muczos83 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 zobaczcie co na bugu bierze ;] Wybacz Kolego, piękna ryba, ale ...............Po pierwsze w okresie ochronnym. Wobec powyższego należy się punkcik.Po drugie traktowanie tak fajnego przeciwnika jak jeńca, nie fajne. Ciąganie po trawie, przewracanie na boki, kilkuminutowa sesja, słabe to. Przemyśl kolejną publikację, dało się to zrobić lepiej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Graniczny? Pytam, bo Wędkarze chyba z okolic Chełma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Zdecydowanie gdzieś tamte okolice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Obejrzałem, za chwilę już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 04.11 to już chyba ochronny suma. Jeśli traktować to jako przyłów to szybka fota, lub nawet bez, i do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Otóż to, dlatego napisałem, że zaraz nie będzie gdyż Bart przybędzie i się tego pozbędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Zaraz zaraz przeciez film opisuje co sie na rzece dzieje a nie jakies przylowy jakis tam fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 No i popatrz co jakiś tam fossegrim Ci wywróżył... Wszystko ładnie na zielono opisane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 na rzece się w tej chwili dzieje, że... sumy mają okres ochronny i niezwłocznie wracać powinny do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Dziś trochę połaziłem, porzucałem, zmarzłem. Rano śnieg i nieprzyjemny wiatr. Popołudniu trzy szczupłe poniżej wymiaru, ale cieszą, bo talona ochrzciłem Wszystkie w kwadrans. Fajny dzień nad rzeką... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Zimno mroz zero konaktu na bugu wiecej sie dzieje na starorzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ja tez wczoraj próbowałem skusić "jakiegoś okaza" w zimnych wodach Bugu.Obskoczyłem dwie miejscówki :Niemirów i Trojan i niestety ....Bug nie dał Złowiłem co prawda szczupaczka pięćdziesiątaka i okonia 30+ ,oraz jeden strzał chybiłem ,ale nie po takie przygody przyjechałem.Ryby ,tak jak poprzednio,głęboko w nurcie więc łeb 20-25gr + guma 4-5".Ogólnie było fajnie,padający śnieg ,temperatura znośna,termos z gorącą herbatką doprawioną pigwą,kiełbaska i jakieś brania udało się wypracować. Zmieniając miejscówkę chciałem odwiedzić Darka-@Sacha ,ale przejeżdżając przez wioskę nie wypatrzyłem jego auta. Pozdrawiam Tomi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Zmieniając miejscówkę chciałem odwiedzić Darka-@Sacha ,ale przejeżdżając przez wioskę nie wypatrzyłem jego auta. Pozdrawiam Tomi Gratulację. Auto stoi cały dzień a nawet od piątku w jednym miejscu . Tyle że dom na skraju wsi ok. 200m od asfaltu na górce. Cały dzień na działce przy wędzarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Gratulację. Auto stoi cały dzień a nawet od piątku w jednym miejscu . Tyle że dom na skraju wsi ok. 200m od asfaltu na górce. Cały dzień na działce przy wędzarni.Aaaa...to nie wiedziałem że wędzisz na uboczu .Przyglądałem się tylko posesjom przy asfalcie i miałem nadzieję że gdzieś Cię wypatrzę.Kolejnym razem,jak będę się wybierał w tamte rewiry, dopytam o namiary na Twoją rezydencję i wproszę się na małą kawkę Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A panie, widzisz, to Ty robiłeś tłok na "pigalaku" i dlatego się tam nie zatrzymywałem, bo chyba z sześć aut stało... Może następnym razem się spotkamy nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A panie, widzisz, to Ty robiłeś tłok na "pigalaku" i dlatego się tam nie zatrzymywałem, bo chyba z sześć aut stało... Może następnym razem się spotkamy nad wodą Tłok ,choć niewielki (6 osó,był na pigalaku koło Trojana ,ale ja jako jedyny łowiłem z drugiego brzegu.Nie wiem jak gęsto było tam od rana,bo dotarłem tam około 14. Na samym bajorze też słychać było jakichś wędkarzy.Zostałem po zmroku sam (nie licząc bobrów i norek) lecz nie doczekałem się kontaktu do 18 . Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A to nie, ja byłem na "pierwszym" brzegu Gdy jechałem nad wodę to było 6 aut, wracając wyszedłem na chwilę, ale naliczyłem dziewięciu i jeden jeszcze dopiero chodził górą, więc nawet nie rzuciłem, bo mi się odechciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 A to nie, ja byłem na "pierwszym" brzegu Na "pierwszym brzegu" , znaczy tym po drugiej stronie zawsze jest więcej ludzi czy to przy Trojanie czy pod Gnojną górą.Tomek, dzisiaj spuszczam wodę, zamykam sezon chociaż chciałoby się zostać na Podlasiu dłużej. Powrót do pracy, no ale przynajmniej w robocie odpocznę .Przyszły sezon to na weekendy wiosenne a później dopiero w lipcu bo sezon sandaczowy zaczynam na wyspie Anioła (Engeloya) i wcale nie sandaczami a dorszami i mam nadzieję w końcu duuuuuuużą flądrą znaczy haliflądrą wyholowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 U mnie starorzecza pozamarzały, dziś więcej jeździłem niż łowiłem.Udało się skusić szczupaka około 65 cm ale na paprocha miałem małe szanse na powodzenie, co przeczuwałem i tak też się stało.na pocieszenie jest fakt, że dziś już nie weźmie dwóm żywczarzom którzy bardzo zainteresowali się miejscem gdzie mi wzięła ryba.Na pocieszenie na Krznie złowiłem trzy okonki (zegarkowce), ciężko dziś było a brania tak delikatne że tylko było je widać jako minimalne dygnięcia szczytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam.Ostatnio było szczupakowo, słonecznie i śniegowo Xls+biomfb+coś na esoxy.pzdr 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 I specjalny środkowy palec od esoxów do panów w beretach 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam.Ostatnio było szczupakowo, słonecznie i śniegowo Xls+biomfb+coś na esoxy.pzdrZdominowałeś wątek oby tak dalej - super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 I specjalny środkowy palec od esoxów do panów w beretach Cr7, Cr8, Cr9 to oznaczenie ilości wypuszczonych rybek tego dnia, kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Gratuluję całorocznych wyników.Miło się ogląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 I specjalny środkowy palec od esoxów do panów w beretach Cr7, Cr8, Cr9 to oznaczenie ilości wypuszczonych rybek tego dnia, kolego? Aż tak dobrze na Bugu to nie ma.A patrząc,że podejście wędkarzy do ryb jest jak do schabu w supermarkecie to i nigdy dobrze nie będzie.Z tym,że w supermarkecie schabu dokładają jak brakuje, a w rzekach.... ubywa,ubywa i ubywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi