Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

To prawdziwa historia niedowiarku :D

Co jest w tym takiego nadzwyczajnego? i dlaczego miałbym zmyślać?

Od razu niedowiarek  :D Po prostu z góry sceptycznie podchodzę to takich informacji i się nie nakręcam  :P

Generalnie jest tak, że zawsze ryba bierze jak nas nie ma i jesteśmy w innym miejscu 

U mnie totalna bryndza.

Co prawda sprawdzam tylko pobliskie przydomowe rejony ale miejsca są dobre, łowne i bywały w nich ryby.

Woda jest bardzo niska i dobrze przegrzana, wszystkie głębsze dołki i wlewy są teraz łatwe do odnalezienia i sprawdzane są codziennie przez cała masę wędkarzy i inną stonkę wakacyjną. Trudno być teraz samemu nad wodą bo dojść i dojechać można dosłownie wszędzie.

Każdy strumyk wysechł i jeżdżą autami do samej wody...

W niedziele miedzy burzami rybki szalały jak głupie... Zdarzyłem niestety rzucić dosłownie 3 razy złowić bolka ok 40cm i sie rozchulało... po burzy również na wodzie było widać wiele ataków, jednak płynęło tyle syfu, że nie dało się łowić... Dziś jeden (na 90%) sandaczyk który spadł kilka metrów ode mnie oraz jedno piękne wyjście bolka ok 50cm+ - nie trafił bidula :/. A tak to hmm... rybki widać... Większość w kamieniach których teraz pełno wszędzie, jednak ciężko je skusić.

Ja wczoraj od 19.00 do 22.00 bez kontaktu, jakieś tam wyjścia były ale tego nie liczę.

Zero nic nul tfu.....paskudy jedne...za dużo mają teraz tej sieczki pod mordą i olewają wszystko co im serwuję a to same rarytasy cukierasy hand made z giełdy Jerkbait :)

Nie mają ochoty rano, wieczorem też nie więc......do soboty daję im wole i zobaczę z łódki.... :P

Qrcze mało optymistycznie, ja w sumie kluczę najbardziej na starorzeczowych kawałkach chwile w góre od waszego mostu albo na główkach Kamieńczyka - w B nie byłem od kilku lat, ale na samym nurcie to takie łachy na zakrętach że prawie w gumowcu można przechodzić

ostatnio nawet pomyślałem żeby smużaki wyciągnąć i klenio/jazi zacząć szukać to może coś prędzej sie pokaże ale na Świdrze prawie sie woda skończyła i efekt był na 0 - Dłużew powyżej rezerwatu