sacha Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 oj mam inne zdanie...Zależy jak na to spojrzeć. Ja miejscowy nie jestem ale nie umiem , gdzie indziej miewałem lepsze wyniki. A jeśli chodzi o miejscowych. Często łażąc nad wodą spotykam miejscowych wędkarzy i zawsze narzekają. Kolega mieszkający nad Bugiem poszedł ze mną we wrześniu kilka razy i nic nie złowił, z tego co mówią jego znajomi to też na pusto schodzą. Wiem o kilku którzy mają wyniki (2 kolegów z JB) ale ja pisząc miejscowi miałem na myśli mieszkańców gminy Mielnik z których 90% to osoby nazywane na JB "gumofilce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Jeśli aktualnie woda ma średnio +/- 1m to jakich główek używanie do przynęt gumowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) ciezar w zależności od głębokości i rodzaju prowadzenia Edytowane 11 Października 2016 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 ciezar w zależności od głębokości i rodzaju prowadzeniaNie mam takiego doświadczenia ja Ty ale chyba też uciągu. Bo jak będzie metr wody ale prawie stojącej to i 4-5g starczy ale na środku gdzie woda wartko płynie to taką główką dna nie sięgnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Zdecydowanie masz racje Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 ciezar w zależności od głębokości i rodzaju prowadzeniaTo się dowiedziałem Ja zawsze wolałem mieć zestaw przeciążony niż lekki. 10g to minimum poniżej którego rzadko schodzę. Jak się da to 12-15 ale wiadomo ,że kończy się to zwiększoną ilością zaczepów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Kilka październikowych rybek ode mnie. XLs +BiomFB + nylon 0,22 + budżetowy wobler . pzdr 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Chyba najczęściej z Bugu widzę zdjęcia boleni. Natomiast zdjęć szczupaków i sandaczy jest zdecydowanie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Chyba najczęściej z Bugu widzę zdjęcia boleni. Natomiast zdjęć szczupaków i sandaczy jest zdecydowanie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 No bo taka jest prawda że szczupaka w bugu jest mało ...rzeka trochę zmieniła charakter jest dużo płytsza może to za sprawą tego szczupaka jest mniej ...za to pokazał się klen jest go dość sporo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Kilka październikowych rybek ode mnie. XLs +BiomFB + nylon 0,22 + budżetowy wobler . pzdrSystematyczność wpędzająca w kompleksy Tym bardziej biorąc pod uwagę budżetowa opcje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Niski stan wody zabija te rzekę -nie ma naturalnych tarlisk co z tego ze rzeka wyleje z wczesnej wiosny na okoliczne dołki gdy ryba sie wytrze to woda w tydzien zejdzie i wszytko wyschnie wpistu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Szczupak niestety ma dość trudne warunki do tarła, w zasadzie niemożliwe gdy rzeka nie wylewa. W mojej okolicy-nie było tarła już w sezonie 2015, 2016, w 2014 co któraś ryba była tylko wytarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 W mojej okolicy-nie było tarła już w sezonie 2015, 2016, w 2014 co któraś ryba była tylko wytarta.Woda na łąkach była w 2013 i stała do przedostatniego weekendu maja, doszła do płotu przy wiejskiej świetlicy oddalonej od rzeki o ponad 500m. 2014/15/16 nawet na milimetr z koryta nie wyszła. Miejscowi mówią że nie przypominają sobie żeby 3 lata pod rząd woda po łąkach nie płyneła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 http://www.pzw.org.pl/wolauhruska/wiadomosci/139157/60/sandacz_760_kg_93_cm__krzysztof_kusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 taką rybe zabił serce staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Piękne tło na zdjęciu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 ubrany jak typowy mięsiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zgadza się, w roku 2013 była masa narybku szczupaka. Wiaderkami wynosiłem do rzeki z wysychających kałuż, a dziś zaledwie 3 lata pózniej- sytuacja ze szczupakiem wygląda cieniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zgadza się, w roku 2013 była masa narybku szczupaka. Wiaderkami wynosiłem do rzeki z wysychających kałuż, a dziś zaledwie 3 lata pózniej- sytuacja ze szczupakiem wygląda cieniutko.Wygląda słabo bo w ostatnich 4 latach był problem na wiosnę z wylewami i przez to praktycznie trzech roczników nie ma. Ale za to sandacza częściej i więcej się spotyka.Michał zamiast gadać kto jak wygląda to lepiej przejedz się na Bug i sam zapoluj na takiego. Gwarantuje, że takich sandaczy na tamtym odcinku jeszcze sporo pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zdjęcie z linku powyżej - dobitny przykład, że my tu z tym naszym no kill, c&r jesteśmy dla reszty rybołowów i działaczy taką egzotyką i pomijalnym marginesem, jak frutarianie dla ogółu konsumentów. Jeść tylko owoce i to te, które same spadną z drzewa - no kupa śmichu, niegroźne wariactwo, zupełnie, jak opłacić astronomiczną składkę 200 zeta, pojechać na ryby, walnąć sandała i go wypuścić. Smacznego. A panu Krzysztofowi zdecydowanie nie gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Michał zamiast gadać kto jak wygląda to lepiej przejedz się na Bug i sam zapoluj na takiego. Gwarantuje, że takich sandaczy na tamtym odcinku jeszcze sporo pływa.nie mówię że nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Systematyczność wpędzająca w kompleksy Tym bardziej biorąc pod uwagę budżetowa opcje Michał nie grzesz z tymi kompleksami Edytowane 12 Października 2016 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Wygląda słabo bo w ostatnich 4 latach był problem na wiosnę z wylewami i przez to praktycznie trzech roczników nie ma. Ale za to sandacza częściej i więcej się spotyka.Michał zamiast gadać kto jak wygląda to lepiej przejedz się na Bug i sam zapoluj na takiego. Gwarantuje, że takich sandaczy na tamtym odcinku jeszcze sporo pływa.Jedyna pewna rzecz to ta,że pływa jednego pięknego sandacza mniej. Co do reszty to raczej Kolegi domysły ,a nie gwarancje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 kuzwa a jaki dal ten autor niussaaa początek,-myślałem ze to prezes hahaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi