kogut1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jest źle.Od tygodnia urlopuję nad granicznym odcinku.Dobrze że zabrałem kilka boleniowych wabików to człowiek o kiju nie schodzi.Woda na moim odcinku niższa w stosunku do ubiegłego roku o jakieś 1.5m.Starorzecza puste i zostały tylko około wymiarowe szczupaczątka.Wędkarski honor ratuję łowiąc bolenie-tych akurat jeszcze nie brakuje.Rozmiarowo nie powalają ot takie ok.60cm.Żar leje się z nieba nawet późnym wieczorem i jakiekolwiek sesje zdjęciowe odpadają.Pokusiłem się o sfotografowanie pierwszego złowionego bolenia (60 cm+) i trzy zdjęcia opłaciłem kwadransem reanimacji przeciwnika. Przyznać trzeba że ciepełko im nie szkodzi i w kondycji są wybornej.Sprzętowo jak to na urlopie:Fenwick Eagle travel 2.6/21g, Caldia 3000,plećka tournament 0.14mm i przypon z fluorocarbonu 0.50mm.Ten zagryzł akurat thrilla 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Od wtorku spędzę kilkanaście dni nad Bugiem przegrzebie wszystkie zakamarki lecz wasze posty nie napawają optymizmem ... Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Taki jest rybostan niestety i tyczy się to większości Polski rzek. Oczywiście można trafić i ładnie połowić zdarzają się takie "strzały" ale generalnie to jest po prostu mało ryb a presja duża, na niektórych odcinkach nawet ogromna.Dużo wędkarzy zabiera to co złowi, ryby rosną dość dolno i jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Kogut, w jakich okolicach urlopujesz? Ja Bug graniczny mam 20min drogi od domu i niestety w tym roku jeszcze nie odwiedziłem. Byli znajomi w wielu miejscach od Dorohuska i Dubienki aż po Włodawę i wyniki mieli bardzo słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Kogut, w jakich okolicach urlopujesz? Ja Bug graniczny mam 20min drogi od domu i niestety w tym roku jeszcze nie odwiedziłem. Byli znajomi w wielu miejscach od Dorohuska i Dubienki aż po Włodawę i wyniki mieli bardzo słabe Znacznie niżej kolego.Łowię głownie Kryłów i okolice.Na tę chwilę to na trzy wypady mam trzy podobne jak wyżej bolki i kilka niewymiarowych szczupaczków na starorzeczach. Kilka brań i jakieś spady boleni.Nie jest ciekawie,oj nie jest.Został jeszcze tydzień więc pewnie zajrzę jeszcze ze trzy-cztery razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ja chyba pojadę jutro i posiedzę do niedzieli ale na ryby to będę chodził wieczorem i może zostawał na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ja chyba pojadę jutro i posiedzę do niedzieli ale na ryby to będę chodził wieczorem i może zostawał na noc.Gdyby na moich rejonach pozwalali łowić w nocy to może nie same bolenie by były łowione.Niestety SG ma swoje kaprysy z którymi się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Powiem Ci że te kaprysy sprawiają, że można jeszcze złowić fajną sztukę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Powiem Ci że te kaprysy sprawiają, że można jeszcze złowić fajną sztukę.Ojj tak, kłusownictwo kwitło w czasach gdy było można łowić w nocy na granicznym. Ile ton ryby rocznie się zachowa dzięki temu zakazowi-ciężko ocenić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ojj tak, kłusownictwo kwitło w czasach gdy było można łowić w nocy na granicznym. Ile ton ryby rocznie się zachowa dzięki temu zakazowi-ciężko ocenić. Powiem Ci że te kaprysy sprawiają, że można jeszcze złowić fajną sztukę.Doceniam to stanowczo i zawsze współpracuję.Lepszej ochrony nie można sobie życzyć.Gdyby jeszcze nie te paliki u sąsiadów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 .....Gdyby jeszcze nie te paliki u sąsiadów...... Paliki? Słyszałem o tym wiele razy, oraz o różnych podrywkach przerzuconych przez drzewa czy siatkach, ale nigdy nie spotkałem się z żywą duszą po drugie stronie Tak czy siak w Bugu można jeszcze połowić jeśli znasz wodę. A pozostałych, którzy jadą na 2h i mówią że ryb nie ma, nie będę z błędu wyprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Panowie, Weekend spędziłem nad Bugiem odcinek Granne - Burzyski cały wieczór i nocka 0 brania głównie nastawiałem się na suma, w ubiegły weekend wytachałem pięknego 85cm wąsacza oczywiście wrócił do wody Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez wisniowy21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi20k Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 W końcu rzeka i mnie wynagrodziła piękną rybą. Strzelił w wolno prowadzonego Glooga Nike 8 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 20150811_201639 (2).jpgW końcu rzeka i mnie wynagrodziła piękną rybą. Strzelił w wolno prowadzonego Glooga Nike 8 To dobra miejscowka chociaz tego co w niej najwazniejsze nie widac na zdjeciu. Od dziecka tam lowilem, pierwszy bolek na obrotowke wzial doslownie kawaleczek dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Od 17 do 20:30 w ok. Sutna w miesjcu gdzie w latach ubiegłych była piękna płotka i leszcz a teraz mimo tego że jedno z głębszych miejsc na odcinku kilku km i nawet jednego skubnięcia. Próby były na glizdy i garmażerka (wątróbka). Trzeba chyba jechać gdzieś za Mielnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Byłem 12 dni w Tuchlinie i złowiłem tylko Bolka i Okonka wielkoścości środkowego palca u ręki, tragedia wody jak na lekarstwo, Ojcu na kukurydzę skubała drobnica też bez rewelacji... Woda w głębszych miejscach po pas, i w jednym dołku do klaty ;( Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Rexxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Byłem 12 dni w Tuchlinie i złowiłem tylko Bolka i Okonka wielkoścości środkowego palca u ręki, tragedia wody jak na lekarstwo, Ojcu na kukurydzę skubała drobnica też bez rewelacji... Woda w głębszych miejscach po pas, i w jednym dołku do klaty ;(...ale fota jest z wyszkowa a nie z Tuchlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Już się nie mogę doczekać weekendu przy takim stanie wody chyba jeszcze nie łowiłem na Bugu więc zapowiada się ciekawie Żono bądź łaskawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mam Brzane i Ja 71cm ale mogła być nieco większa, mierzona b. szybko 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 ...ale fota jest z wyszkowa a nie z Tuchlina.Wiem, że z Wyszkowa chciałem ogólnie pokazać na niej stan wody na Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam Panowie, Weekend spędziłem nad Bugiem odcinek Granne - Burzyski cały wieczór i nocka 0 brania głównie nastawiałem się na suma, w ubiegły weekend wytachałem pięknego 85cm wąsacza oczywiście wrócił do wody 185 cm ??? Piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 W weekend wybrałem się z doskoku nad Bug miałem spędzić więcej czasu ale niestety nie było mi dane... W sumie :1 Szczupły ok 60cm bo nie mierzyłem (foty nie ma bo jakoś nie pomyślałem żeby zrobić )2. Świnka ok 55cm bo też nie mierzyłem dokładnie (pierwsza z tego gatunku jaką złowiłem)3. Bolo z forumowym minimum na bank (piękne branie z powierzchni w warkoczu)Poza tym jeszcze 2 brania Boleniowe nie trafione. Troszkę oblepiony ale nie chciałem tracić czasu na prysznic I do domu... Pozdrawiam Qcyk!! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Świnka 55cm? to już świnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Tyle jej daję...ale pewności nie mam... Pierwszy raz złowiłem takowe ustrojstwo i przyznam że tak paskudnego otworu gębowego nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Super świnia.Znajomi przyławiają je czasem na zestaw skrócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi