Byniek Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Daruś bo to była z Czarnobyla świnia jedna. Niedawno i u nas świnia po wsi chodziła słonino się owineła i komu to przeszkadzało.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Jakiś kaban zmutowany musiał być. Ale słoninka obowiązkowo dobrze zchłodzona do bimberku no majstersztyk :-) P.S. Skończyło się na 5 pistoletach ok 40cm, przyzwoitym okoniu spadzie ładnego bolenia i leszczu ok 60cm za kapotę... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 2 Września 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Sprzętowo CD BLR 17 lb Daiwa Certate wobler.Wodom cześć! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Witam.Z cyklu sandacz i sumek w jednym dołku stały Sorki za jakość ale nie zanosi się na to ,żeby mój telefon nagle super zdjęcia zaczął robić pzdr Edytowane 4 Września 2016 przez maicke82 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Guma czy wobler?☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 piękny zed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Guma czy wobler?☺To drugie tylko nie wiem czy drewniany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 To drugie tylko nie wiem czy drewniany Przetnij i będziesz wiedział 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Może jeszcze być boleniowka/obrotówka long z prądem by spływała na starorzecze, ale nie wiem jak tam wygląda w tej chwili woda.Jaka woda ? raczej błotko . Wody bliżej ujścia starorzecza jest 20-40cm ale na 50m od ujścia pogłębia się do .........80. Bliżej grilla gdzie usiadłem 1,6-1,8m po burtą. Poniedziałek popołudnie i wieczór :1 babka + 1 ukleja na spławik, na DS nawet drgnięcia. Obok siedział gość od południa i też nic. Wtorek o świcie pojechałem ponownie, gość siedział dalej i w nocy złowił ........ płotkę i jazgarza. Aktywność drapieżników dużo mniejsza niż w ub. tygodniu, sporadycznie jakiś atak bolenia na płyciźnie pod drugim brzegiem i na środku. Wtorkowy wieczór pod Sutnem ze spinem, aktywność drapieżników praktycznie zerowa . Jeśli w ub. tygodniu na 5 minut było powiedzmy 3-5 chlapnięć to wczoraj i rano i wieczorem 1 na kwadrans. Wyniki były w niedzielę wieczorem ale ja miałem gości. Wiem że złowiono szczupaka niecałe 2kg, bolenia ponad 60cm (wypuszczony) i karp ok. 3,5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Byłem wczoraj wieczorem tak na 2 godzinki . Tak martwej i cichej wody jeszcze w życiu nie widziałem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Przy takim wysokim ciśnieniu atmosferycznym to ja i zresztą połowa moich znajomych też czują się martwi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) neor Byłem wczoraj wieczorem tak na 2 godzinki . Tak martwej i cichej wody jeszcze w życiu nie widziałem . na jakim odcinku byłeś ? Edytowane 7 Września 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 U mnie podobnie. Zero spławów, zero brań. Nad woda byłem w godz. 17.30-20.00. Tragedia. Odcinek poniżej Wyszkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Michał byłem w Neplach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Przy takim wysokim ciśnieniu atmosferycznym to ja i zresztą połowa moich znajomych też czują się martwi .Wczoraj było coś ok. 1008 więc wcale nie niskie, dzisiaj pogodynka podaje zjazd z 1007 na 994 jutro wieczorem czyli właśnie teraz powinno być do dupy . Chyba mimo to ruszę d.... i pójdę nad wodę. Zobaczymy jak to wygląda. Edytowane 7 Września 2016 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ja korzystam z meteo.pl to pokazywało sporo wyżej, a teraz ro wogóle kosmos ,tak czy inaczej trzeba jechać porzucać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Wczoraj było coś ok. 1008 więc wcale nie niskie, dzisiaj pogodynka podaje zjazd z 1007 na 994 jutro wieczorem czyli właśnie teraz powinno być do dupy . Chyba mimo to ruszę d.... i pójdę nad wodę. Zobaczymy jak to wygląda.Ruszyłem d...... ale ze spławikiem. Od 17:15 do 19:15 zero brań na kukurydzę, białe i kastery. O 19:15 branie i ładny opór, po wyholowaniu opór okazał się leszczem 62cm i 1,75kg. Drapieżnik sporadycznie się pokazywał ale na spadzie kilka razy pokazał się sum, pewnie ten sam co go widywałem w ub. tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Taki okonek, równe 30, cieszy bo wypracowany, było jeszcze kilkanaście ale młodzież. Starorzecze wielu znane ale ostatnio tam pusto, nikogo ze spinem nie widziałem od m-ąca, tylko "dziadek" spławik moczył. Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Szybki, godzinny rekonesans od 18:00 do 19:30. Jeden Bolek 40 cm i trzy odprowadzenia pod przykosę. Z dziesięć sztuk chlapało w tym dwa ładne. Dla smaczku okoń 20+ na 9 cm bezsterowca prowadzonego w expresie Prawie wszędzie brudna brązowa piana i martwa woda. Trochę czystej wody i ryba odrazu sie pokazuje. Edytowane 8 Września 2016 przez Hub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Z ostatniego wyjazdu Padło około 20 sztuk największy 41 cm Rybki z 10 m wody, 30g ołowiu + guma 3''-4''To z Bugu czy Kolega tematy pomylił? 10m na to już niezła głębokość na rzece. Kolega @kornetes zdecydowanie pomylił wątki, przeniosłem wpis do Okonie 2016 Edytowane 8 Września 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Poszedłem o 15:00 z robactwem i kukurydzą, kilka płotek i krąpi 15-25cm. Przed 17:00 woda ożyła, ataki drapieżników wszędzie z niespotykaną częstotliwością, waliły na płytkim, waliły na głębokim a spining stał sobie na werandzie . Miejscowy wędkarz ze spinem zaliczył szczupaka 50 parę cm, podobnego sandacza, 2 szczupaki mniejsze, 1 bolenia ale małego i 4 okonie. Od 18:00 częstotliwość spadała żeby przed zmrokiem prawie zupełnie ustać ale na krawędzi spadku kilka razy pokazał się sum . Jak już się ściemniło całkiem woda martwa a myślałem że nocą coś się uczepi, siedziałem do 22:30 i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Witam.Taka sytuacja się wydarzyła.Zdjęcia jak zwykle w HD :I dla porównania chlapak po przejściach:Także w odniesieniu do pierwszej ryby...mitycznych metrowych boleni sobie nawet nie wyobrażam.XLS + biom FB+ drzewo pazurami rzeźbione pzdr Edytowane 10 Września 2016 przez maicke82 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Mierzyłeś tego pierwszego? Już fajny grubiutki :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Gdy go wziąłem w łapy myślałem ,że będzie grubo ponad 80 bo tak ciężkiego bolka nie złowiłem jeszcze.Ale okolice 80cm wyszly na miarce,nawet z malutkim plusikiem.Albo tak mierzyłem,żeby wyszły Od stopki kołowrotka do końca dolnika w tym kijku jest 36 cm.pzdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Poszedłem o 15:00 z robactwem i kukurydzą, kilka płotek i krąpi 15-25cm. Przed 17:00 woda ożyła, ataki drapieżników wszędzie z niespotykaną częstotliwością, waliły na płytkim, waliły na głębokim a spining stał sobie na werandzie .Wczoraj ponownie od 15:00, spotkałem wędkarza który siedział od świtu do 09:00, zero brań. Do zmroku połowiłem ......... babka czarna i jakaś inna w ilości sztuk 3 . Mogłem pochodzić ze spinem bo leżał w aucie ale aktywność drapieżników prawie zerowa, czyżby to z poprzedniego wpisu to coś wyjątkowego? W jednym miejscu ( przy wystającym konarze pod drugim brzegiem) coś waliło i to na bank sporego jak słuchać i widać było z odległości dobrze ponad 200m. Idę teraz, zobaczymy aktywność poranną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi