Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Ja muszę przyznać w ostatnim czasie czuję się trochę nieswojo... Nie mam na co narzekać :D

W ciągu ostatniego tygodnia rybki naprawde współpracowały, rozmiarowo może nie ma szału, ale jak na moje okolice i wyniki z poprzednich lat... jest malinowo! Do fotek należy doliczyć kilka sztuk kleni oraz okoni poniżej forumowego minimum, szczupaczek 50cm oraz masa nie wciętych bardzo mocnych uderzeń,,, Zęby już zjadam przy tych "puknięciach", nie da się zrobić nic ponieważ jest to dosłownie ułamek sekundy i jest po braniu... No i spadła mi klucha grubo ponad 50cm pod nogami ;x A byłaby niesamowita życiówka...

Wszystkie rybki złowione na wodzie max 1m. dno usłane niemal w 100% kamieniami, wszystko w godzinach 18.30-20.30

Pozdro! :)

post-56784-0-51658200-1441234892_thumb.jpg post-56784-0-95676200-1441234902_thumb.jpg post-56784-0-75960100-1441234913_thumb.jpg

post-56784-0-30051700-1441234923_thumb.jpg post-56784-0-06312400-1441234931_thumb.jpg post-56784-0-04422700-1441234942_thumb.jpg

post-56784-0-89280800-1441234949_thumb.jpg

PS. wdarł się jeden bolek złowiony przed awarią na JB w której zniknęły posty, był już wrzucany, ale skoro post zniknął to niech zostanie :)

Edytowane przez Tszonek
  • Like 7

Wkrótce i ja się wybiorę na wschód : )

Nie wiem jeszcze tylko gdzie będę łowił. Jakby teraz popadało ze 2 tygodnie to powinno wysypać w lasach.

Ja też się wybieram od 12.09 i na dłużej. Z deszczem chyba będzie marnie  :wacko: a miałem nadzieję że pochodzę po lasach. 

Ja to pewnie na jakieś 3 dni, wstępnie też myślę o 12.9. Dłużej nie da rady, bo czasy się zmieniły. Nie wiem jeszcze, gdzie będę łowił, zrobię najpierw objazd po ulubionych metach. Podzwonię też do znajomych zawodników tyczkowych.
Kto wie, może trafimy na siebie pod Niemirowem :)

Na grzyby planowałem w rejonie Mielnik-Adamowo, ale musi popadać. Liczę na najbliższe dni. Jak nie, to tylko rybki.

Pamiętam za gnojka wyprawy na grzyby do Adamowa z rodzicami. Nigdy później nie widziałem takiej ilości grzybów...

Ja wybieram się na rybki na weekend 11-12 lub 18-19 sprawa jeszcze otwarta. Mam jedna czy 2 mety gdzie przy tym stanie wody wiem, że są Bolki. Ale też pojeżdżę trochę po dawno nie odwiedzanych rewirach, żona zostaje w stolyyycy więc będę królem życia ;) :D

Fajne rybki Tszonek - szczególnie bolo z pierwszej fotki :D widać, że dobre kamienisko....

Pozdrawiam,

malcz

Dzięki kolego! :)

Ostatnimi czasy w moim  przypadku wystarczy oddalić się o kilkanaście metrów od kamyków i brania się kończą.

Odkryłem również nową Polską tradycję... rzut kamieniem do wody tuż obok łowiącego człowieka :) Jednego dnia (sobota) naliczyłem 9 osób które pier****y kamieniem do wody w mojej okolicy... Jako, że brzeg na którym łowie na dość długim odcinku jest usłany kamieniami jest to swego rodzaju atrakcja przy tak niskim stanie wody, a więc popijawy, chamstwo.... Rodzinki z ofiarami bezstresowego wychowania... itp. No cóż... Mimo, że miejsce bardzo ciekawe czas odpuścić....

Po kilku latach prób i mi się udało;-) 72cm szczęścia. Najpierw były woblery zmiana na Lunaticpost-57959-0-07706300-1441477662_thumb.jpga 10 na 20g główce. Pierwszy rzut jedno podbicie coś dziwnego zacięcie i  płynie w moją stronę ku mej uciesze to był on tak długo wyczekiwany.

Edytowane przez rafi20k

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Jak u kolegów wyglądają wyniki spinningowe na Bugu w odcinku od Zegrza do Ślężan/Dręszewa?

Nie jestem jakimś  bardzo aktywnym wędkarzem, jednak od kilku tygodni minimum 2x na tydzień i efekty bardzo, bardzo słabe. Jak nigdy.

Najciekawszy drapieżca trafił się wczoraj, w nurcie, podczas zasiadki na białą rybę. Na... białego robaka. Niespełna 70cm.

Wiele bym dał za taką rybę na spinning w tym roku!

3202640_mms_img-1936566738.jpg

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Jak u kolegów wyglądają wyniki spinningowe na Bugu w odcinku od Zegrza do Ślężan/Dręszewa?

Nie jestem jakimś  bardzo aktywnym wędkarzem, jednak od kilku tygodni minimum 2x na tydzień i efekty bardzo, bardzo słabe. Jak nigdy.

Najciekawszy drapieżca trafił się wczoraj, w nurcie, podczas zasiadki na białą rybę. Na... białego robaka. Niespełna 70cm.

Wiele bym dał za taką rybę na spinning w tym roku!

3202640_mms_img-1936566738.jpg

C&R?

Ryby bardzo lubię jeść, ale jeśli biorę to tylko leszcze. Tych jest zawsze pod dostatkiem.

Po inne nad wodę jeżdżę w celach hobbystycznych. Jeśli już jem, to ze sklepu. Tam dobierają gatunek i wymiar jaki mi się podoba, a nie jaki trafie. :)

Wracając do tematu. Ma ktoś czym się pochwalić na spinning w tych okolicach? Czymkolwiek, nawet niedużym.

Witam.

Zapraszam również na poniższa stronę poświęconą wędkarstwu i samej rzece Bug, dzielimy się tam wynikami. Mamy już ponad 1600 członków i komentujemy nasze połowy, fajnie jakby więcej osób widziało nasze zdobycze i udostępnianili innym:-)

Pozdrawiam

https://m.facebook.com/wedkarstworzecznebug

Edytowane przez michal_bug