smudek Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 ale kaban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Aż strach pomyśleć Piotrze jakie brzany byś łowił gdyby nie feralny dla Buga 2009 rok . Gratuluję!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Piotrek piękna Pani! Oby każda kolejna była większa :-) Szczerze Ci tego życzę. P.S. Co to za podbierak przy kleniu. Bo wygląda na spory. A zakładam że brodzone było więc pewnie muchowy. Szukam teraz czegoś podręcznego i w miarę dużego. Pozdrawiam Daniel. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Dzięki Jakiś jaxona za 20zł. Już trochę dobity, bo jednej z zeszłorocznych brzan.Jestem z niego zadowolony, sporo się zmieści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 CD BLR 17 lb TP HG 4000 wobler 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Wczoraj po zmroku miałem kilka dotknięć, ale szybko złapało mnie zmęczenie. W końcu od 4.00 na nogach.Dziś trochę poturbowany (nogi i stopy poobdzierane od kamieni,korzeni, muszli itd.) postanowiłem postawić na mocniejszy zestaw. No i dowiedziałem się, że ownera można rozprostować Potem obławianie rynny krakuskiem przyniosło małego sandacza. Za chwilę kolejny atak, tym razem już ładna ryba, niestety szybko spięta. I tyle tego, witaj WWA...PS. o stanie sprzed 2009 nawet nie śmiem marzyc. Żebym tak miał 2 tygodnie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Obstawiasz wąsatego? Ja w środę jadę nad Bug w tym roku rzadko tam bywam więc na cuda nie liczę ale będę walczył do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ja jade za godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Powodzenia Na pewno coś z wąsami. Myślę, że obie opcje możliwe. Pewnie jakbym łowił na lekko przynajmniej jedną z dwóch bym wyciągnął. Ale wystarczyło mi hardcoru z soboty.Ja się przyznam, że byłem dopiero 3 raz. Wcześniej udało mi się wyjechać na Dzień Matki, swoje urodziny i teraz do połamanej siostry.Mam podobne odczucia, co i wcześniej. Ryb wyciągam mniej niż w Warszawie, ale za każdym razem doświadczam kontaktu z jakimś okazem. Mniejsza o to, kto z tego spotkania wychodzi zwycięski : ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Wróciłem. 2 różne miejsca i tylko kilka bran... Ryby kompletnie nieaktywne, co mnie zaskoczyło, gdyż pogoda iście kleniowo-brzanowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jedno miejsce przez godziną ze spinem przed zmrokiem i nawet puknięcia. Coś tam chlapneło ze 2x przez tą godzinę ale bryndza. Od jutra gliździarstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Darek za łatwo się poddajesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Darek za łatwo się poddajesz W "moim" rejonie nikogo ze spinem a jeśli już to b. rzadko. Najwięcej jak widzę to bolenia ale dzisiaj był spokój. Bolenia nie potrafię złowić, sandacze na Słowacji bierom Panie jak wściekłe ale na Bugu mnie nie idzie, może ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Cześć, Ładnie łowicie gratulacje za brzanę. ps.Darku już jesteś na urlopie?My zwalamy w sobotę na 2 tygodnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Darku już jesteś na urlopie?My zwalamy w sobotę na 2 tygodnieJa od ostatniego weekendu jestem do 23.09 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Darek moja strategia dla Ciebie w dalszym ciągu wygląda tak:rano i wieczorem (godzina przed i godzina po wschodzie/zachodzie) wolno ściągane kilku centymetrowe, raczej tonące jasne woblerki w rynnie oraz dla zabicia nudów szybkie rzuty w poprzek rzeki za przykosą boleniowym hermesem Ewentualnie boczny trok za przykosą i przy ujściu starorzecza.Może jeszcze być boleniowka/obrotówka long z prądem by spływała na starorzecze, ale nie wiem jak tam wygląda w tej chwili woda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Hmmm jeszcze jedna. Większa, ok 80 Kosmiczna ta Baśka....szczerze gratuluję, oraz szczerze zazdroszczę znajomości met na Bugu. Pozdrawiam,malcz Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Wczoraj nareszcie pochodziłem trochę nad Bugiem. Od 18 do 23 i niestety na 0. Po 21 nie zauważyłem aktywności bolenia. Ale co mi lisy i inne zwierzaki zapewniły atrakcji to moje ;-) P.S. Chodzenie po lesie i krzaczorach w nocy to dosyć ciekawe doświadczenie... Szczególnie jak ma się świadomość że w pobliżu nie ma żywej duszy ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 1 Września 2016 przez Qcyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Wczoraj nareszcie pochodziłem trochę nad Bugiem. Od 18 do 23 i niestety na 0. Po 21 nie zauważyłem aktywności bolenia. Ale co mi lisy i inne zwierzaki zapewniły atrakcji to moje ;-)P.S. Chodzenie po lesie i krzaczorach w nocy to dosyć ciekawe doświadczenie... Szczególnie jak ma się świadomość że w pobliżu nie ma żywej duszy ;-)Daniel, byłem 3 popołudnia i wieczory po rząd. Dwa pierwsze aktywność wyraźna i to bardzo od 18:00 do mniej więcej 20:00, być może po ciemku trwało dalej ale mnie już nie było. Wczoraj zaczęło się jakoś ok. 17:00 a po 18:00 coraz mniejsza aktywność. Po 19:00 się zbierałem , woda była martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Byłem dzisiaj ale to może później opiszę. Tak jak piszesz okienko wyraźne jest od 18 do mniej więcej 19:30. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Byłem dzisiaj ale to może później opiszę. Tak jak piszesz okienko wyraźne jest od 18 do mniej więcej 19:30.Bo promocja na drobnicę jest . Ja do niedzieli albo poniedziałku robię wolne, wędzarnia skończona i jutro odpalam . Muszę nauczyć się wędzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Byłem dzisiaj ale to może później opiszę. Tak jak piszesz okienko wyraźne jest od 18 do mniej więcej 19:30. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaDaniel, dawaj relację...połowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Niestety nie. Ale chyba znalazłem swoją "ziemię obiecaną" tylko rapy jakieś pryszczate na jedno oko bo przez 1,5h naliczyłem 16 zdecydowanych ataków na bezstera (i nie były to małe sztuki) o gonitwach za woblerem i rezygnacji w ostatniej chwili nawet nie mówię. Cała masa spławów Barbary. Szczupaki też są dzisiaj wyjąłem 3 nieduże i jeden naprawdę duży Boleń uciekł w znaczep... Walczę dalej... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Bo promocja na drobnicę jest [emoji14] . Ja do niedzieli albo poniedziałku robię wolne, wędzarnia skończona i jutro odpalam . Muszę nauczyć się wędzić .Najważniejszy w wędzeniu jest bimber :-) zaufaj mi wiem co mówię :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Najważniejszy w wędzeniu jest bimber :-) zaufaj mi wiem co mówię :-DCo prawda nie o rybach z Bugu ale w temacie bo nad Bugiem. Miesiąc temu nad Bugiem spotkałem wędkarzy z rejonu trochę na północ od Mielnika. Poczęstowali mnie płynem własnej roboty - REWELACJA . Piliście "Baczewskiego" ? , dobra wódka a ten bimber nie ustępował. , można było pić szklankami. Ale co innego mnie urzekło. Miarka wskazała 10cm , była to grubość wędzonej słoniny. Dobrze że mam HDL w normie i mogłem sobie pozwolić na kilka plastrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi