Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

W środkowym odcinku rzeki woda się podniosła o jakieś 20 cm od najniższego poziomu w tym roku.

Około 10 wypadów x 8 h =wyjęty szczupak 40 cm :) , bolo 53 cm, 68 cm i nie wyjęty szczupły około 65 cm, 2 bolki koło 70 cm i 2 bolki ale nie wiem jakie, bo się nie pokazały.

Jak dla mnie jest to wynik całkiem bardzo dobry, trzeba przyznać że bolki w tym roku się pokazały u mnie

Za szczupłym nawet specjalnie nie chodziłem, bo o nie ma

Sandacza sobie odpuściłem bo go też nie ma, a jak jest to w niedużych ilościach

Ogólnie i tak jest lipa bo na 30 km obczesałem każdy kant i zakamarek.

Z tej przeczesanej wody na pewno jeszcze by się coś dało wydłubać

Wiem gdzie są 2 bolki (osobno) mierzące około 90 cm,  za mądre :)  i nie do wyjęcia

Darek a mielnickie bolki spod sceny uciekły ?

Swoja droga prom kursuje ?

Na Topolinie nie byłem, znaczy nie łowiłem bo być to byłem. Tyle że na wysokości baru "Przystań" na niedużą wyspę gdzie była kiedyś woda to teraz tej wody nie ma i wyspa już nie jest wyspą. O promie nic nie wiem ale jak jest potrzeba to sprawdzę, w Niemirowie to już dawno nie kursuje.

No cóż grzyby na razie pojawiły się miejscami, ale po tych sierpniowych upałach nie spodziewałem się że grzyby będą.

Co druga noc coś tam pada więc myślę, że z grzybkami będzie lepiej.

Sacha dziś kumpel w Kampinosie trafił na fajne miejsce i coś udało mu się uzbierać :)

Dzisiaj w nocy znów lało, więc będzie tylko lepiej. Ryby i grzyby to to co tygrysy lubią najbardziej :)

Lało jak lało, niecałe 90km od Siedlec jak ksiądz kropidłem więc nazwać tego laniem nie można.

Nie wiem czy jestem tygrysem a jeśli już to wylniałym :P ale kobietki i dobre wino stawiam wyżej :P .

Ale wiem że np. w cyrku tygrysy są z lekka zoperowane i nie mają takich potrzeb :P .

• Like 1

3 dniowy wypad nad Bug i starorzecze, wynik 2 szczupaki 54 i 53 cm na Bugu. Na starorzeczu jeden czterdziestak. Ogólnie na Bugu spławy jakichś ryb, ale niewiem jakich. Na różne przynęty próbowałem ale nic z tego. A na starorzeczu lipa. W sumie okoń i szczupak ganiały z drobnicą, ale ciężko było coś złowić. Wybiorę się następnym razem z bocznym trokiem na okonia, może coś się uda wydłubać. Ogólnie wypad udany. @ szczupaki wymiarowe w 3 dni to i tak spoko jak na ten ciężki rok.