Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej zdecydowanie źle mnie odebrałeś :-)  Mam jakieś tam filmiki, ale za dużo na nich widać ;-) A co do wrzucania zdjęć to powinieneś wrzucać więcej, a nie mniej, bo wiem, że łowisz piękne ryby na tej "bezrybnej" rzece :-)

Edytowane przez beton007

Andrzej zdecydowanie źle mnie odebrałeś :-)  Mam jakieś tam filmiki, ale za dużo na nich widać ;-) A co do wrzucania zdjęć to powinieneś wrzucać więcej, a nie mniej, bo wiem, że łowisz piękne ryby na tej "bezrybnej" rzece :-)

Andrzeju dlatego łowię bo  nie wrzucam na zdjęciach za dużo widać.,i nie ciągne ogonów za sobą jak napisał kolega wyżej uważajcie z kim jeździcie na ryby jest kilka osób  z którymi można pojechać np. Darek Krzysiek z Sokołowa.A twoje okazy wiem że pływają dalej.Pozdrawiam

• Like 1

Prawie cały zeszły tydzień spędziłem nad Bugiem z moim kumplem z Opola. Walczyliśmy z pogodą, za to nad rzeką było pusto. ryby też dopisały. Przez pięć dni łowienia złowiliśmy około dwudziestu ryb. Większość to wymiarowe szczupaki, największy 75 cm przypadł mi. Złowiliśmy tez kilka małych sandaczy. Testowaliśmy przy okazji najnowsze nabytki. Kumpel testował możliwości "nowego" Patrola, ja natomiast testowałem nowy kij. Obaj jesteśmy zadowoleni z zakupów . Łowiliśmy na przemian z brzegu i z pontonu, najwięcej ryb złowiliśmy z pontonu.

DSCN1242_zpsctkqqt9d.jpg

Off - road  :D

Off_zpsz39ltj2c.jpg

Przechwytywanie_zpsnl7jmmuy.jpg

Pogoda nas nie rozpieszczała, bywało też ładnie  ;)

IMG_20161023_103902_zpsbiezobt0.jpg

IMG_20161028_080653_zpsw8cgwfci.jpg

Ryby dopisały, większość była taka. :)

IMG_20161028_094727_zpseiyx9rvd.jpg

IMG_20161028_094732_zpsgfklk3qf.jpg

Trafiła się i taka. ;)

IMG_20161023_114146_zpsmdtygk9e.jpg

Kawa i żarcie w plenerze smakuje wyjątkowo  :D

IMG_20161025_111123_zpssvsyy3bp.jpg

DSC_0726_zpsbhz9rasp.jpg

DSCN1243_zpsq8wpsvmq.jpg

IMG_20161028_125845_zpspvdcgeoj.jpg

• Like 40

Panowie piekne ryby tylko pogratulowac. Mam pytanie jak z okoniem w okolicach Gołębia albo Kryłowa. Wie ktoś coś? Za każde info będę wdzięczny. Pozdrawiam

Dalej niska woda, starorzecza odcięte - w nich okonia jak na lekarstwo. Trzeba szukać w rzece a tam nie taka prosta sprawa. 

• Like 1

Panowie w okolicy Serpelic na jaka ryby się nastawić jak już pisałem mamy zawody guma wobler czy w ogole cos bierze w tamtych rejonach prosze o pomoc ;]

Kiedy masz te zawody? Dzisiaj przyjechałem ale nad wodą nie byłem. Mam nadzieje w tym tygodniu połazić ze spinem więc jeśli przyszły weekend to się podzielę, jak jutro to kombinuj.

Darek, przyjeżdżam za tydzień, jakiegoś talona będę testował. Weź mnie tam umów z boleniami...

Idę jutro rano w takim razie :), dzisiaj musiałem napalić bo w domu było +5C . Zobaczę jak to wygląda poniżej starorzecza w Niemirowie. Tyle że w/g prognoz ciśnienie wali się na ryj :unsure: a ponoć ma to wpływ na brania. Teraz wyciągam wszystko co mam i robię przegląd. Jak się łazi z pudełkiem czy dwoma to później jest zdziwienie - skąd ja tyle tego nabrałem :rolleyes: . To już jest kolekcjonerstwo :rolleyes: .

To może ja coś spróbuję przestawić byłem jakieś 2 tyg temu ale teraz prawie nic się nie zmieniło wiec coś pomogę  , Rzeka w Serpelicach jest szeroka i bardzo płytka , Jest kilka wysepek. Głębsze miejsca to przepływy między spłyceniami i mieliznami, nie wiem dokładnie jaki obszar będziecie obławiać ale od plaży w dół tak sprawa wygląda , w górę przy plaży gdzie stoi statek jest trochę głębiej. Na co się nastawić ? Raczej na wszystko , ryb jest mało i to widać , ale raczej próbował bym szukać okonia później szczupaka czy bolenia . Przynęty to głównie gumy,woblerki,obrotówki i wahadełka. Jakieś pytania pytać śmiało na priv . 

To może ja coś spróbuję przestawić byłem jakieś 2 tyg temu ale teraz prawie nic się nie zmieniło wiec coś pomogę  , Rzeka w Serpelicach jest szeroka i bardzo płytka , Jest kilka wysepek. Głębsze miejsca to przepływy między spłyceniami i mieliznami, nie wiem dokładnie jaki obszar będziecie obławiać ale od plaży w dół tak sprawa wygląda , w górę przy plaży gdzie stoi statek jest trochę głębiej. Na co się nastawić ? . 

Roost przedstawił sytuację w Serpelicach i ma 100% racji. Szczerze mówiąc tamtą stronę znam tylko z obserwacji ale wygląda na płyciznę niestety. Mało kiedy widuję tam wędkarza a jeśli już to w górę od Serpelic. Latem pod tamtym brzegiem było w najgłębszych miejscach jakieś ........ 20-30cm wody a jak płyneliśmy we wrześniu kajakami to mielizna za mielizną. No to teraz będzie gdzieś do metra :rolleyes: . Potraktuj te zawody jako spotkanie towarzyskie :P . Na drugim brzegu wiem że miesiąc temu na zawodach połowiono okoni i coś tam jeszcze, pod Niemirowem gość 2 tygodnie temu ćwiczył okonie.

Nie jest tak źle. To prawda że jest płytko, więc należy szukać głębszych miejsc. A są tam takie do 2-3 m. Może nie zawsze ale coś tam idzie wydłubać. Ostatnio trafiłem tam kilka szczupaków, może nie jakieś okazy ale wymiarowe spokojnie były. Zameldował się również sandacz prawie 70-tka. Także, trochę optymizmu. ;)

• Like 1

Idę jutro rano w takim razie :), dzisiaj musiałem napalić bo w domu było +5C . Zobaczę jak to wygląda poniżej starorzecza w Niemirowie. Tyle że w/g prognoz ciśnienie wali się na ryj :unsure: a ponoć ma to wpływ na brania. Teraz wyciągam wszystko co mam i robię przegląd. Jak się łazi z pudełkiem czy dwoma to później jest zdziwienie - skąd ja tyle tego nabrałem :rolleyes: . To już jest kolekcjonerstwo :rolleyes: .

Cześć Darku.

Byłem tam wczoraj.Od 9 do 18 obstukałem gumami całą burtę od przykosy do znaku za krzakami.Szału nie było,kilka delikatnych brań z czego jedna wyholowana ryba-szczupaczek. Przy brzegu ryb nie stwierdziłem,wszystkie brania w rynnie od szczytu przykosy do końca chaszczy.Uciąg dość spory więc szykuj się na ciężko. W poprzek łowiłem 20gr,a pod prąd 25-30gr.Gumy jasne 10-12cm.

Było fajnie choć chłodny wiatr wiał prawie centralnie w pysk, rybka była,kiełbaskę upiekłem. :)

5bc85076dd13a543med.jpg

c82fd86da8fa92famed.jpg

e4ed94350c419486med.jpg

52af40d55c36726emed.jpg

Miałem też ciekawą przygodę/sytuacje ze Strażą Graniczną. Panowie naoglądali się chyba amerykańskich filmów o bohaterach z Wietnamu czy innej Korei. Około południa usłyszałem lecący śmigłowiec i mimo że hałas narastał nie było go widać.Aż tu nagle zza zakrętu (widocznego na pierwszej fotce) wypada ta wspaniała maszyna lecąc w samej dolinie rzeki około 30m nad wodą.Pilot dynamicznie pokonał kolejny zakręt przy Gnojeńskiej Górze ,pochylając się pod sporym kątem i nie zwiększając pułapu.Jak mnie mijali wydawało się że mają dobrą zabawę, bo ten siedzący z prawej strony wyraźnie się szczerzył do mnie. :)

Pierwszy raz się spotkałem z takim lotem i....nie zdążyłem nawet wyciągnąć telefonu aby nagrać te wyczyny.

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 3

Chyba w drugiej części "Rambo" była taka scena :) Eh, narobiłeś zdjęć- narobiłeś tęsknoty... ;)

Być może to właśnie ze sceną z tego filmu skojarzyła mi się od razu  ta sytuacja. :)

Zdjęcia kiepskie,szczególnie te pod słońce :(

Z Warszawy nie jest tak daleko,wskakujesz w auto i .....lecisz. Ekonomicznie będzie na 2-3 dni ,a agroturystyki po sezonie tanie.

Chyba że Darek @Sacha może Cię przenocuje i nakarmi ;)

Pozdrawiam Tomi B)

Z Warszawy nie jest tak daleko,wskakujesz w auto i .....lecisz. Ekonomicznie będzie na 2-3 dni ,a agroturystyki po sezonie tanie.

Chyba że Darek @Sacha może Cię przenocuje i nakarmi ;)

Tomi, dzięki za zaproszenie do Darka ;) ale teraz to już tam do siebie jeżdżę :) Od kiedy to ekonomia ma coś wspólnego z wędkarstwem? :)))) 

• Like 2