Qcyk Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Gratuluję faktycznie fajnie się patrzy Gratulację i ilości x 2 w przyszłym sezonie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Piękne. Gratuluję ile mierzyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Ten trzeci nie wygląda na Krystynę Ronaldo . Edytowane 14 Listopada 2016 przez pawello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Gratuluję faktycznie fajnie się patrzy Gratulację i ilości x 2 w przyszłym sezonie życzę.Dzięki. Ciężkie to będzie bo czasu w 2017 będę miał dużo mniej.Piękne. Gratuluję ile mierzylyNajwiększy około 80cm,drugi trochę mniejszy a trzeci już odstawał sporo od nich ,ale śnieg mu uroku dodawał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Jeszcze są duże w Bugu....Maciek oby trafiały zawsze na Ciebie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam.Listopad darzy rybkami.Bużańska mamuśka:Były też jakieś mniejsze rybki w paski: Xls + biomfB+silikony.pzdr 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) A tak mamuśka odpłynęła: Rybki w paski oczywiście też odpłynęły,ale nie będę zanudzał. Edytowane 20 Listopada 2016 przez maicke82 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 @Maicke82 Mówiłem Ci, że mi bardzo imponujesz ? PS. Jaki jest aktualnie stan wody na Bugu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Gdyby te sandacze miały po 80cm to mógłbym zaimponować Na Bugu w Wyszkowie jest 270cm,czyli ma najwyższy poziom tej jesieni. Ale jeszcze po 1,2 cm przybiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 maicke82 gratulacje, zazdroszcze Ci umiejętności w połowie mętnookich, ja póki co nie umiem sie dobrać do bużańskich tych z rozmiaru chociaż L . Byłem we wtorek, niedziele i wczoraj. Ogólnie bez rewelacji. Ryba jak to o tej porze pogrupowana, także wyniki w głównej mierze opierają się na znalezieniu i cierpliwości. Wtorek dzień szczupakowy wyjąłem 5 szczupłych (2 mi spadły zaraz po zacięciu + jakieś tam brania), -1 krótki i 4 w przedziale 60-70, na okrase okoń 34. Poniedziałek lipa totalna. Byłem przekonany, że połowie , a miałem przez cały dzień zaledwie 1 mocne branie o godz. 8:05, niestety rybka się nie wpięła, następnie do 15:20 na wodzie bez kontaktu. Wczoraj wyjąłem 4 krótkie sandacze, 2 mi spadły + jakieś tam pstryczki. Jeżeli ktoś ma wyniki w połowie mętnookich w ostatnich dniach na odcinku od Niemirowa do Nura to niech wrzuci fote, bo pomału niknie zamozaparcie u mnie (co jest rzeczą conajmniej niebywałą w moim przypadku ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Andrzej nie narzekaj Jednego dnia łowisz 4 szczupaki 60-70cm plus spady i jakieś brania ).Innego dnia łowisz 4 sandałki plus spady i jakieś pstryki. Ja już dawno na Bugu nie miałem tylu brań na jednym wypadzie co Tobie się trafia (nie wliczając boleni). A co do mętnookich to oddał bym każde branie o tej porze za kontakt z boleniem.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 A mi Andrzej imponuje. 5:11 wpis na jerku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Andrzej nie narzekaj Jednego dnia łowisz 4 szczupaki 60-70cm plus spady i jakieś brania ).Innego dnia łowisz 4 sandałki plus spady i jakieś pstryki. Ja już dawno na Bugu nie miałem tylu brań na jednym wypadzie co Tobie się trafia (nie wliczając boleni). A co do mętnookich to oddał bym każde branie o tej porze za kontakt z boleniem.pozdroTyle brań to ja też miałem. Przez ostatnie ...... 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Fossegrim - pracuje zmianowo, stąd u mnie wpisy o "dziwnych" godzinach :-) Uwierzcie mi, że mam takie ciśnienie na sandacze, ze inne ryby mnie słabo cieszą Edytowane 22 Listopada 2016 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Wiem, pamiętam jak o 4:00 się szykowałem na ryby, a Ty pracowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrykCBR Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam W ostatni weekend listopada mamy międzykołowe, towarzyskie zawody spinningowe na rzece Bug w miejscowości Brok. Z uwagi na to, iż będę tam po raz pierwszy, mam prośbę do Kolegów i Koleżanek, którzy znają to łowisko. Podpowiedzcie proszę, gdzie o tej porze warto się udać (który odcinek rzeki, konkretne miejsca, może jakieś dołki, starorzecza itp.). Startujemy w rejonie Broku. Zawody będą rozgrywane z brzegu bez możliwości brodzenia. Można nastawiać się na sandacza lub szczupaka, czy raczej cieżko o ich regularne łowienie w tej okolicy? A może lepiej poszukać okoni (zawody mają swoje prawa), tylko gdzie? No i jakie techniki spinningowe oraz przynęty tutaj polecacie? Pomóżcie proszę. Przybliżcie mi to łowisko, abym nie tracił cennego czasu. Z góry dziękuję za trafne porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Zawody to zawody... Wygrywać powinni najlepsi (pod kątem techniki, dostosowania sie do warunków, znajomości łowiska itp....) . Ty chcesz wszystko na tacy... Zamiast prosić o mety na forum udaj sie nad wode, pogadaj z miejscowymi i sam pomachaj wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Ps... nawet mapy z google mówią dużo o tamtym odcinku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Śmierdzi mi tu parciem na wygrywanie..Ostatnie zawody które PZWałkarski zorganizował na Rybniku też miały być towarzyskimi jednak po zjechaniu się "zawodowców" biorących udział w GP nikt nie patrzy na odległości między łódkami.Parcie na mięso jest tak ogromne, że poodbierało ludziskom rozum, biorącym rybę do konsumpcji z tej wody. http://www.katowice.pzw.org.pl/wiadomosci/140869/60/rozegrano_iv_zawody_spinningowe_o_puchar_rybnika_2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Chyba powinniśmy zacząć od pytania czy będą to zawody na żywej rybie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Chyba powinniśmy zacząć od pytania czy będą to zawody na żywej rybie...Popieram pytanie. Odpowiedz to coś ciekawego może uda się podpowiedzieć, tam łowie reguralnie. Taka ciekawostka- na Brzuzach rekreacyjnie ze szwagrem pojechalismy pookoniować, trafiliśmy na 2 zakończenia sezonu, ludzi full- oba na żywej rybie! Jest światełko w ciemności :-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Fossegrim - pracuje zmianowo, stąd u mnie wpisy o "dziwnych" godzinach :-) Uwierzcie mi, że mam takie ciśnienie na sandacze, ze inne ryby mnie słabo cieszą Andrzej tak często jak ty jesteś nad wodą to jest aż nie możliwe że ty nie łowisz sandaczy,albo zmień miejscówki a może wystarczy godziny w tych miejscówkach co jeżdzisz na początek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrykCBR Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Koledzy, nie znając mnie sprowadziliście mnie niemal do poziomu mięsiarza, lenia i łowcy pucharków a jest... zupełnie odwrotnie, ale po kolei.Zawody są na żywej rybie. Są to zawody typowo towarzyskie kół oddalonych o ponad 100 km od tego łowiska, co nie pozwala nam na trening wcześniej. Nie jest to żadne GP (zapraszam na stronę koła nr 12 Konstancin). Chodzi tylko o miłe, wspólne zakończenie sezonu. Wszystkie rybki zostaną w wodzie (zresztą ja osobiście zawsze tak robię). Pytanie padło nie z parcia na wygraną tylko po to, by nie chodzić bez sensu w totalnie jałowe rejony. Jeśli chodzi o rekonesans Google Maps, to oczywiście jest wykonany ale myślałem, że nic nie stoi na przeszkodzie by podpytać dodatkowo na forum, tak po prostu, po ludzku. Za wszelką pomoc będę wdzięczny, za jej brak się nie obrażę. Pozdrawiam P.S. RedJin, coma dzięki za zdrowe, koleżeńskie podejście???? Edytowane 23 Listopada 2016 przez patrykCBR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dobra, to teraz odpalaj gogle maps i spróbuj znaleźć to co Ci napisze. Jeśli będziecie startować od strony zabudowań broku (a zapewne tak bedzie) to za okoniem masz w górę rzeki klatki, (odnajdz ulicę stare miasto) a po drugiej stronie masz starorzecze zwane rzeczki albo kiełczew, wejscie do starorzecza jest też bardzo atrakcyjne (tylko to jest daleko, tzw 7 zjazd z wału) w dół rzeki po drugiej stronie jest starorzecze wilczogeby, ale to też daleko. Wg mnie jak nie będziesz tylko za okoniem chodził, to warto postać na tzw buchcie, to jest za mostem w górę rzeki drugi zjazd, to dość ostry zakręt poprzedzony kamienną opaską z nurtem bijacym pod nogi. Tu warto po dnie poskakac. Z tego miejsca można też przejść w górę rzeki za ta opaskę, sporo ciekawych miejsc ale tylko do wyspy na środku. Wyżej niż wyspa ja nie chodzę. Sporo osob łowi też pod samym mostem z jednej i z drugiej strony, to zawsze bylo królestwo bolenia ale nie wiem jak teraz żeruje. Ciekawe jest też wyjscie rzeki Brok do Bugu, tylko nie wiem jak tam teraz dojście bo woda poszła w górę. Aha jak pojdziesz za klatkami w górę rzeki (czyli od strony broku) to też wyjdziesz na opaske. Mam nadzieję ze pomoglem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Chyba powinniśmy zacząć od pytania czy będą to zawody na żywej rybie...coma czujny, nawet z Małopolski ryb w Bugu pilnuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi