mentnooki Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 A filmik z wypuszczania sandacza ;-) ? Gratki za brzanisko :-)A twoje filmiki z wypuszczania suma, szczupaków?Też ci gratuluję tych ryb.Pewnie znowu długo nic nie wstawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Andrzej zdecydowanie źle mnie odebrałeś :-) Mam jakieś tam filmiki, ale za dużo na nich widać ;-) A co do wrzucania zdjęć to powinieneś wrzucać więcej, a nie mniej, bo wiem, że łowisz piękne ryby na tej "bezrybnej" rzece :-) Edytowane 27 Października 2016 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Andrzej zdecydowanie źle mnie odebrałeś :-) Mam jakieś tam filmiki, ale za dużo na nich widać ;-) A co do wrzucania zdjęć to powinieneś wrzucać więcej, a nie mniej, bo wiem, że łowisz piękne ryby na tej "bezrybnej" rzece :-)Andrzeju dlatego łowię bo nie wrzucam na zdjęciach za dużo widać.,i nie ciągne ogonów za sobą jak napisał kolega wyżej uważajcie z kim jeździcie na ryby jest kilka osób z którymi można pojechać np. Darek Krzysiek z Sokołowa.A twoje okazy wiem że pływają dalej.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Dla rozładowania emocji,kto z kim jeździ,kto wypuszcza a kto zjada, kilka ciągle żyjących październikowych rybek ode mnie: Sprzętowo i przynętowo jak zwykle.pzdr 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 maicke już nawet mgłę ze sobą wozi, żeby nie zdradzić miejsca graty, jak zawsze piękne ryby 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Prawie cały zeszły tydzień spędziłem nad Bugiem z moim kumplem z Opola. Walczyliśmy z pogodą, za to nad rzeką było pusto. ryby też dopisały. Przez pięć dni łowienia złowiliśmy około dwudziestu ryb. Większość to wymiarowe szczupaki, największy 75 cm przypadł mi. Złowiliśmy tez kilka małych sandaczy. Testowaliśmy przy okazji najnowsze nabytki. Kumpel testował możliwości "nowego" Patrola, ja natomiast testowałem nowy kij. Obaj jesteśmy zadowoleni z zakupów . Łowiliśmy na przemian z brzegu i z pontonu, najwięcej ryb złowiliśmy z pontonu. Off - road Pogoda nas nie rozpieszczała, bywało też ładnie Ryby dopisały, większość była taka. Trafiła się i taka. Kawa i żarcie w plenerze smakuje wyjątkowo 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Super focie. Co to za podloga (malowanie?) w tym pontonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 To zwykła podłoga ze sklejki, jest na niej trochę deszczu i brudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Witam.Października cd.Oczywiście wszystko zwrócone naturze: pzdr Edytowane 30 Października 2016 przez maicke82 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Panowie piekne ryby tylko pogratulowac. Mam pytanie jak z okoniem w okolicach Gołębia albo Kryłowa. Wie ktoś coś? Za każde info będę wdzięczny. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Panowie piekne ryby tylko pogratulowac. Mam pytanie jak z okoniem w okolicach Gołębia albo Kryłowa. Wie ktoś coś? Za każde info będę wdzięczny. PozdrawiamDalej niska woda, starorzecza odcięte - w nich okonia jak na lekarstwo. Trzeba szukać w rzece a tam nie taka prosta sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzieki kolego za info. Czyli pewnie wypad standardowo zakonczy sie w Grodku. Tam jest wieksza szansa na okonia. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Panowie w okolicy Serpelic na jaka ryby się nastawić jak już pisałem mamy zawody guma wobler czy w ogole cos bierze w tamtych rejonach prosze o pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Panowie w okolicy Serpelic na jaka ryby się nastawić jak już pisałem mamy zawody guma wobler czy w ogole cos bierze w tamtych rejonach prosze o pomoc ;]Kiedy masz te zawody? Dzisiaj przyjechałem ale nad wodą nie byłem. Mam nadzieje w tym tygodniu połazić ze spinem więc jeśli przyszły weekend to się podzielę, jak jutro to kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Darek, przyjeżdżam za tydzień, jakiegoś talona będę testował. Weź mnie tam umów z boleniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Darek, przyjeżdżam za tydzień, jakiegoś talona będę testował. Weź mnie tam umów z boleniami...Idę jutro rano w takim razie , dzisiaj musiałem napalić bo w domu było +5C . Zobaczę jak to wygląda poniżej starorzecza w Niemirowie. Tyle że w/g prognoz ciśnienie wali się na ryj a ponoć ma to wpływ na brania. Teraz wyciągam wszystko co mam i robię przegląd. Jak się łazi z pudełkiem czy dwoma to później jest zdziwienie - skąd ja tyle tego nabrałem . To już jest kolekcjonerstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Kolego Sacha zaczynamy od piątku 11 nigdy tam nie bylem i chciałbym mieć przewagę nad innymi ???? daj znać jak tam co tam się dzieje na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 To może ja coś spróbuję przestawić byłem jakieś 2 tyg temu ale teraz prawie nic się nie zmieniło wiec coś pomogę , Rzeka w Serpelicach jest szeroka i bardzo płytka , Jest kilka wysepek. Głębsze miejsca to przepływy między spłyceniami i mieliznami, nie wiem dokładnie jaki obszar będziecie obławiać ale od plaży w dół tak sprawa wygląda , w górę przy plaży gdzie stoi statek jest trochę głębiej. Na co się nastawić ? Raczej na wszystko , ryb jest mało i to widać , ale raczej próbował bym szukać okonia później szczupaka czy bolenia . Przynęty to głównie gumy,woblerki,obrotówki i wahadełka. Jakieś pytania pytać śmiało na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 To może ja coś spróbuję przestawić byłem jakieś 2 tyg temu ale teraz prawie nic się nie zmieniło wiec coś pomogę , Rzeka w Serpelicach jest szeroka i bardzo płytka , Jest kilka wysepek. Głębsze miejsca to przepływy między spłyceniami i mieliznami, nie wiem dokładnie jaki obszar będziecie obławiać ale od plaży w dół tak sprawa wygląda , w górę przy plaży gdzie stoi statek jest trochę głębiej. Na co się nastawić ? . Roost przedstawił sytuację w Serpelicach i ma 100% racji. Szczerze mówiąc tamtą stronę znam tylko z obserwacji ale wygląda na płyciznę niestety. Mało kiedy widuję tam wędkarza a jeśli już to w górę od Serpelic. Latem pod tamtym brzegiem było w najgłębszych miejscach jakieś ........ 20-30cm wody a jak płyneliśmy we wrześniu kajakami to mielizna za mielizną. No to teraz będzie gdzieś do metra . Potraktuj te zawody jako spotkanie towarzyskie . Na drugim brzegu wiem że miesiąc temu na zawodach połowiono okoni i coś tam jeszcze, pod Niemirowem gość 2 tygodnie temu ćwiczył okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Potamolog Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Nie jest tak źle. To prawda że jest płytko, więc należy szukać głębszych miejsc. A są tam takie do 2-3 m. Może nie zawsze ale coś tam idzie wydłubać. Ostatnio trafiłem tam kilka szczupaków, może nie jakieś okazy ale wymiarowe spokojnie były. Zameldował się również sandacz prawie 70-tka. Także, trochę optymizmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Idę jutro rano w takim razie , dzisiaj musiałem napalić bo w domu było +5C . Zobaczę jak to wygląda poniżej starorzecza w Niemirowie. Tyle że w/g prognoz ciśnienie wali się na ryj a ponoć ma to wpływ na brania. Teraz wyciągam wszystko co mam i robię przegląd. Jak się łazi z pudełkiem czy dwoma to później jest zdziwienie - skąd ja tyle tego nabrałem . To już jest kolekcjonerstwo .Cześć Darku.Byłem tam wczoraj.Od 9 do 18 obstukałem gumami całą burtę od przykosy do znaku za krzakami.Szału nie było,kilka delikatnych brań z czego jedna wyholowana ryba-szczupaczek. Przy brzegu ryb nie stwierdziłem,wszystkie brania w rynnie od szczytu przykosy do końca chaszczy.Uciąg dość spory więc szykuj się na ciężko. W poprzek łowiłem 20gr,a pod prąd 25-30gr.Gumy jasne 10-12cm.Było fajnie choć chłodny wiatr wiał prawie centralnie w pysk, rybka była,kiełbaskę upiekłem. Miałem też ciekawą przygodę/sytuacje ze Strażą Graniczną. Panowie naoglądali się chyba amerykańskich filmów o bohaterach z Wietnamu czy innej Korei. Około południa usłyszałem lecący śmigłowiec i mimo że hałas narastał nie było go widać.Aż tu nagle zza zakrętu (widocznego na pierwszej fotce) wypada ta wspaniała maszyna lecąc w samej dolinie rzeki około 30m nad wodą.Pilot dynamicznie pokonał kolejny zakręt przy Gnojeńskiej Górze ,pochylając się pod sporym kątem i nie zwiększając pułapu.Jak mnie mijali wydawało się że mają dobrą zabawę, bo ten siedzący z prawej strony wyraźnie się szczerzył do mnie. Pierwszy raz się spotkałem z takim lotem i....nie zdążyłem nawet wyciągnąć telefonu aby nagrać te wyczyny. Pozdrawiam Tomi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Chyba w drugiej części "Rambo" była taka scena Eh, narobiłeś zdjęć- narobiłeś tęsknoty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Chyba w drugiej części "Rambo" była taka scena Eh, narobiłeś zdjęć- narobiłeś tęsknoty... Być może to właśnie ze sceną z tego filmu skojarzyła mi się od razu ta sytuacja. Zdjęcia kiepskie,szczególnie te pod słońce Z Warszawy nie jest tak daleko,wskakujesz w auto i .....lecisz. Ekonomicznie będzie na 2-3 dni ,a agroturystyki po sezonie tanie.Chyba że Darek @Sacha może Cię przenocuje i nakarmi Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Z Warszawy nie jest tak daleko,wskakujesz w auto i .....lecisz. Ekonomicznie będzie na 2-3 dni ,a agroturystyki po sezonie tanie.Chyba że Darek @Sacha może Cię przenocuje i nakarmi Tomi, dzięki za zaproszenie do Darka ale teraz to już tam do siebie jeżdżę Od kiedy to ekonomia ma coś wspólnego z wędkarstwem? ))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi