Majo Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ogólnie plan zarybień okręgu PZW Biała Podlaska to porażka. Większość ryb ląduje w starorzeczach, czytaj głownie karp. A to ile wpuszczają drapieznika na tyl hektarów wód to są żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ogólnie plan zarybień okręgu PZW Biała Podlaska to porażka. Większość ryb ląduje w starorzeczach, czytaj głownie karp. A to ile wpuszczają drapieznika na tyl hektarów wód to są żarty.Na Bugu wpuszczają jakieś śladowe ilości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 ale karpia to chyba ostro do Buga walą bo bez przerwy ktoś go łowi częściej nawet jak leszcza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 ale karpia to chyba ostro do Buga walą bo bez przerwy ktoś go łowi częściej nawet jak leszcza.... w/g rozpiski wcale do Bugu karp nie idzie. Ale słyszałem o kilku w ok. Mielnika a w Dubience znam gościa który na Bug chodzi tylko na karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Rano spiąłem pięknego szczupaka. Kilka metrów od brzegu walnął swiece i spadł na oko coś koło 80 cm. Później zmiana miejscówki i pusto. Drzemka 2 godzinna i kolejna miejscówka. 1 krotki sandacz, 2 pstryki i 185 cm ;-) C&R 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Piękny Wąs.GRATULACJE!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Andrzej, brawo Ty [emoji2] Ale żeby od razu drzemka? [emoji16] Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Września 2016 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Podświadomie wiedział, że czeka go takie spotkanie i musiał odpocząć przed nim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 z brzegu 185 cm ja pie..ole !!!! są duże sumy na Bugu?! wiele osób twierdzi ze nie ma.... obejrzyj zdjęcie ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 GRuuuuuubo!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Nikt nie mówi,że nie ma bo Bug jest za dużą rzeką, ale i tak duże sumy są przebite prawie do cna.W tym roku w okolicach Małkini padł wąs ponad 50kg. Padł w dosłownym tego słowa znaczeniu Jakieś tam rapki bużańskie,tylko tych jesiennych coś nie widać: pzdr Edytowane 23 Września 2016 przez maicke82 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 w/g rozpiski wcale do Bugu karp nie idzie. Ale słyszałem o kilku w ok. Mielnika a w Dubience znam gościa który na Bug chodzi tylko na karpie.Tak jak sacha pisze. Ale ilość wpuszczanej ryby do Bugu w porównaniu do starorzecz to jest jakaś masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 z brzegu 185 cm ja pie..ole !!!! są duże sumy na Bugu?! wiele osób twierdzi ze nie ma.... obejrzyj zdjęcie ! Są. Są i ponad 2m na 100%. Wcale mnie nie dziwi fakt, że sumiarze z naszych odcinków bardzo rzadko mają rybe większa niż 50 cm na haku. Wynika to z faktu, że nie łowia w miejscach gdzie żeruje sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Są. Są i ponad 2m na 100%. Wcale mnie nie dziwi fakt, że sumiarze z naszych odcinków bardzo rzadko mają rybe większa niż 50 cm na haku. Wynika to z faktu, że nie łowia w miejscach gdzie żeruje sum. widocznie tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ruszyły się grubsze. Odpasiona 70'tka za dnia:I dobre 75+ praktycznie po ciemku,ale telefon rodem z PRL'u,w dodatku bez flesza jak zwykle nie był wstanie uchwycić uroku ryby w takich warunkach:XLS +Biom + lipa .pzdr 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Żarty się skończyły. Przyszła jesień, czas grubego zwierza. Niedzielny poranek przywitał nas mgłą. Załatwiam formalności ze Strażą Graniczną, ponton wyjątkowo współpracuje i po chwili suniemy po wodzie, w powietrzu czuć to coś.... Na pierwszej miejscówce mam branie w trzecim rzucie po napłynięciu, po chwili wypuszczam sandacza na oko 40 cm, połakomił się na dziesięciocentymetrową gumę Cannibal Shad w kolorze White and Black od Savage Gear na główce 35g . Mija dziesięć minut i mam następnego, niewiele większego. Postanawiamy zmienić miejscówkę, napływamy w okolice pięciometrowego dołka. Zaliczam szczupaka 55 cm i kilka niezaciętych brań, kumpel łowi krótkiego sandacza. Zbliża się trzynasta, czas zrobić sobie przerwę. Stajemy jeszcze przy aucie, żeby oddać kontrolnie kilka rzutów. Rzucamy jednocześnie, moja guma ląduje kilka metrów za gumą kumpla, prowadzimy je tym samym torem, kumpel zalicza branie lecz ryby nie zacina, kilka sekund później branie jest u mnie. Niestety szczupak na oko 60 + spina się przy burcie. Mija kilka minut i kumpel coś zacina, ryba idzie w lewo, po chwili przy powierzchni pokazuje się piękny szczupak, oceniam go +/- 90 cm, widzę, że jest słabo zapięty. Moje obawy potwierdzają się, ryba macha łbem i wypina się przy pontonie, pozostaje nam tylko fotka jak machnęła nam ogonem na pożegnanie. Skoro szczupaki biorą delikatnie na gumy, postanawiam zmienić przynętę. Na agrafce ląduje biały kogut. Pierwszy rzut, dwa skoki i branie, zacinam, pusto. Trzy skoki, branie, tym razem siedzi . Po chwili na pokładzie ląduje sandacz 61 cm, brał na raty cwaniaczek Jest dobrze, łowimy dalej. W między czasie dojeżdża drugi kumpel i organizuje na brzegu drewno na ognisko, postanawiamy za pół godziny zrobić przerwę. Mija dziesięć minut od złowienia sandacza i mam kolejne branie na koguta, po chwili podbieram szczupaka 65 cm, na pysku świeża rana po haku, ten szczupak gościł jakieś dwadzieścia minut wcześniej na moim kiju. Jest pięknie, spływamy na kawę i kiełbaskę z ogniska. Na wodę wracamy w zmienionym składzie, na pierwszej miejscówce kupel zalicza branie, ryba wypina się, u mnie pusto. Spływamy na drugą miejscówkę, tutaj mam mocne branie na Cannibala, spóźniam zacięcie. Mówię do kumpla, skoro nie chce zaciąć się na gumę, kogut pozamiata sprawę. Daleki rzut pod brzeg i potężne branie z pierwszego opadu, tym razem siedzi, ryba idzie na środek rzeki i po chwili fajny szczupak jest przy pontonie. Kogut pewnie tkwi w paszczy, pewny chwyt za kark i dziewięćdziesiątka ląduje na pokładzie Wracamy na miejscówkę przy aucie, kilka rzutów i kumpel holuje szczupaka na oko 70 cm, jednak historia lubi się powtarzać i ryba spada przy burcie pontonu. Podsumowując, najlepsze brania były od rana do południa, po południu zdecydowanie mniej brań. Brania na gumy delikatne, na koguta bardziej zdecydowane. Dzień należy uznać za mega udany, złowiłem trzy sandacze i trzy wymiarowe szczupaki Sprzętowo:Mistral Shogun 275 15/45gRyobi Zauber 4000Berkley Whiplash Crystal 0.14 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Az jak pieknie sie czyta takie wpisy. Gratuluje panowie .Świetnie sie bawiliście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Norbert gratuluje pięknego szczupaka. :-) Wczoraj wyjąłem okonia 30+ i spiąłem ładnego na oko 70+ szczupłego. Dzisiaj inne miejsce pojechałem tak od niechcenia, że aż ciężko mi w to samemu uwierzyć Na początek wyjąłem szczupaka 60, następnie sandacza <50, po czym zapiąłem pięknego sandała, który mi spadł. Później chwila przerwy i wyjmuje sandaczyka <50 i na zakończenie taka oto ładna 80tka ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Beton w jakich rejonach lowisz? Zegrze-wyszkow czy powyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Od Woroblina do Nura Edytowane 28 Września 2016 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Beton w jakich rejonach lowisz? Zegrze-wyszkow czy powyzej?Jak go znam to powyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Fajnie Andrzej że gryzą na Bugu. Ja prawdopodobnie zacznę jesienne łowienie pod koniec października więc jak będę w okolicy to tel mam ;-) Gratulacje fajny masz sezon :-) Pozdrawiam Daniel Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Koledzy może ktoś łowi na odcinku Zegrze Wyszków? Macie jakieś wyniki w tych rejonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 tak, mój znajomy łowi w tamtych okolicach piękne sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Ja dopiero zaczynam tam latać dlatego pytam bo na tą chwilę na rozkładzie nic ciekawego. Bardziej guma czy woblery się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi