marcin81 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Lało jak lało, niecałe 90km od Siedlec jak ksiądz kropidłem więc nazwać tego laniem nie można.Nie wiem czy jestem tygrysem a jeśli już to wylniałym ale kobietki i dobre wino stawiam wyżej .Ale wiem że np. w cyrku tygrysy są z lekka zoperowane i nie mają takich potrzeb .Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 cześćwszystkim jak tam sytuacja w okolicy Kosmowa może mi ktoś coś powiedzieć jak z braniami drapieżników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Nareszcie udało się wyskoczyć nad Bug Piątek ok 4h biczowania, rezultat 1 Bolo ok 50cm + kontakt z konkretną torpedą niestety branie na krutkim dyszlu i po kilku sekundach ryba zeszła. Zaraz po braniu zobaczyłem tego jegomościa na oko mogło to być moje PB. Po tej akcji łowienia już nie było. Tylko myślenie co poszło nie tak Postanowiłem więc wrócić w sobotę runda 1 od 9:00 do 13:00, rezultat : to jedno niezapięte branie i znowu kontakt z konkretnym przeciwnikiem który po ucieczce pod prąd z ok 30-40m żyłki pozbywa się przynęty :/ Składam wędkę ciśnienie 300 , nogi same chodzą i myśl pie....... wracam o domu i już tutaj nie przyjadę Ale nie mogłem się powstrzymać i wieczorkiem wyskoczyłem spontanicznie na 1,5 h i trafił się taki oto Bolo mniejszy niż dwa które mnie przechytrzyły ale na skołatane nerwy zadziałał jak maść na hemorojdy A w drodze powrotnej takiego potwora spotkałem... niestety obiektyw nie pozwolił mi na zrobienie dobrego zdjęcia mimo że goniłem skurczybyka po polu dobre 200m Podr!! Edytowane 20 Września 2015 przez Qcyk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Nareszcie udało się wyskoczyć nad Bug Piątek ok 4h biczowania, rezultat 1 Bolo ok 50cm + kontakt z konkretną torpedą niestety branie na krutkim dyszlu i po kilku sekundach ryba zeszła. Zaraz po braniu zobaczyłem tego jegomościa na oko mogło to być moje PB. Po tej akcji łowienia już nie było. Tylko myślenie co poszło nie tak Postanowiłem więc wrócić w sobotę runda 1 od 9:00 do 13:00, rezultat : to jedno niezapięte branie i znowu kontakt z konkretnym przeciwnikiem który po ucieczce pod prąd z ok 30-40m żyłki pozbywa się przynęty :/ Składam wędkę ciśnienie 300 , nogi same chodzą i myśl pie....... wracam o domu i już tutaj nie przyjadę Ale nie mogłem się powstrzymać i wieczorkiem wyskoczyłem spontanicznie na 1,5 h i trafił się taki oto Bolo mniejszy niż dwa które mnie przechytrzyły ale na skołatane nerwy zadziałał jak maść na hemorojdy IMG_7529.jpg A w drodze powrotnej takiego potwora spotkałem... niestety obiektyw nie pozwolił mi na zrobienie dobrego zdjęcia mimo że goniłem skurczybyka po polu dobre 200m IMG_7538.jpg Podr!! Powymieniaj kotwiczki na ownery to spadów nie powinno być. Przy boleniach jest bardzo ważnym elementem ostra kotwiczka, w zasadzie kluczowym ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Daniel, ja co prawda nie widziałem łosia ale od kilku dni słuchałem jednego jelenia jak się drze gdzieś za domem. Wczoraj wieczorem za to miałem koncert 3 jeleni, zaczeły zaraz po 20:00 a szedłem spać przed północą to jeszcze dyskusje prowadziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Ja jak go goniłem to jeszcze ryk godowy wydawałem żeby go zatrzymać Nawet stanął na chwilę i popatrzył jak na debila. Podobnie jak ludzie którzy na skutek mojego ryku powychodzili z budynków gospodarczych znajdujących się niedaleko Używam Kamatsu więc nie była to raczej wina kotwic bo są bardzo ostre i mocne. Myślę, że obie ryby spadły z mojej winy bo miałem troszkę czasu aby to przemyśleć i wyciągnąć wnioski. Przy kolejnym spotkaniu będę bogatszy o tę wiedzę Sacha lepiej wybierz się na tą skarpę o której pisał Korol...jeśli miał na myśli tą samą o której ja myślę Edytowane 20 Września 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Sacha lepiej wybierz się na tą skarpę o której pisał Korol...jeśli miał na myśli tą samą o której ja myślę Się wybiorę. Dzisiaj musiałem zdobywać pożywienie, byłem w lesie. Ok. 1,5kg maślaków i 6 pięknych kani. Bez C&R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 O widzę Darek, że u Ciebie też się coś ruszyło z grzybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jakąś godzinę temu rozmawiałem z wędkarzem łowiącym na tyczkę, każdy wie że metoda skuteczna. Gość w piątek i sobotę łowił blisko Trojana, wczoraj zrobił sobie przerwą bo był wq.....ny a dzisiaj był jeszcze bardziej. 4 płoteczki i 4 ukleje + pełno babek. Gdzie się podział białoryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Jakąś godzinę temu rozmawiałem z wędkarzem łowiącym na tyczkę, każdy wie że metoda skuteczna. Gość w piątek i sobotę łowił blisko Trojana, wczoraj zrobił sobie przerwą bo był wq.....ny a dzisiaj był jeszcze bardziej. 4 płoteczki i 4 ukleje + pełno babek. Gdzie się podział białoryb?Ja zaś byłem i na starorzeczu i na zakręcie przy Trojanie. Na starzorzeczu ludzi z żywcami kupa... + łodzie, wynik praktycznie żaden. Na zakręcie 7-8 osób obławiających, wynik :D:D 0 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 z mojej winy bo miałem troszkę czasu aby to przemyśleć i wyciągnąć wnioski. Przy kolejnym spotkaniu będę bogatszy o tę wiedzę Sacha lepiej wybierz się na tą skarpę o której pisał Korol...jeśli miał na myśli tą samą o której ja myślę Się wybrałem, od 16:30 do 19:30 i zero. Ale nie tylko ja, spotkałem po swojej stronie Bugu wędkarza i też brań nie miał. Nawiązałem kontakt paszczą z 2 wędkarzami na drugim brzegu i też zero brań. Mało tego, żaden z nas nie widział żadnego pluśnięcia, nawet ataku uklejek nie było. Za to zrobiłem zdjęcia .......śladów wilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Nie bardzo wiem jak inaczej wkleić ale może mi się uda tak: https://www.facebook.com/dariusz.krystosiak.3/media_set?set=a.974855662571910.1073741834.100001424568784&type=3&comment_id=974858992571577¬if_t=photo_album_comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Się wybrałem, od 16:30 do 19:30 i zero. Ale nie tylko ja, spotkałem po swojej stronie Bugu wędkarza i też brań nie miał. Nawiązałem kontakt paszczą z 2 wędkarzami na drugim brzegu i też zero brań. Mało tego, żaden z nas nie widział żadnego pluśnięcia, nawet ataku uklejek nie było. Za to zrobiłem zdjęcia .......śladów wilka.Możesz pokazać zdjęcia tych tropów? Skąd wiesz, że to wilki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Możesz pokazać zdjęcia tych tropów? Skąd wiesz, że to wilki?Spróbowałem w poście wyżej. Nie sądzę żeby ktoś szedł na spacer z psem z małej wioski, przeszedł przez ujście starorzecza po zwalonych drzewach, przelazł przez błoto a później jakieś 150m po wertepach z trawą po pas, zwalonymi drzewami i dziurami po bobrach żeby dotrzeć nad brzeg rzeki. Szczególnie że we wsi nikt nie ma kaukaza czy doga, raczej takie burki łańcuchowe. W czerwcu po północy widziałem przy swoim płocie, działka jest na skraju wsi, w lipcu słyszałem w czasie pełni, leśniczy mówi że są 2 watahy + parka ale nie tak że mieszkają na stałe, pójdą sobie na Białoruś, pójdą za Czeremchę albo do Białowieży czy przepłyną Bug na lubelską stronę.W kwietniu sąsiad mający pole zaczynające się za moją działkę i ciągnące się do lasu znalazł zagryzioną łanie z której zostały tylko kości, łeb i skóra. Skąd wiem że tropy wilka? Właśnie z tego co napisałem, z tego że inni widzieli, no może i z tego że dawno temu żeby wyrobić sobie zezwolenie na broń myśliwską przechodziłem kurs z rozszerzeniem na możliwości dalszej edukacji na "game wordena" i tam jedną z lekcji było poznawanie tropów a poźniej było to na egzaminach.Ale żeby się upewnieć porównałem w internecie co by nie wyszło że pierdoły opowiadam ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Czy to są okolice Trojana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Słyszałem o wilkach w tych okolicach a nawet wyżej od okolic Trojana. Rozmawiałem nie dawno ze strażnikami granicznymi z Janowa Podlaskiego i potwierdzają ich obecność u nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Wilki są spotykane w tej okolicy. Ale znacznie częściej w niedalekiej okolicy wsi Kózki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Skupcie się na rybach lepiej ładne bolki powyżej 70 cm wyjeżdżają codziennie Od tych informacji krew mnie w pracy zalewa, bo gdy ja duszę się w Stolycy inni mi ryby wybierają z mojego Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Potwierdzam, że są wilki. Brat cioteczny zrobił nawet jednemu zdjęcie.Co do bolków, wygląda, że wszędzie zaczęły ładnie żerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Skupcie się na rybach lepiej ładne bolki powyżej 70 cm wyjeżdżają codziennie Od tych informacji krew mnie w pracy zalewa, bo gdy ja duszę się w Stolycy inni mi ryby wybierają z mojego Bugu No i mnie w Stolicy krew zalewa. Ale może w ten weekend uda się wycisnąć godzinkę między weselem a poprawinami Ale tak jak pisze Piotrek wszędzie zaczęły przygotowania do zimy Edytowane 24 Września 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Czy to są okolice Trojana?Nie, 10km na wschód, starorzecze w Niemirowie musiałem pokonać żeby wleźć na niby plażę której kiedyś nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 O tym że marne wyniki wędkarskie już pisałem, i lepsze nie będą . Byłem dzisiaj w wędkarskim w Siemiatyczach i oto co usłyszałem od jednego z klientów:w sierpniu i na początku września był z kolegą ok. 10x w Niemirowie, Sutnie, Olendrach przy moście kolejowym i Mielniku. Obydwaj łowili na tyczkę i za dobry uznać można wynik 3-4 krąpiki bo generalnie babki biorą, zero płotki, leszcza, jazia czy klenika nawet najmniejszego. Na całodziennym łowieniu trafiały się 1-2 uklejki a nie tak jak rok czy dwa temu na setki. W II tygodniu września zaczeli jeździć za Janów Podlaski albo pod Drohiczyn i tam jest zdecydowanie lepiej, są krąpie, płotki, ukleje i leszcze, leszcze nie jakieś wielkie ale takie do 1-1,5kg. Dlaczego na ok. 20-25km rzeki b. ciężko złowić białoryb? Ani oni, ani właściciel sklepu ani ja nie wiemy . Ma ktoś pomysła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Odnośnie wilków w okolicy, w której wędkuję( między Nurem, a Małkinią) też słyszałem o wilkach. Wędkarz pływający łódką często po tej okolicy mówił mi, że widział wiosną młodego wilczka biegnącego brzegiem rzeki. W innym miejscu znalazł przy brzegu w płytkiej wodzie do połowy zjedzonego bobra. Ja, w ubiegły weekend idąc dróżką nad rzeką o mały włos nie wdepnąłem w martwego lisa, nie wiem co mogło mu się stać, myślę, że spotkał na swojej drodze wilka. Kilkanaście metrów dalej na świeżym błotku znalazłem to: Edytowane 24 Września 2015 przez Arek1990 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) O tym że marne wyniki wędkarskie już pisałem, i lepsze nie będą . Byłem dzisiaj w wędkarskim w Siemiatyczach i oto co usłyszałem od jednego z klientów:w sierpniu i na początku września był z kolegą ok. 10x w Niemirowie, Sutnie, Olendrach przy moście kolejowym i Mielniku. Obydwaj łowili na tyczkę i za dobry uznać można wynik 3-4 krąpiki bo generalnie babki biorą, zero płotki, leszcza, jazia czy klenika nawet najmniejszego. Na całodziennym łowieniu trafiały się 1-2 uklejki a nie tak jak rok czy dwa temu na setki. W II tygodniu września zaczeli jeździć za Janów Podlaski albo pod Drohiczyn i tam jest zdecydowanie lepiej, są krąpie, płotki, ukleje i leszcze, leszcze nie jakieś wielkie ale takie do 1-1,5kg. Dlaczego na ok. 20-25km rzeki b. ciężko złowić białoryb? Ani oni, ani właściciel sklepu ani ja nie wiemy . Ma ktoś pomysła ?Ciekawe z którymi tyczkarzami rozmawiałeś. Jeśli to Krzysiek z ojcem, albo reszta ekipy to daje do myślenia. Właściciel sklepu jest laikiem. Miejscowi łowią na przystawkę z 1 kukurydzą, albo na brązowe pijawki na rafkach. Edytowane 25 Września 2015 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ciekawe z którymi tyczkarzami rozmawiałeś. Jeśli to Krzysiek z ojcem, albo reszta ekipy to daje do myślenia. Właściciel sklepu jest laikiem.Nawet nie wiem czy gość był z Siemiatycz, nie mówił o synu czy ojcu tylko powiedział z kolegą. Po wczorajszym przedwieczornym przedzieraniu się przez choinki w poszukiwaniu maślaków padłem na pysk i już przed 23 byłym w łóżku. No to po 6 wstałem i poszedłem z wędką nad wodę na burtę w Sutnie. Wzdłóż burty wody tak od 1,6 do 2m maksymalnie a na środku gdzie jest mniej jak metr trochę kamieni leży i jakieś patyki. Ponownie zero brań, w rynnie nawet drobiazg nie chlapie, pod drugim brzegiem przez 2h widziałem na płyciźnie 3 ataki chyba bolków ale raczej małych.Zniechęciłem się i wróciłem do domu. Może pod wieczór przejadę się gdzieś pod Kózki albo dalej popatrzeć jak tam woda wygląda bo został mi tydzień urlopu.Czy ktoś coś słyszał lub był na jakiś żwirowiska w Mężeninie? ps. dlaczego nie mam aktywnych emotikonów i piszę cięgiem w jednej linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi