luk_80 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Darek może spróbuj nocke zaliczyć. Skoro w dzień nie ma brań być może nocą coś się ruszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Sacha - jakiś pomysł bądź przemyślenia gdzie się podziały w takim razie ryby? Przecież całe wodne życie nie mogło wyparować? Nie biorą czy ich nie ma?Nie biorą, na pewno są... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Sięgnąć ich nie sięgnę a po mojej stronie na płytkim łowić nie umiem bo dla mnie za bardzo ciągnieI może tu jest błąd. Próbuj tam gdzie najbardziej ciągnie. Zwłaszcza przy tym stanie wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Darek a jak wyniki na samym Trojanie ( Starorzeczu ) ? Na zakręcie pomimo niskiej wody jakieś sumy wyciągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Darek a jak wyniki na samym Trojanie ( Starorzeczu ) ? Na zakręcie pomimo niskiej wody jakieś sumy wyciągają.Starorzecze to ja mam chyba po drugiej stronie. Nigdy tam nie dotarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ja w tym roku na10 wypraw spinningowych zaliczyłem bolka 40cm i dwa okonie, więc wynik super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 W środkowym odcinku rzeki woda się podniosła o jakieś 20 cm od najniższego poziomu w tym roku. Około 10 wypadów x 8 h =wyjęty szczupak 40 cm , bolo 53 cm, 68 cm i nie wyjęty szczupły około 65 cm, 2 bolki koło 70 cm i 2 bolki ale nie wiem jakie, bo się nie pokazały. Jak dla mnie jest to wynik całkiem bardzo dobry, trzeba przyznać że bolki w tym roku się pokazały u mnieZa szczupłym nawet specjalnie nie chodziłem, bo o nie maSandacza sobie odpuściłem bo go też nie ma, a jak jest to w niedużych ilościach Ogólnie i tak jest lipa bo na 30 km obczesałem każdy kant i zakamarek.Z tej przeczesanej wody na pewno jeszcze by się coś dało wydłubaćWiem gdzie są 2 bolki (osobno) mierzące około 90 cm, za mądre i nie do wyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A u mnie ta woda stoi w miejscu od dłuższego czasu. Do normalnego łowienia potrzeba jeszcze co najmniej 60cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Przy tym stanie wody to o dobre wyniki będzie ciężko, ten rok raczej został spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Na wodowskazie w Sutnie (wsadziłem patyk) jakieś 2-3cm w 48h. Dzisiaj od 17 do 19:00 i jak zwykle , a na wodzie cisza zupełna.Ze stworzeni wodnych to widziałem nartniki, 2 kaczki i łabędzia , jedyne co atakowało to komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Darek, obławiaj do znudzenia skarpę, przy której się poznaliśmy. Aż do zakrętu, gdzie nurt odbija na druga stronę.Jakieś bolenie są tam zawsze, a i sandacze powinny się pojawić po zmroku. Jeszcze masz sporo czasu na godną rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Darek a mielnickie bolki spod sceny uciekły ? Swoja droga prom kursuje ? Edytowane 17 Września 2015 przez Olczykim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Darek a mielnickie bolki spod sceny uciekły ? Swoja droga prom kursuje ?Na Topolinie nie byłem, znaczy nie łowiłem bo być to byłem. Tyle że na wysokości baru "Przystań" na niedużą wyspę gdzie była kiedyś woda to teraz tej wody nie ma i wyspa już nie jest wyspą. O promie nic nie wiem ale jak jest potrzeba to sprawdzę, w Niemirowie to już dawno nie kursuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Zastanawiam się nad wypadem na tą stronę Bugu z racji że jest głębiej, tylko jak prom nie kursuje to wychodzi strasznie daleko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Przy tym stanie wody spokojnie można obłowić drugą stronę z przeciwległego brzegu. Choć pewnie to nie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Qrcze - zdjęcie od Traq - piękne i znajome ;-)znaczy się nie ma co jechać na ryby tylko iść zbierać grzyby ...albo odespać tydzień pracy w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Grzybki się pojawiły więc alternatywa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Grzybki się pojawiły więc alternatywa jest Może u Ciebie, na płn. od Bugu kilka purchawek u mnie na działce . 3h w lesie dzisiaj rano i śladu grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 No cóż grzyby na razie pojawiły się miejscami, ale po tych sierpniowych upałach nie spodziewałem się że grzyby będą.Co druga noc coś tam pada więc myślę, że z grzybkami będzie lepiej.Sacha dziś kumpel w Kampinosie trafił na fajne miejsce i coś udało mu się uzbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Co druga noc coś tam pada więc myślę, że z grzybkami będzie lepiej.Tu gdzie przebywam nic nie pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Sorki że nie w temacie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Sorki że nie w temacie. ....nie w temacie, bo nie ma takiego....dwa przypadkowe przy okazji przedzierania się przez krzaczumby czy było coś więcej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Nie było około trzydziestu prawdziwków no i wiaderko obślizgłych maślaków Dzisiaj w nocy znów lało, więc będzie tylko lepiej. Ryby i grzyby to to co tygrysy lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Dzisiaj w nocy znów lało, więc będzie tylko lepiej. Ryby i grzyby to to co tygrysy lubią najbardziej Lało jak lało, niecałe 90km od Siedlec jak ksiądz kropidłem więc nazwać tego laniem nie można.Nie wiem czy jestem tygrysem a jeśli już to wylniałym ale kobietki i dobre wino stawiam wyżej .Ale wiem że np. w cyrku tygrysy są z lekka zoperowane i nie mają takich potrzeb . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrus Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 3 dniowy wypad nad Bug i starorzecze, wynik 2 szczupaki 54 i 53 cm na Bugu. Na starorzeczu jeden czterdziestak. Ogólnie na Bugu spławy jakichś ryb, ale niewiem jakich. Na różne przynęty próbowałem ale nic z tego. A na starorzeczu lipa. W sumie okoń i szczupak ganiały z drobnicą, ale ciężko było coś złowić. Wybiorę się następnym razem z bocznym trokiem na okonia, może coś się uda wydłubać. Ogólnie wypad udany. @ szczupaki wymiarowe w 3 dni to i tak spoko jak na ten ciężki rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi