadzieję że go namierzą. 

• Like 1

Jak tam wyniki na zawodach w Kózkach, był któryś z kolegów ?

Witam

Impreza jak zwykle udana troche rybek połowilismy,zajebista organizacja , dobre jedzenie (żurek na zakwasie) :clappinghands:

No niestety był też przypał ze strony Okręgu PZW Siedlce , przeczytajcie to ;http://www.pzw.org.pl/wkssandacz/wiadomosci/115956/60/wyniki_xi_ogolnopolskie_zawody_spinningowe_puchar_wks_sandacz