Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Fajna rybka do łowienia...tak mi się wydaje. Byłem zdziwiony jak zobaczyłem te świece w jej wykonaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150810/OSTROW/150809914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Cześć,poratujecie namiarami na miejscówki w okolicach Włodawy. Spędzam kilka dni nad Jeziorem Białym, a to rzut beretem do Bugu. Aż żal byłoby nie skorzystać z okazji. Chętnie poganiałbym za boleniem, kleniem.. w każdym razie spin lub mucha ) z góry dziękipzdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 W weekend wybrałem się z doskoku nad Bug miałem spędzić więcej czasu ale niestety nie było mi dane... W sumie :1 Szczupły ok 60cm bo nie mierzyłem (foty nie ma bo jakoś nie pomyślałem żeby zrobić )2. Świnka ok 55cm bo też nie mierzyłem dokładnie (pierwsza z tego gatunku jaką złowiłem)3. Bolo z forumowym minimum na bank (piękne branie z powierzchni w warkoczu)Poza tym jeszcze 2 brania Boleniowe nie trafione. świnka.jpg Troszkę oblepiony ale nie chciałem tracić czasu na prysznic bol1.jpgI do domu...bol2.jpg Pozdrawiam Qcyk!!Brawo qcyk ! Wszędzie pusto a ty nawet żywca trafiłeś gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Moim zdaniem wziąć bużańską świnkę 55cm na żywca to barbarzyństwo, zwłaszcza, że sumy są znacznie bardziej pospolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Moim wziąć jakąkolwiek rybę na żywca to słaba akcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Pewnie nie chodziło mu żywca, tylko tak "pieszczotliwie" się zwrócił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Aaa to luz. Bo jak na forum poświęconym sumom pokaże ładnego klenia, czy medalowego jazia, to zawsze ta sama śpiewka o żywcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Skoro żywiec w sensie trzoda to luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antyquariat Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Miałem okazję wędkować kilka razy na Bugu w okolicach Gnojna - piękna rzeka, piękna przyroda i piękne ryby. Z przyjemnością wróćę tam jesienią tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jesień zazwyczaj wynagradza wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Cześć,poratujecie namiarami na miejscówki w okolicach Włodawy. Spędzam kilka dni nad Jeziorem Białym, a to rzut beretem do Bugu. Aż żal byłoby nie skorzystać z okazji. Chętnie poganiałbym za boleniem, kleniem.. w każdym razie spin lub mucha )Wygooglaj "bagna u Mańka", rejon Stulna, piękna rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Potwierdzam a i u Manka mozna polowic ale raczej nie przy tym stanie wody ,wczesna wiosna i pozna jesien jak zielsko opadnie to i owszem .Bug tam piekny nie wiem jaki stan wody na dzien dzisijeszy ale tak jak prawi sacha -dzwon do Manka jak cos to tel na pw podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Panowie,dzięki za namiary. Co prawda "u Mańka" nie byłem, lecz niedaleko. Zwiedziłem kilka miejscówek Włodawa-Sobibór- Zbereże i potwierdzam, że im bardziej na południe tym piękniej. Rzeka jest urokliwa, cicho, spokojnie i bezpiecznie, bo pogranicznicy czuwają Ludzie przyjaźnie nastawieni, wędkarze rozmowni, zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć, natomiast wszyscy narzekali na bardzo niski stan wody oraz słabe wyniki w tym roku, oprócz wiosny kiedy rzeka darzyła kleniami.Ja chciałem złowić bolenia, ale na chciejstwie się skończyło, bo cwaniaki praktycznie w trawach na drugim brzegu żerowały. Jak się przerzuciłem na lżejszy zestaw to skończyło się obcinką obrotówki przez szczupaka i kilkoma wyjętymi okonkami. Mimo to jestem zadowolony, odpocząłem i jestem pod wrażeniem rzeki, jej naturalnego piękna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Bylem 2 tygodnie w ok. Mielnika. Brak wody w rzece piaszczyste łachy wszędzie, ludzie chodzą na spacery środkiem rzeki, kajaki wpadają na mielizny a zanurzenia ile mają 15cm? Rozmawiałem z wędkarzami z okolicy ale nie nad wodą, spotykałem ich w sklepie czy restauracji. Nie chodzą na ryby bo nie ma po co, ryby się gdzieś wyniosły. Wędkarz który bywał 2-3x w tygodniu poddał się w lipcu, gość łowił zawsze leszcze i karpie a w tym roku nic zupełnie nawet nie ma krąpia i uklejki. Widać jedynie ataki boleni a o złowionych pisałem w tym wątku (no nie, nie ja byłem łowcą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 To prawda woda masakrycznie niska. Potwierdzam też, że z białą rybą masakra (sam nie łowię ale nasłuchałem się nad wodą) a co do drapierznika to cięrzko mi powiedzieć bo bywam nad Bugiem tylko przy okazji odwiedzin moich "staruszków" ale myślę, że można wygrzebać jeszcze fajnego Bolka bo szczupłe to raczej takie 60-65 od wielkiego dzwonu coś większego... Jest jeszcze sporo miejsc w których miałbym poważne wątpliwości co do przechodzenia na drugą stronę rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) W temacie Bugu aż nie wiem co napisać.Z jednej strony widzę wyraźnie, jak zmienił się po 2008 roku Moi koledzy zbierali wtedy te ryby, ja nie mogłem, bo uczyłem się do egzaminu maklerskiego.Jestem też mocno przekonany, że jest w nim znacznie mniej ryb niż w Wiśle (gdzie mam ostatnio wyniki typu 4 jazie, 2 klenie i boleń).Z drugiej strony, w tym roku nie miałem tam nieudanego łowienia. Czy to na wiosnę z doskoku, czy latem podczas niżówki.Teraz niestety nie mam możliwości wyjazdu, ale jestem przekonany, że jakbym wyskoczył na czwartek-piątek w temacie pojawiłoby się jakieś zdjęcie Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Podrzuci ktos jak tam aktualny stan wody w bugu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Niski-pogodynka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 nieoficjalne info z targu w Łochowie z soboty - na Bugu kompletna cisza, jak namierzyli dołek z leszczami w nurcie to ryba wogóle nie brała, to samo z drapieżnymi, ale od jutra zmienia się pogoda ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Niski-pogodynka.plRaczej bardzo niski . Rozmawiałem telefonicznie w niedzielę z kolegą z ok. Mielnika. On na ryby nie chodzi od kilku tygodni, inni miejscowi wędkarze też nie bo nic nie bierze. Nad wodą można tylko w weekend kogoś spotkać ale to przyjezdni z wiarą że coś złowią. Ja zaczynam urlop od połowy września i mam nadzieję że coś złowię, i że może trochę popada to grzyby będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 To prawda woda niska jak nigdy...rybki zdażają się od czasu do czasu. Ja też liczę na koniec września i pażdziernik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam..opisze ktoś rzekę przy moście w frankopolu? Jak jest tam z boleniami i czego można się spodziewać po tym odcinku bugu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Łukaszu byłem w tamtych rejonach około 3 tyg temu to tylko bolek sie rzucał i to całkiem ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Łukaszu byłem w tamtych rejonach około 3 tyg temu to tylko bolek sie rzucał i to całkiem ładny Widzę z tego że jedynym gatunkiem który się pokazuje to boleń bo i w ok. Mielnika też nic innego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi