Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Spływ Bugiem około 15kilometrów. Wyniki to jeden klenik 30 wyholowany (zwrócony rzece), podobnym rozmiarów spierdzielił, no i jak to zazwyczaj bywa największy klenisko ponad 50cm, sam zwrócił sobie wolność. Wyskoczył z podbieraka... Ludzi na brzegach malutko. Na fajnej miejscówce znalazłem truchło suma 150-160cm.

Bryndza .... i to wcale nie ser ...

wczoraj od 5 do 9-ej we dwóch nad wodą - starorzecze z dopływem z nurtu, kibel ... ja JAZGARZA !!! za kapote, kolega anpart - krótki sandokan, na gume RH - 4 pobicia nie zacięte ... boleni widać było sporo, spławy szczupakowe bodajże 2, wody tyle co w wannie, gruntowcy praktycznie o kiju nie licząc drobiazgu krąpików i płoteczek

i tylko kiełbaski z ogniska spełniły pokładane w nich oczekiwania

Bryndza .... i to wcale nie ser ...

wczoraj od 5 do 9-ej we dwóch nad wodą - starorzecze z dopływem z nurtu, kibel ... ja JAZGARZA !!! za kapote, kolega anpart - krótki sandokan, na gume RH - 4 pobicia nie zacięte ... boleni widać było sporo, spławy szczupakowe bodajże 2, wody tyle co w wannie, gruntowcy praktycznie o kiju nie licząc drobiazgu krąpików i płoteczek

i tylko kiełbaski z ogniska spełniły pokładane w nich oczekiwania

Zuchu a gdzie byliście?

znajomi znajomego .... tydzień temu na spina wieczorowo - nocnego = 0, na grunt leszcze 1-2 kg, starorzecze

też próbowali skusić bolesławy do brań ale bezskutecznie, pozostałe drapieżne nieaktywne, tyle że to było po 50 stopniach w słońcu w ciągu dnia ...

post-50516-0-72171800-1436650449_thumb.jpg

W tym roku mam też inne brania... to już 20 od wiosny.... podpowiem.. sznurki nie rosną na drzewach.

Ta ze zdjęcia to z dziś... "działkowa amatorka", ale postawiana w dołku tak zacnym że prawie spodniobutów mi zbrakło...

Niestety mały sandaczyk się skusił...

Takie widoki już mnie wcale nie dziwią i nie wzbudzają złości

Natomiast krew się we mnie gotuje jak widzę kolesia który dorwał się do konkretnego miejsca i dzień w dzień wieczorową porą na***** bolki jeden po drugim.

Wygląda to żenująco, co kilkanaście rzutów przemarsz w trawy i tak w kółko.

Taka wsza potrafi wytrzebić całe stada boleni i później się dziwi że rzeka z roku na rok robi się coraz bardziej martwa.

Przypominam o regulaminie, pohamuj słownictwo

Jak w odpowiedniej porze znajdziesz takie miejsce to możesz więcej boleni wyciągnąć w kilka godzin niż przez cały sezon

To czyli Ty znasz takie miejsce, bo wiesz, że koleś napierdziela hurtowo. Porę znasz, bo widzisz jak napierdziela i nosi w trawy i mimo tego Ty nie potrafisz w ciągu sezonu złowić 10 sztuk? 

Znam takie historyjki jak Twoja  :D

• Like 1