korol Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dziś 5 okoni, największy ok 35cm, oraz szczupak w graniach wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Trafił się sum. Co prawda tylko 105cm, ale gruby. Dał mi popalić.Nie miał końca ogona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Na gumę z opadu czy boleniowy przyłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 U mnie dziś klenik trzydziestak i sandacz 66 cm przyłowiony na 3 cm wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Uniwersalny wobler w zwarach przed wschodem. Właściwie, to wszystko drapieżne może wziąć w takich okolicznościach.Wczoraj przyjechałem, a dziś muszę wracać:/ Nawet nie odwiedziłem wszystkich miejscówek. Jakbym miał z tydzień-dwa na łowienie...Duży plus, że spotkałem wędkarza 50+ który łowi bolenie i je wypuszcza. Normalnie coś niespotykanego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Wtorek na pontonie. Miejsce między Siemiatyczami a Mielnikiem. Trafił się szczupak około 80cm. Tzn prawie się trafił bo przy próbie pobebrania machnął ogonem i dowidzenia... Nauczka żeby nie zapominać podbieraka.Pogodę mamy teraz psotną, grzeje słoneczko, a za chwilę burza i tak co pół godziny na zmianę. Wtorek na pontonie. Miejsce między Siemiatyczami a Mielnikiem. Trafił się szczupak około 80cm. Tzn prawie się trafił bo przy próbie pobebrania machnął ogonem i dowidzenia... Nauczka żeby nie zapominać podbieraka.Pogodę mamy teraz psotną, grzeje słoneczko, a za chwilę burza i tak co pół godziny na zmianę.W miejscu w którym się wodowałeś 61cm szczupaczek zagryzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Coś skubnie od czasu do czasu. Zakupiony na forum diaflex + biomaster FB + lipna ukleja pzdr Edytowane 23 Maja 2016 przez maicke82 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Graty. Jak się spisuje diaflex? Jaki to dokładnie kijek? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Kijek to Diaflex 2.95m ,7-22g. Spisuje się bez zarzutu, aczkolwiek jest to kij do subtelniejszego łowienia. Kleni też na pewno gubił nie będzie, o ile będą mu dane takie kontakty. pzdr Edytowane 24 Maja 2016 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Dzisiaj nie usiedzialem w domu :-) miały być Bolki a trafił się Jasio... Przywalił ładnie. Bolki zaczęły zerować niestety w momencie kiedy musiałem się zwijać. Niestety nie mogłem dojść w miejsca gdzie normalnie łowię no ale za jakiś miesiąc to się zmieni :-) Bajo! Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 25 Maja 2016 przez Qcyk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Wygląda jak Mężenin Co zagryzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Typowy przyłów :-) okazał się wielbicielem Spirytusu w wersji 9cm. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Daniel, brawo Ty A ten bidus, widać że tuż po uprawianej miłości w krzolach, potargany mocno.Ile miał centów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Wiadomo jak to przyłów satysfakcji nie daje za dużej. Ale po braniu byłem pewny że mam bolka ;-) miarka na bardzo szybko pokazała 45cm.P.s Gutek zgadza się :-) Wybrałem bo jest łatwy dostęp z brzegu a w mojej obecnej sytuacji to bardzo ważny czynnik ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 25 Maja 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Wczorajszy dzień zaowocował czterema kontaktami z rybami. Dwie wyjęte rybki 58 i 74cm , Dwa ataki chybione.Ten poniższy boleń to jak na razie życiówka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 A bym zapomniał podziękować kolegom którzy pomogli nam przy aucie. Bo gdyby nie pomoc to byśmy chyba tam nocowali. A dojazd trudnySerdeczne dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Nie ma za co pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzień ,dwa bez fajnej ryby i nagle łup i przyfarciło pzdr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) To już RYBA, ile miał? Napisz coś więcej o warunkach, technice itp. Edytowane 27 Maja 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Dziś rano w końcu przechytrzyłem bolka. Mierzył 68 cm i był bardzo ładnym kluchem, chociaż specjalnie nie walczył. Wrzuciłbym foto, ale jakoś tak fachowo je zrobiłem, że uciąłem pysk, więc nie będę pajacował. Skuszony na Panica 8 od Spinnermana. Edytowane 28 Maja 2016 przez Fossegrim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Czwartek 6 h na wodzie w dwie osoby dwa kontakty z czego jeden zakończył się szczupakiem 58 cm. na wahadełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pradzisz Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Witam, dziś był mój debiut na Bugu i przyznam, ze bardzo mi się podobało. Szczególnie zabawa z jaziem, 55 cm - zycioweczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Micke82 gratuluję wyników i zazdroszczę czasu spędzonego nad wodą :-) Już fajna ryba. Chyba 7 ze sporym plusem :-) pozdrawiam! Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 W maju każdą wolną chwilę staram się spędzać nad wodą i pewnie to przekłada się na jakieś tam wyniki,ale w przeliczeniu na godziny bezrybia to wyniki są skromne.Ale jeżdżę praktycznie tylko późnymi popołudniami, choć wiem ,że z rana na pewno byłoby lepiej. .Później dopiero jesienią się bardziej przykładam.Do najbliższej wody mam 15km wiec i o 20.00 nie jest za późno jechać,zwłaszcza w te upały.Co do wielkości ryby to masz rację, choć niektórzy na mocno wyprostowanych łokciach wycisnęli by pewnie i 8 z przodu. Choć w sumie bliżej niż dalej do tej magicznej 8 było. pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Dziś na rybach nie byłem ale ....Około południa dostałem info wraz z MMS że w okolicy Nura stoi siata (osoba informująca nie miała namiarów na PSR).Łapię za telefon i dzwonię,niestety brak kontaktu.Po kilku próbach nagrałem się na pocztę komendanta PSR Małkinia.Za jakiś czas oddzwania do mnie i prosi o dokładne namiary na miejsce.Mija pół godz.i dostaję info że siata zdjęta.Dzięki panowie za interwencję. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi