sacha Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Weź mnie tam umów z boleniami...Między 8:00 a 09:00 może być ? Ciśnienie tak jak pisałem, wali w dół. Wczoraj wieczorem było 987 a dzisiaj po południu ma być 977, to chyba spory spadek. Byłem nad wodą przed 08:00. 2 wędkarzy obrabiało na boczny trok, w ciągu godziny nie mieli nawet brania, przed 10:00 się zebrali. W międzyczasie przyjechało 4, łazili bez brań a na wodzie nawet jednego pluśnięcia. Ja byłem 2,5h na mały wobler i obrotówki zero zainteresowania ze strony ryb. Przejechałem pod Sutno na pół godziny i też studnia.Myślę że do piątku się codziennie wybiorę na trochę, dzięki Tomi - poćwiczę. Zrobiłem remanent, mam co rwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tomi, dzięki za zaproszenie do Darka ale teraz to już tam do siebie jeżdżę Od kiedy to ekonomia ma coś wspólnego z wędkarstwem? ))) Dominik,jak masz jakąś działkę z domkiem w pobliżu Bugu to jesteś na dobrej pozycji do kilkudniowego ataku.Rzeka jest piękna ,a o tej porze roku ma swój tajemniczy ,kresowy klimat .Masz oczywiście rację że wędkarstwo i ekonomia nie są sobie bliskie . Między 8:00 a 09:00 może być ? Ciśnienie tak jak pisałem, wali w dół. Wczoraj wieczorem było 987 a dzisiaj po południu ma być 977, to chyba spory spadek. Byłem nad wodą przed 08:00. 2 wędkarzy obrabiało na boczny trok, w ciągu godziny nie mieli nawet brania, przed 10:00 się zebrali. W międzyczasie przyjechało 4, łazili bez brań a na wodzie nawet jednego pluśnięcia. Ja byłem 2,5h na mały wobler i obrotówki zero zainteresowania ze strony ryb. Przejechałem pod Sutno na pół godziny i też studnia.Myślę że do piątku się codziennie wybiorę na trochę, dzięki Tomi - poćwiczę. Zrobiłem remanent, mam co rwać .Ciśnienie leci w dół to fakt, w piątek jak ja byłem była lekka "górka" pod 1000hPa i było wyraźnie lepiej.Temperatura około +1,zimny wiatr ,ostre słońce i pojedyncze płatki śniegu.Mimo że nie połowiłem to kontakt z rybami był, ale jak pisałem łowiłem ciężko w głównym nurcie .Przez cały dzień przewinęło się ze 4 wędkarzy łowiących lekko pod okonia i żaden nie miał ryby.Próbowali przy ujściu starorzecza,poniżej przykosy jak i pod gnojeńską górą.Jak będziesz miał czas to spróbuj po południu i ze 2-3 godziny po ciemku.Po zmierzchu jak ustał wiatr,woda wyraźnie ożyła.Było widać i słychać żerowanie ryb,a około 17 miałem najładniejsze branie tego dnia i nie był to szczupak Oczywiście po ciemku zmień główkę na znacznie lżejszą. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tomi, dzięki za zaproszenie do Darka ale teraz to już tam do siebie jeżdżę Od kiedy to ekonomia ma coś wspólnego z wędkarstwem? ))) Auto na gaz np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Między 8:00 a 09:00 może być ?Może, idealnie. Oczywiście akademicki kwadrans obowiązuje Dominik,jak masz jakąś działkę z domkiem w pobliżu Bugu to jesteś na dobrej pozycji do kilkudniowego ataku.Ano mam od niedawna kawałek drewnianej chałupki, ale póki nie ocieplę to nie ma szans na kilka dni, przy tej pogodzie i wilgotności szybko bym wymiękł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Ano mam od niedawna kawałek drewnianej chałupki, ale póki nie ocieplę to nie ma szans na kilka dni, przy tej pogodzie i wilgotności szybko bym wymiękł...Ja mam ocieploną ale palić chciał nie chciał trzeba. Ale taki kominek to lepszy jak telewizor . Do tego książka albo internet i jakieś szkło z winem i mogę siedzieć . Tylko zawsze przy takim obiekcie jest coś do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A powiem Ci, że nawet lubię- nigdy nie sądziłem, że to nastąpi. Porządkując działkę po zakupie schudłem z 6kg, także same plusy. Mimo, że Bug widzę z okna, przez pierwszy miesiąc nawet nad wodą nie byłem. Jeszcze się nacieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A powiem Ci, że nawet lubię- nigdy nie sądziłem, że to nastąpi. Porządkując działkę po zakupie schudłem z 6kg, także same plusy. Mimo, że Bug widzę z okna, przez pierwszy miesiąc nawet nad wodą nie byłem. Jeszcze się nacieszę Też widzę a w/g rejestru jestem na rybach rzadziej jak jeździłem po agroturystykach. Wieś to ja widziałem pierwszy raz .......... w kinie gdy mając kilkanaście lat (lata 70) poszedłem na "Samych Swoich" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam.Listopadowe zanderki, może nie byki ,ale przynajmniej niezjedzone 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kurcze @Maicek elegancko łowisz zazdroszcze Ci tych rybek Twoich Wszystko na wobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Jeden na wobler,reszta na silikon. Wrzucę coś z sandaczowym C&R,ale patrząc na niektóre akcje i zachowania nawet na tym forum, to wartości edukacyjnej takie film i tak wielkiej nie mają. Edytowane 6 Listopada 2016 przez maicke82 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może i jest tak jak mówisz, że nie mają, ale aż mnie zdziwienie bierze, że nikt z tych idealnych fotopstrykaczy, ludzi bez skazy, Ci nie zwróci uwagi, że zdjęcia glebowo - trawiaste. Muszą się ino Ciebie troszkę bać Ode mnie szacun za wyniki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki.Zdjęcia chyba się mieszczą w ramach jako takiej estetyki.Nigdy ryby nie leżą na kamieniach,czy są utaplane w piachu.Nie wykazują też niezadowolenia,gdy wracają do wody. Inaczej fotek pewnie byłoby znaczniej mniej,bo raczej nikt się mnie tu nie boi,mistrzem ciętej riposty nie jestem i pleców wśród moderacji nie mam No i wątek bużański byłby mniej kolorowy o tych kilka ryb,których i tak jak na lekarstwo jak na tak dużą rzekę.I coraz gorzej jest.A zdjęcia samej przyrody nie każdy chce podziwiać,choć też są piękne.pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Pięknie połowione gratulacje, Macieju co to za kijaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ale jak nie wykazują niezadowolenia? Że nie warczą? Można by powiedzieć, że nawet wykazują zadowolenie, bo machają ogonami Żeby największą bolączką tej pięknej rzeki był maicke82 i Jego zdjęcia ryb na trawie, to ja bym był przeszczęśliwy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 @Micke82 Szacun na maksa. Połów marzenie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 No i wątek bużański byłby mniej kolorowy o tych kilka ryb,których i tak jak na lekarstwo jak na tak dużą rzekę.I coraz gorzej jest.Trochę martwią mnie te słowa, niektórzy mówią że rzeka odbudowuje się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Na pewno nie rybostan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Pięknie połowione gratulacje, Macieju co to za kijaszek Cd Xls 3.05 6-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 maicke82 gratulacje jest to zdecydowanie "Twój" wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Takie fotki trawiaste mają za zadanie uchronić dobre miejscówki od niechcianych gości co w 100% popieram i jak dla mnie są idealne.Na dodatek są najszybsze do wykonanie co jest plusem gdy wypuszczamy rybę.Robienie zdjęcia gdzie jak na tacy widać gdzie ryba została złowiona to jak strzał w kolano.Widać to po boleniowej presji w moich okolicach niestety. Maicke82 szacun za systematyczność 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 maicke82 gratulacje jest to zdecydowanie "Twój" wątek Ale to głównie zasługa motogodzin w nogach a nie zdolności Inni pewnie też coś łowią tylko skrobią wszystko i nie zdążą nawet zdjęcia zrobić.pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Nad Bugiem sypie śnieg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 super na granicznym też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 super na granicznym też Do granicznego to ja muszę do Niemirowa ze 4km dojechać. A dalej się nie da bo Białoruś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 witam;] a jak wyniki Sacha ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi