sacha Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 myślę Majo że to by nic nie pomogło bo bialscy strażnicy z tego co mi wiadomo to potrafią tylko dziadkom pisać mandaty za wyciętą podpórkę z wierzby a jak ktoś kłusuje to obracają głowy w drugą stronę żeby się nie narazić, poza tym poznałem tych panów w tym roku nad bugiem w Janowie Podl. z ich kondycją fizyczna to mają problem dogonić swój cień Ja do PSR z BP nawet nie dzwonię. Przez 4 lata widziałem 2x sytuację gdzie prawdopodobnie ktoś kłusował w ok. Niemirowa, nie ma nikogo kto by odebrał komórkę podaną jako telefon do PSR BP. Ale niespecjalnie się dziwię, ładny kawałek wody mają do upilnowania a ilu ich tam jest? 2? 4? Pisałem już kiedyś : w Polsce jest ok. 420 strażników a do upilnowania tej ilości wody MINIMUM to ponad 1100 . Ale kasy i to niewystarczająco jest właśnie na te 420 i więcej nie będzie. Nie znaczy to że na Bugu trzepię dzień w dzień. W/g miejscowych mieszkańców teraz to sporadycznie i to ekipa z Gnojna podpływa pod podlaski brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Dwie niecodzienne sytuacje spotkały mnie dzisiaj nad Bugiem .. Złowiłem za grzbiet i zaraz wypuściłem szczupaka, nie minęła minuta a złowił go dziadek obok już jak trzeba. Szczupak miał 40 cm i Bużański dziadek go wypuścił, twierdząc- "do trzech razy sztuka" .. szczupaka poznałem po nakłuciu jak dziadek pokazywał mi, że coś go brało za grzbiet ... Edytowane 13 Grudnia 2015 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Maniek chcesz powiedzieć , że wypuściłeś taaaaakiego pajka ??? ....dziadek pewnie leciał na jedno podbicie...a ty na dwa ....działo się coś oprócz tego" incydentu"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 .....lepiej zadzwonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Maniek chcesz powiedzieć , że wypuściłeś taaaaakiego pajka ??? ....dziadek pewnie leciał na jedno podbicie...a ty na dwa ....działo się coś oprócz tego" incydentu"?zapomniałem reklamówki i musiałem puścić.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 zapomniałem reklamówki i musiałem puścić.. Przy tej wielkości mogłeś go zawinąć w liście chrzanu czy łopianu, spokojnie by się zmieścił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragber Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) witamBug graniczny z Białorusią 69cm, jeszcze da się coś oszukać.pozdrowienia wszystkim, którzy wypuszczają ryby Ryba ładna, ale nie spełnia forumowego minimum. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez mario 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Panowie wczoraj na Łęgach nad Bugiem jeden koleś z ekipy z Terespola ps. Goł... na szarpaka wyją suma, PSR Biała Podlaska go pizneła jakim cudem nie wiem. Wezwali Policję a ta wystawiła mandat za 200 zł. No cóż szkoda że nie Sąd. Także raz od wielkiego dzwonu PSR BP się wykazała. A sum odpłyną jakiej wielkości był tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 PSR Biała Podlaska jest? I do tego bez uprawnień, że wzywała policję? Raptem mnie tydzień nie ma a jakie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 PSR wezwała Policje ? To jakiś obłęd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 ta policja to jakieś ,,gamonie"- mandat za 200zł, ten p. GOŁ... pewnie się tylko uśmiechną i przyjął kwit z wielkim uśmiechem... To powinien być wniosek o ukaranie do sądu a nie mandat, a w sondzie taka grzywna żeby więcej nawet nie pomyślał o rybach!!! ta ekipa z Terespola cały czas tam szarpie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Gamoniem można nazwać PSR, która skontrolowała kłusownika. Strażnik PSR ma prawo wlepić mandat, bądź skierować o ukaranie wniosek do sądu bez konsultacji z policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Gamoniem można nazwać PSR, która skontrolowała kłusownika. Strażnik PSR ma prawo wlepić mandat, bądź skierować o ukaranie wniosek do sądu bez konsultacji z policja. strach im nie pozwolił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Za co tu chwalić PSR??? Frajerstwo, tak działać to może sobie SSR.(wzywanie Policji bo de facto nic innego nie mogą..,.) Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Kpina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie ma tu co komentować. Kłusownictwo to jedno, było, jest i będzie. Typowy Janusz jest bez karny przy naszym sądownictwie, niska szkodliwość społeczna lub nie ma z czego zapłacić i prace społeczne. Wiecej szkody robią "wędkarze" z 4-ma wêdkami, nie trzymający się wymiarów i limitów. Jest to zjawisko nagminne w naszych rejonach wschodnich, a nie tępione. Dziwnym trafem każdy przechodzi obojętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Z tego co się orientuje i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę(szczególnie Bosman, bo on tu zamieszania narobił) w Białej jest tylko terenowy posterunek PSR w Lublinie więc to nie mogło być PSR BP? Po drugie jak nawet PSR wzywa policję w celu ustalenia tożsamości to i tak sama nakłada mandat? I po trzecie policja, SG, SL nie może nałożyć mandatu za nielegalny połów ryb i jak coś to kieruje sprawę do sądu i jedynie PSR ma uprawnienia aby za to nałożyć mandat.Więc to nie mogła być PSR tylko była SSR a policja zapewne nałożyła mandat za np niewylegitymowanie się SSR.A swoją drogą przed świętami zawsze SSR w BP była aktywna Edytowane 18 Grudnia 2015 przez radek_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Już prostuję informację. Mandat nałożyła Policja na tak jakby polecenie SSR a nie PSR, tutaj pogłębiłem temat i faktycznie to była SSR. Także mój błąd, że napisałem, że to PSR wezwała Policję. Za zamieszanie z góry przepraszam, ale chciałem się podzielić z wami tym wydarzeniem. Wyszło za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jeden wyszarpany sum pokrywa taki mandat . To co się dzieje teraz w Łęgach to nic więcej jak pseudo wędkarstwo i mię ........................... . Kontroli to na Bugu granicznym bym się nie spodziewał . Kłusownicy robią co chcą bo się nie boją mandatów . Jestem ciekaw czy PZW w Białej P . chociaż poinformowało o zakazie wędkowania na danych odcinkach i czy próbowało nawiązać współpracę z SG w celu ochrony ryb w Bugu . PZW tylko zakazuje ale nie egzekwuje więc ludzie maja to w d... i kłusują na zimowiskach . Jak ktoś myśli że jeden mandat coś załatwi to chyba się w głowę za mocno uderzył . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamm Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam Na odcinku granicznym z Uk miałem jedną kontrole przez 5 lat gdzie jest ta straż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1676 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam bamm to jestes dobry zawodnik ja karte mam 18lat kiedys prawie codziennie bywałem na granicznym ( mieszkam 15m od Rzeki ) iiiiiii zero kontroli a szarpakowców tyle ile wody w rzece : ( nikt nic z tym nie robi jedynie zamkneli odcinki rzeki i tam szarpaki czuja sie teraz jak na wlasnych odcinkach specjalnych bo nikt tam nie zaglada ani wedkarz ani strażnik poityka PZW ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Proszę mi wybaczyć off-topa, ale zastanawiam się czy nie ma jakiejś metody żeby utrudnić lub wręcz uniemożliwić kłusowniczy proceder, np. poprzez wrzucenie do wody, gdzie ryby mają zimowisko, stalowej konstrukcji na kształt zasieków ? Wiem, że to miecz obosieczny ponieważ siebie też pozbawiamy możliwości łowienia, ale suma korzyści jest zdecydowanie większa ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Ew kamerki - monitoring taki jak jest w lasach - jesli to z punktu technicznego jest mozliwie Edytowane 21 Grudnia 2015 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ew kamerki - monitoring taki jak jest w lasach - jesli to z punktu technicznego jest mozliwie Jest to jak najbardziej możliwe tylko trzeba mieć duuuuuuuuużo tych kamerek Woytec ja bym chciał żeby każda woda w PL była pod taka kontrola jak graniczny Bug. Krzyczeć i ubliżać każdy potrafi, ale żeby mieć jakieś pojęcie to już nie za bardzo Tam cały czas masz SG a oni jeżdżą, kontrolują, mają patrole, obserwacje. Fakt, że jak mają po 20 km rzeki to nie będzie ich w każdym miejscu, ale się kręcą . Do tego masz w placówkach taką rotację, że naprawdę nie wiadomo kto pracuje, skąd i to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Czy którykolwiek z Was, widząc co się dzieje zgłaszał to do SSR, SG lub na policję, czy olał sprawę i wylał żal na forum? Zgłaszałem szarpakowca na Woroblinie i siatkę na Łęgach, oba przypadki zgłaszałem do PSG Bohukały, co prawda szarpakowiec zwiał chłopakom, ale siatkę przejęli szybko i sprawnie. Na Bindudzę zgłaszałem siatkę do SSR, była niedziela i nikt nie odebrał telefonu. Co nie znaczy że dałem za wygraną, zadzwoniłem na policję do Janowa Podlaskiego, po kilku dniach złapali kłusola na gorącym uczynku. Dzwonić, zgłaszać, nie oglądać się na innych. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi