maicke82 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Mimo niesprzyjającej wietrznej pogody dzisiejszy wypad w porze obiadowej dał kilka brań. Jedna rybka już fajna +/- 70 cm.Było tez kilka chlapaków : pzdr Edytowane 15 Lipca 2016 przez maicke82 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Szalejesz ???? gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) jaka Straz Rybacka co to jest?? w życiu nie widziałem, nie no chyba dwa lata w stecz miałem kontrole (karte ma?? to niech pokaże) Przez 30 lat wedkowania Straz Rybacka widzialem na zywo tylko raz... Nawet do mnie nie podeszli... Edytowane 15 Lipca 2016 przez riversider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Hm a ja praktycznie co 2 wyjazd kontrole mam czasami nawet 2 razy w ciagu doby ,teraz juz na Ty jesteśmy ;)pozdrowienia dla PSR z Małkini. Widzimy sie za tydzień Przemek słyszałeś o sandaczu 3 cyfrowym w okolicy byłego mostu przy szpitalu - pływa czy czapa ? Edytowane 15 Lipca 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Oczywiście, że są ryby. Trochę ich nawrzucałem w tym wątku, a znacznie więcej złowiłem. Więc moje posty nie wynikają z braku sukcesów. Ale co z tego. Jest dużo mniej, niż być powinno.Wyjadę na weekend i obskoczę 4 niedostępne bankówki (gdzie jest potrzebny pełen fantazji dojazd samochodem terenowym) lub długie brodzenie środkiem rzeki to nie ma bata, zawsze coś się trafi.Jednak przynajmniej dwie z nich są puste/bez aktywności - najlepsze miejsca bytowania danego gatunku w danej porze roku na danym odcinku.Łowione ryby są raczej duże, ale też samotne. Nie mam takich serii jak w Warszawie, ze złowię 3 bolki, suma, kilka kleni, sandaczyków i jazia. Podobnie z rybami spokojnego żeru. Na Bugu można połowić leszczy, ale pomijając okres przed i po tarle trzeba się nagimnastykować. Trochę litrów zanęty, gliny, 2 litry robaków, kastery + tyczka w 1,5m rynnie. Ewentualnie jak jesteś miejscowym i łowisz codziennie rano i wieczorem w 1 miejscu to przystawka z kukurydzą i lekka gruntówka z ciężarkiem i pijawkami.Na Dewajtis, czy tam za Północnym, wystarczy wrzucić koszyk z byle czym, białymi na końcu i poczekać. Przeciętny wynik to masa krąpi, sap, jaź i ze 2 leszcze. Na prawdę, nie ma porównania. Dlatego też, robię się lekko wzburzony, czytając "jest dobrze, bo połowiłem". Ja sam jestem emocjonalnie związany i zawsze będę wracał. Chociażby dla tych widoków. Więcej mi nie trzeba. Ale tak po prawdzie, jakbym miał się nastawić tylko na wynik to zdecydowanie pełna szmat i innego rodzaju śmieci Warszawska Wisła.PS. Muszę kiedyś przetestować Odrę Piotrek jak będziesz szukał ekipy nad tą Odrę to jestem mocno zainteresowany :-D Już od dłuższego czasu nad tym myślę. Ale żeby samemu się wybrać to jakoś nie teges ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 też bym się chętnie przejechał nad odre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 OK, dam znać, jak tylko dostanę zezwolenie od żony : ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 To działaj chłopie. Jakaś delegacja...wyjazd służbowy... itd Ja jestem do 18 września do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) To działaj chłopie. Jakaś delegacja...wyjazd służbowy... itd Ja jestem do 18 września do dyspozycji. Danzel a co po 18stym? Kończysz sezon... ?? ...też bym nad Odrę pojechał.... Edytowane 16 Lipca 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Panowie znajdzie się jakiś regulary łowca boleni na odcinku od Dorohuska do Drohiczyna który za czteropak, ewentualnie 0,5 wytłumaczyłby jak krowie na miedzy jak te potwory łowić? Bo cuda niewidy wyczyniam i jeden jedyny wziął na obrotówkę przy kancie przykosy, potwór aż 30 cm. Czytam forum, artykuły, książki, skradam się, rzucam setki razy i tylko frustracja rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Piotrze... łowienie bolków na Bugu wymaga nieco cierpliwości. Znajdź książkowe miejsce, najłatwiej będzie złowić na rafie bądź warkoczu. Skradnij sie cicho, załóż wobka boleniowego i napieprzaj przez 2 godz to w prawo to w lewo, jak nie weźmie, jedź w inne miejsce :-) Spróbuj z samego rana i przy zachodzie słońca, bądź w upalne dni o każdej porze :-) Jak nie zlowisz to po prostu..... jesteś D*** Edytowane 16 Lipca 2016 przez beton007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Najważniejsza sprawa - bolki nie mogą się "skumać", że tam jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Danzel a co po 18stym? Kończysz sezon... [emoji14] ?? ...też bym nad Odrę pojechał....Ze względu na moje ostatnie perypetie skierowano mnie na 3 tygodniowe wczasy nad rzekę Ropę [emoji4] Właśnie od 18 września... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 16 Lipca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 No to połowisz klenie na smużaka z Tomkiem @Winko ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Najważniejsza sprawa - bolki nie mogą się "skumać", że tam jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wcieło mi posta z wczorajszymi wynikami i ilością boleni więc w skrócie:Wyszedł wędkarz na przykosę stanął jak słup i w ciągu godziny wyciągnął 5 czy 6 boleni. Faktem jest że takie 50+ i żadnych tam 70 czy 80 nie dojrzałem. Może jest tak że "słup" na środku rzeki młodym boleniom nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Darek na moim odcinku bolenie i to duże łowione są dość podobnie. Wędkarz w śpiochach wchodzi w wodę po pas, na środku rzeki wypuszcza przynęty bardzo daleko,dosłownie spławia je z nurtem a efekty ma i nie są to żadne 50tki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 i nie są to żadne 50tkiTutaj też mieszkają takie +/- 80cm a może i więcej. Przy mnie wędkarz z Lubartowa testujący własne woblery złowił takiego ok. 80cm. Wcześniej miał podobnego i b. dużą brzanę i nie w sezonie ale w ciągu ......... godziny czy dwóch . Nick Rapan 72? Rapiszon 72? W tym roku (ale tylko słyszałem) jakiś gość przyjezdny chwalił się 84cm. Wczoraj od 16:00 siedziałem jak normalny gumofilc z glizdami i tłukły bolki wszędzie, na płytkiej po drugiej stronie, na środku i pod moim brzegiem w rynnie. Ok. 19:00 się uspokoiło i widziałem zdaje się ataki suma piękną falę robiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Tutaj też mieszkają takie +/- 80cm a może i więcej. Przy mnie wędkarz z Lubartowa testujący własne woblery złowił takiego ok. 80cm. Wcześniej miał podobnego i b. dużą brzanę i nie w sezonie ale w ciągu ......... godziny czy dwóch . Nick Rapan 72? Rapiszon 72? W tym roku (ale tylko słyszałem) jakiś gość przyjezdny chwalił się 84cm. Wczoraj od 16:00 siedziałem jak normalny gumofilc z glizdami [emoji14] i tłukły bolki wszędzie, na płytkiej po drugiej stronie, na środku i pod moim brzegiem w rynnie. Ok. 19:00 się uspokoiło i widziałem zdaje się ataki suma piękną falę robiły.Rapen72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Jesienią będą łatwiejsze do złapania. Łowiłem w Bugu i bolenie łatwiej tam złowić niż w Wiśle ale i one mają swoje kaprysy. Ćwicz technikę i testuj woblery a wyniki przyjda jesienią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Hehhehehe a mi się zawsze wydaje na odwrót hehhehe jadę do @Tymona to bolenie same siadają a u mnie to najczęściej mają mnie w nosie ☺ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Witam.Wczoraj było całkiem przyjemnie.Testy zakupionego kilka dni temu na forum TP XTR'a po doprowadzeniu go do ładu wypadły pozytywnie.Zaczęło się od małego bolka i tendencja była zwyżkowa , bo po chwili już siadł jako taki chlapak : Przed zupełną ciemnością dobra 70'tka się zameldowała:Zmiana na plecionkę bo spław większej rybki przylukałem. Po chwili mocny strzał i w pierwszych sekundach myśl ,że boleń życiówka siadł na końcu zestawu.Po chwili emocje opadły bo kilka mocnych tarpnięć kijem dało sygnał,że to jednak sumek: Xls +Xtr+ X na końcu zestawu Czyli iksy rządziły pzdr Edytowane 18 Lipca 2016 przez maicke82 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A ja chyba, jednak jestem d..a , woda aż się gotuję od boleni, nie jednego, nie dwóch, na przestrzeni 200 metrów jest ich cała wataha. Dziesiątki , może nawet powyżej setki rzutów, warkocz obrzucony z każdej strony, każdą przynętą po zdrowe 20 razy. Szybko, wolno, średnio, z podbiciem, przetrzymaniem. Schowany w krzakach, z przykucu. I na dwa dni rzucania tylko jedna sytuacja już grubo po 22, w momencie wyciągania woblera z wody jedne bydle niezdążyło uderzyć w wobka, jeden wielki plusk i tyle. Rzucam zazwyczaj na drugą stronę warkocza i ściągam, żeby wobler naplynął na miejsce gdzie z jakąś regularnością biją. Jutro znowu jadę, do skutku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Setka żerujących boleni na krótkim odcinku rzeki to chyba nie w Polsce Ale cieszy ,że są jeszcze gdzieś na Bugu większe skupiska rap i jeszcze bardziej cieszy,że nie chcą brać ,może dlatego jeszcze żyją.A podobno bolenie w Bugu łatwo złowić Edytowane 20 Lipca 2016 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 W Bugu o wiele trudniej złowić bolenia niż np. w Wiśle. Chociaż ciężko mi dyskutować na ten temat w tym roku bo na Bugu byłem może 5 razy... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi