dariusz262 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No nie mogłem usiedzieć po wczorajszym i dobrze bo jedno branie miałem,równiutkie 70cm Przynętą był bezkonkurencyjny w tym sezonie shadrap 7cm . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Darku, gdzie Ty łowisz? ???? Gratulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pogoda sprzyja, to i efekty są... A ja głupi nie wziąłem wędki ze sobą,jak na święta jechałem:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No nie mogłem usiedzieć po wczorajszym i dobrze bo jedno branie miałem,równiutkie 70cm Przynętą był bezkonkurencyjny w tym sezonie shadrap 7cm .Dareczku jeżeli mogę nie jestem zwollenikiem wstawiania zdjęć ake na koniec w super toważystwie należy się łowcy zadowoleni i nie chodi tu o cm kg ale o atmosferę a w naszych sspoitkaniach myslę że jest ok betony linia i teraz tam jest ok pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 IMG_20151226_183257.jpgDareczku jeżeli mogę nie jestem zwollenikiem wstawiania zdjęć ake na koniec w super toważystwie należy się łowcy zadowoleni i nie chodi tu o cm kg ale o atmosferę a w naszych sspoitkaniach myslę że jest ok betony linia i teraz tam jest ok pozdroNo wiesz ryby są dla mnie bardzo ważne przynajmniej w tym okresie mojego życia ale nie są ważniejsze od ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiaj dobrej passy ciąg dalszy,na koniec sezonu 83cm na ulubiony wobler Edytowane 27 Grudnia 2015 przez dariusz262 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piccolo82 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A u mnie dzisiaj taka rybka na koniec sezonu. 87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Foto zapodaj albo chociaż napisz co to za rybka Darek piękna seria! Chyba za rok i ja spróbuję z mętnookimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wow. Piękne Sandacze byłem w okolicach Serpelic ale pustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Dzisiaj 3 godzinki na wodzie... wyjechało 7 sztuk zębatych wszystkie +/- 60cm...Rybki wielkością nie powalały, ale za to były grube i waleczne Wszystkie wyjęte w czasie 40-sto minutowego żerowania...Woda dosyć płytka, 3m. Brania z lekkiego opadu, guma 5'' + 5gram ołowiu... Sezon, zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Woda dosyć płytka-3m heh. Jak na Bug po letnich upałach to głebina jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Woda dosyć płytka-3m heh. Jak na Bug po letnich upałach to głebina jest. W sumie racja... w tym sezonie poziom wody był w opłakanym stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Mam do Bugu 125km i bywam tylko od czasu do czasu, ale brat opowiadał jak latem kajaki siadały na mieliznach, a rzekę można było przejść w poprzek w krótkich spodenkach nie zamaczjąc ich. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 UUU jak masz takie miejsce z 3 metrową głębokością to prawdziwy rarytas szczególnie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Dokladnie, roost dobrze prawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 W moich miejscach gdzie zazwyczaj łowiłem było koło 2 metrów głębokości a w tym roku po kolana i nawet drobnica z tych miejsc uciekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Mam wrażenie że woda przez ostatnie 2 tyg poszła do góry, miejsce stare, sprawdzone, znane Znajomy dzwonił że jakieś zedki mu się na kijku wczoraj wieszały, także prawdopodobnie jutro o ile pogoda pozwoli, jeszcze jeden wypadzik Dziś przelotki zamarzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Jutro będzie gorzej. Z dnia na dzień coraz większy mróz. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 w końcu ryby od nas odpoczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Chyba my od ryb haha Może w końcu żerować dobrze będą. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jeżeli zima będzie bez śniegu tak jak ta 2014/2015 to w 2016 przez Bug będzie mozna przejść suchą stopą. I nie rzartuje, bo juz w tym roku znalazłem dwa miejsca gdzie woda nie byla wyzsza niż do kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Misiek116p "żartuję", a nie "rzartuje"... . Z tym co piszesz to 100% racji. W tym roku, to można Bug (i nie tylko) przejść z jednego brzegu na drugi pasa nie mocząc;) Jak byłem ostatnio to woda już nieco wyższa i miejmy nadzieję, że będzie niedługo dużo wyższa, bo jak nie to tragedia będzie w przyszłym roku. Już w tym te rynny co zostały to siatkami setki razy sprawdzane.... Edytowane 29 Grudnia 2015 przez leszczynski.bp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wy się nie martwcie, że można sobie przejść na drugą stronę bez umoczenia ,,cohones" a tym, że większość gatunków ryb nie wytrze się już 3 raz z rzędu... To dotyczy zwłaszcza szczupaka- dwa lata bez tarła i przy takiej presji jaka jest i podejściu ,,co na haku to w plecaku", bez znaczenia na rozmiar zdecydowanie przetrzebiło ten gatunek. Już widać brak podrostków, za trawami nie widać mikro szczupaczków. Porównując jeszcze sytuację sprzed 5 lat a nawet to co było w 2013r(ostatni rok gdy szczupak się dobrze wytarł). jest delikatnie mówiąc-okropna, bieda i marazm. A zarybienia z pzw-litości! Okręg PZW Biała Podlaska na rzekę 200kg narybku jesiennego(sic!), na Krznę uwaga 720kg! Co to jest 200kg narybku na 771.5ha wody??? {Poza tym tak naprawdę nie wiadomo czy nawet te marne 200kg zostało wpuszczone... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Majo moja obawa o niski stan wody jest też związana z tym, że może to spowodować i spowoduje to, że ryb takich gatunków jak szczupak czy leszcz do tarła nie przystąpią. W 2013 i 2014 roku jeszcze widziałem tarło szczupaka i leszcza. W tym roku jak pojechałem w te miejsca gdzie tarlo się odbywało już nie było wody. Patrząc na sytuację hydro meteo to nie zanosi się na śnieżną zimę a tylko to jest gwarantem wysokiej wody na wiosnę. O tej porze rok stan wody powinien być wyższy o co najmniej 1,5 mPs. Przepraaszam za ten żenujący " żart" w poprzednim wpisie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldaga Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Byłem świadkiem tarła leszczy w tym roku na wiosnę i słyszałem o innych tarłach w okolicy także ryba sobie poradzi, narybek zostanie w korycie a nie na zalanych łąkach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi