Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Na siedleckim odcinku nie za bardzo,okoń też nie chce współpracować.Woda idzie ostro w dół,około 40 cm od soboty. Za to niestety ruszyli się miejscowi neandertalczycy i powyciągali swoje dłubanki. Czyli coś się będzie działo w niedługim czasie........ :angry:

Na Mężeninie nic nie złowiłem, byłem w kilku miejscach, dopiero poznaje tamte rejony,nie znam tam za bardzo dobrych miejsc, zawsze jeździłem na Drażniew. Woda spora, po skręcie w lewo koło sklepu na początku na miejscówce gdzie były kamienie jesienią na wierzchu, to nie było nawet widać tych kamieni. Na Drażniewie próbowałem, nastawiając się na okonie, złowiłem szczupaczka pod wymiar, wziął na malutkiego złotego twistera na 2 gramowej główce.

• Like 2

Sezon otwarty, fajna woda taka jak lubie - jeszcze nie ma zbyt duzo ludzi ;) rozpoznanie zrobione na kleniowego uwiesil sie malutki bolonek, ale to tylko dodatek. Poraz kolejny trzeba rozparcowac miejscówki jak co roku , uwielbiam to!

post-46787-0-26832900-1459183224_thumb.jpeg

Edytowane przez drolcak
  • Like 1

Ja też byłem nad Bugiem na mały rekonesans. Woda wysoka, ale dzięki temu coś tam ponanosiło na moje stare miejscówki. Pod tym drzewkiem mam nadzieje, że zrobi się fajny dołek :) Martwi tylko mentalność miejscowych, oszczędzających na utylizacji śmieci. To co zobaczyłem w małym lasku przy samym korycie rzeki, to jakaś tragedia.

post-50649-0-82337400-1459239799_thumb.jpgpost-50649-0-46326200-1459239818_thumb.jpgpost-50649-0-10436300-1459239861_thumb.jpgpost-50649-0-89648800-1459239874_thumb.jpg

• Like 1

No właśnie jak to na Bugu różnie być może... Ja przy zeszłorocznej niżówce miałem fajny sezon. Liczę, że ten będzie co najmniej  taki sam ;)

Jak będzie dla mnie taki jak poprzedni to się chyba wypiszę. Zresztą nie tylko na Bugu miałem kichę, w ogóle był to dla mnie sezon raczej mało owocny. Ale spoko, jestem nastawiony pozytywnie. Tylko teraz z kolei nie ma jak podejść do wody. Nie dogodzisz Panie, no nie dogodzisz :)

• Like 1

Jak po weekendzie ja Bugu? Polazilem nieco, maly bolen jako przylow. Poza tym cisza. Niepokajaco szybko chyba zaczela woda spadac, albo mi sie wydaje. Wolalbym zeby dluzej utrzymala wyzej ;) mniej ludzi nad woda wowczas i ryby moga chwile odsapnac. Uwazajcie na kleszcze jest tego od cholery u mnie w okolicach