dariusz262 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Darek ale połów.Gratulacje i szybkiego powrotu do zdrowia .W niedzielę to Ja cię zastąpię na tej miejscówce i mam nadzieję na spotkanie z tą 80+ która tam dalej pływa.Andrzej nie mam nic przeciwko temu spotkaniu, nie jestem zazdosny choć to ładna mamuśka.Jak byś się z nią widział to umów mnie na środę po południu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Krzysztofie i Dariuszu gratuluję pięknie odpasionych bużańskich sandaczy, też chciałbym trafić w tym roku na tak wspaniały wędkarski dzień Szczerze zazdroszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piccolo82 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 witam ja dzisiaj trzeci raz w tym roku na rybach nad bugiem i od razu super zabawa 2 x szczupak 50+ i szczupak 60+ sandacz 70+ 80+ i co śmieszne jak widac na fotce większy z guma w grzbiecie kolegi Jajka z poprzedniego dnia ( wiec Jarku to wczoraj to nie byla domniemana obcinka metrówki ) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 I ja dziś połowiłem.Trzy ryby.Z rana dwa rzuty na gumę i dwie ryby 61cm i 77cm. W tym jak na razie największy sandacz w tym sezonie. :D No i w nocy na wobka zanderek strzelił 71cm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gratulacje !!No szkoda że nie mogłem z wami jechać bo widzę że się tam złażą co raz większe nawet szczupaki przegoniły,bo chyba szczupły dzisiaj się nie trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ja jednego trafiłem 57 cm i miałem jedną obcinkę wydawało się sporego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ładnie jak na Bug. Jaki to odcinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dziś pomimo słabej pogody udało mi się złowić trzy szczupaki i okonia.Na łowisku zameldowałem się o 12.30 po kilku rzutach shadrapem zapinam kitecha 5" w 5-10 rzucie potężny kopniak zopadu bym dał rękę obciąć że sandacz na brzegu ląduje szczupły 91cm.Po sesji ,kanapce i papierosku + - 25 minutach następny 57cm i zaparę minutnastępny 53cm zmieniam pociętego kajtka na lunatica 10cm i w pierwszym rzucie z opadu okoń 30cm. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Taki się uczepił przy ganianiu za Bolkami. Zagryzł wobka 6cm własnej produkcji P.S. Darek 91 Burzańskiego Zęba to już fajnie Edytowane 18 Listopada 2015 przez Qcyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Gratulacje dariusz262 Ja dziś od 10 do 14, Bużyska a następnie starorzecze Drażniew zero brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrus Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Gratulacje dariusz262 Ja dziś od 10 do 14, Bużyska a następnie starorzecze Drażniew zero brań na Drażniewie na starorzeczu lipa w tym roku, same trzydziestaki szczupaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dzisiaj miła niespodzianka klocek 51cm z opadu na lunatica 10cm w dołku z silnym prądem .Mój rekordowy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Darku gratuluję pięknych ryb, o ile dobrze pamiętam szczupły 91 cm to wyrównanie życiówki nie wiem gdzie macie tak dobrą metę, ale w niedzielę chciałbym się zameldować na niej razem z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dzisiaj cały dzień spędzony nad rzeką, i tylko jedno branie takiej 65-tki 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Na gume pstryknął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Na gume pstryknął ?Tak.Dokładnie na 5 calowego Mutanta Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dzisiaj po obiedzie co by nogi rozprostować wyskoczyłem na trzy godzinki w świeże miejsce a raczej stare dawno nie odwiedzane .Okazało się że są drobne sztuki ,puknięcia ,pstryknięcia,ściągnięta guma aż w końcu mocniejsze branie i jest 60takDługo nic i na koniec prawie po ciemku sandaczyk ok 50cm. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja to już nie wiem o co z tymi rybami z Bugu chodzi Dziś 6 godzin nad wodą, dwa różne miejsca dokładnie obłowione i nic, nawet jednego pstryczka . Spotkałem dwóch wędkarzy z gruntówkami i trzech spinningistów, grunciarze zero, jeden ze spinningistów złowił na paproszka szczupaka ok. 50 cm dwaj pozostali z wynikiem takim samym co u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Nie wiem na jakim Bugu łowiłeś, graniczny, czy nie. Ale mam wrażenie i widzę po wpisach w tym temacie, że im dalej na południe tym większa tragedia. Na granicy z Ukrainą w tym roku nie złowiłem NIC, a nie były to dwa wyjazdy na 2h i każdy z kim byłem zaliczał zero. Z kolei, tam gdzie zaczyna się granica z Białorusią rzeka już jest o niebo lepsza. Prawda jest taka, że Ukraińcy nieszanują niczego i nikogo. Dzieje się tam cyrk, od furmanek z fajkami podjeżdżającymi pod sam brzeg, po trzepanie ryb siatami i prądem. Nawet mięsiarze są załamani. Edytowane 22 Listopada 2015 przez Piotrek454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ostatnio się przekonałem, że są odcinki rzeki bardziej rybne, a inne mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Zawsze tak było, jest i będzie, w nie których miejscach rzeka tworzy lepsze warunki do życia w innych gorsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Ja w sobotę byłem na końcowym odcinku, od 7 do 14 jeden okoń :/ Edytowane 23 Listopada 2015 przez DonF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie wiem na jakim Bugu łowiłeś, graniczny, czy nie. Ale mam wrażenie i widzę po wpisach w tym temacie, że im dalej na południe tym większa tragedia. Na granicy z Ukrainą w tym roku nie złowiłem NIC, a nie były to dwa wyjazdy na 2h i każdy z kim byłem zaliczał zero. Z kolei, tam gdzie zaczyna się granica z Białorusią rzeka już jest o niebo lepsza. Prawda jest taka, że Ukraińcy nieszanują niczego i nikogo. Dzieje się tam cyrk, od furmanek z fajkami podjeżdżającymi pod sam brzeg, po trzepanie ryb siatami i prądem. Nawet mięsiarze są załamani.Ukraiński czyli do Wółczyn białoruski a w górę od Wólczyn ukraiński- naprawdę dziwne. Co dwa, trzy dni dzwonię do kumpla, który łowi na Bugu ukraińskim- ot taki koleś co łowi na żyłkę 0,35 i np widząc żerujące bolenie zakłada do tej żyłki paproszka i z powodzeniem łowi te bolenie.Jakby ktoś z boku stanął i popatrzył jak łowi i jakim sprzętem, to podejrzewam, że na uśmiechu to by się nie skończyło Sezon w tym roku zaczął od października i do tej pory może się pochwalić metrówką, kilkoma zebatymi koło 80 cm, ma okonie 40+ i z 15 sandaczy takich 50-60 cm.Sporo zerwanych sandaczy pod nogami i sporo śledzi. Może Ty o innej rzece mówisz? A co do Ukraińców, to nic do nich nie mam. Co roku jeżdżę na most pontonowy do Zbereża i zwiedzam ich stronę i nie zgodzę, że nie szanują nikogo i niczego. Uwielbiam jeździć nad Świateź i co mnie zszokowało, to jak mieszkańcy dbają o czystość. Nikt nie zostawi po sobie śmieci, za każdym razem dokładnie posprzątają i ile razy już byłem światkiem jak rodzice opierdzielali dzieciaków za pozostawiony bałagan(i przed oczami mam Okuninkę i kulturę jaka tam panuje )Fakt, że pływają z prądem po rzece, ale to ichniejsza SG i apeluje, że każdy kto zobaczy takie coś niech w miarę możliwości zrobi zdjęcie i z tym zdjęciem uda się do placówki SG. Tam komendanci tylko czekają na takie coś i będą wiedzieć co i gdzie z tym zdjęciem zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ostatnio się przekonałem, że są odcinki rzeki bardziej rybne, a inne mniej.Ja bym zwęził to jeszcze bardziej, nie odcinki, a miejsca. Jest masa obiecujących w zasadzie książkowo pewnych miejscówek pustych, bez ryb. Drapieżnik się kumuluje w kilku miejscach dlatego opinie są tak podzielone, jeżeli chodzi o rybostan. Kto łowi na metach ten w końcu trafia. Ryb jest stosunkowo mało przyrównując do ogromu tej rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jak łowimy na zimowiskach gdzie ryby spływają się z kilkunastu km rzeki to wydaje się że ryb jeszcze trochę zostało. To pozorna obfitość bo reszta rzeki jest pusta. Tak wyrąbano wiślanego sandacza, który w listopadzie spływa z nurtowych, trudnych miejsc w spokojne, głębokie, często bezzaczepowe tylko po to żeby przetrwać zimę, a tu go wędkarze dojeżdżają. Dla mnie takie miejsce powinny być wyłączone z łowienia, albo wprowadzić zakaz zabijania ikrzyc już od listopada. Jak ktoś wypuszcza to ok, ale ilu wędkarzy puści sandacza? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi