Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Uniwersalny wobler w zwarach przed wschodem. Właściwie, to wszystko drapieżne może wziąć w takich okolicznościach.

Wczoraj przyjechałem, a dziś muszę wracać:/ Nawet nie odwiedziłem wszystkich miejscówek. Jakbym miał z tydzień-dwa na łowienie...
Duży plus, że spotkałem wędkarza 50+ który łowi bolenie i je wypuszcza. Normalnie coś niespotykanego ;)

• Like 4

Wtorek na pontonie. Miejsce między Siemiatyczami a Mielnikiem. Trafił się szczupak około 80cm. Tzn prawie się trafił bo przy próbie pobebrania machnął ogonem i dowidzenia... Nauczka żeby nie zapominać podbieraka.

Pogodę mamy teraz psotną, grzeje słoneczko, a za chwilę burza i tak co pół godziny na zmianę.

Wtorek na pontonie. Miejsce między Siemiatyczami a Mielnikiem. Trafił się szczupak około 80cm. Tzn prawie się trafił bo przy próbie pobebrania machnął ogonem i dowidzenia... Nauczka żeby nie zapominać podbieraka.

Pogodę mamy teraz psotną, grzeje słoneczko, a za chwilę burza i tak co pół godziny na zmianę.

W miejscu w którym się wodowałeś 61cm szczupaczek  zagryzł

Dzisiaj nie usiedzialem w domu :-) miały być Bolki a trafił się Jasio... Przywalił ładnie. Bolki zaczęły zerować niestety w momencie kiedy musiałem się zwijać. Niestety nie mogłem dojść w miejsca gdzie normalnie łowię no ale za jakiś miesiąc to się zmieni :-) Bajo!

703d8b2aa3c577a90868797b05c0e9e1.jpg

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 6

Wiadomo jak to przyłów satysfakcji nie daje za dużej. Ale po braniu byłem pewny że mam bolka ;-) miarka na bardzo szybko pokazała 45cm.

P.s Gutek zgadza się :-) Wybrałem bo jest łatwy dostęp z brzegu a w mojej obecnej sytuacji to bardzo ważny czynnik ;-)

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Dziś rano w końcu przechytrzyłem bolka. Mierzył 68 cm i był bardzo ładnym kluchem, chociaż specjalnie nie walczył. Wrzuciłbym foto, ale jakoś tak fachowo je zrobiłem, że uciąłem pysk, więc nie będę pajacował. Skuszony na Panica 8 od Spinnermana.

Edytowane przez Fossegrim
  • Like 1

W maju każdą wolną chwilę staram się spędzać nad wodą i pewnie to przekłada się na jakieś tam wyniki,ale  w przeliczeniu na godziny bezrybia to wyniki są skromne.Ale jeżdżę praktycznie tylko późnymi popołudniami, choć wiem ,że z rana na pewno byłoby lepiej. .Później dopiero jesienią się bardziej przykładam.Do najbliższej wody mam 15km wiec i o 20.00 nie jest za późno jechać,zwłaszcza w te upały.Co do wielkości ryby to masz rację, choć niektórzy na mocno wyprostowanych łokciach wycisnęli by pewnie i 8 z przodu. Choć w sumie bliżej niż dalej do tej magicznej 8 było. ;) pzdr

• Like 2

Dziś na rybach nie byłem ale ....

Około południa dostałem info wraz z MMS że w okolicy Nura stoi siata (osoba informująca nie miała namiarów na PSR).Łapię za telefon i dzwonię,niestety brak kontaktu.

Po kilku próbach nagrałem się na pocztę komendanta PSR Małkinia.Za jakiś czas oddzwania do mnie i prosi o dokładne namiary na miejsce.Mija pół godz.i dostaję info że siata zdjęta.

Dzięki panowie za interwencję.

post-46665-0-02284100-1464548952_thumb.jpg

• Like 7