Jacek_bp Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Straż miejska No Panie PSR, bardzo się ucieszyłem na ich widok, co nawet wyartykułowałem na głos To oni jednak istnieją, to nie są jednak legendy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Najprawdziwsze ludzie z krwi i kości. Nie żadne golemy czy inne frankensteiny. Darek, nie wiem jaka jest zasada, ale żeby ich spotkać może na ryby musisz chodzić tam gdzie oni bywają, skoro oni nie bywają tam gdzie Ty łowisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Najprawdziwsze ludzie z krwi i kości. Nie żadne golemy czy inne frankensteiny. Darek, nie wiem jaka jest zasada, ale żeby ich spotkać może na ryby musisz chodzić tam gdzie oni bywają, skoro oni nie bywają tam gdzie Ty łowisz... Może oni tylko jak takie endemiczne zwierzątka. Taki np. kangur żyje tylko w Australii a PSR na południowym brzegu Bugu . Przez 5 sezonów od Niemirowa do Osłowa nie spotkałem żadnego . Faktem jest że z częstotliwością u mnie marnie (w porównaniu z innymi) bo tak jak zawsze oglądam rejestr przed oddaniem to mi wychodzi ok. 35 wędkodni przez sezon na Bugu. No ale przez 5 lat to będzie ponad 150x , i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Mówiąc poważnie to myślę, że na tylu ilu ich jest to mogą bywać tylko w miejscach największej presji + ewentualne zgłoszenia. Ja po mojej stronie trafiłem na nich 3 razy na 10 lat. Także tego... Aż pobiegłem policzyć tak mnie natchnąłeś. U mnie tak samo, około 40 wpisów nad Bugiem i kilka z Wisły w mazowieckim rejestrze. Także nie za bogato. I właśnie się utwierdziłem w przekonaniu, że w nowym sezonie mazowieckiej składki nie opłacam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 To mam dla Was/nas dobre wieści. Wyrokiem Sądu Okręgowego w Warszawie z dnia 24.11.2016 umowa pomiędzy Okręgiem PZW w Siedlcach i Okręgiem PZW w Warszawie jest ważna i nadal zachodzi stosunek prawny między stronami. Chodzi o umowę na prowadzenie wspólnej gospodarki na obwodzie Bug Nr 5, czyli od ujścia rzeki Nurzec do ujścia rzeki Liwiec, którą okręg Mazowiecki przestał honorować w roku 2015-tym. Po uprawomocnieniu się orzeczenia Okręg w Siedlcach wystąpi do Okręgu Mazowieckiego o wydanie zezwoleń na wędkowanie w tym obwodzie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam wszystkich.A zalew Niewiadoma ,nie wiesz Bartku co z tą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Może oni tylko jak takie endemiczne zwierzątka. Taki np. kangur żyje tylko w Australii a PSR na południowym brzegu Bugu . Przez 5 sezonów od Niemirowa do Osłowa nie spotkałem żadnego . Faktem jest że z częstotliwością u mnie marnie (w porównaniu z innymi) bo tak jak zawsze oglądam rejestr przed oddaniem to mi wychodzi ok. 35 wędkodni przez sezon na Bugu. No ale przez 5 lat to będzie ponad 150x , i nic . ostatnia kontrola na Bugu 7 lat temu od strony Gnojna ale epicka bo z wody i lądu hehe w tym roku na tym samym odcinku mam 19 wpisów w rejestrze a mazowieckiego nie wykupuję od 2 lat bo nie ma czasu Edytowane 7 Grudnia 2016 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam wszystkich.A zalew Niewiadoma ,nie wiesz Bartku co z tą wodą? Niewiadoma jest częścią obwodu Bug Nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Bartek bardzo dobra informacja.Jak prezent pod choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Bartek bardzo dobra informacja.Jak prezent pod choinkęMoże być tak że łaskawie pozwolą OS zarybiać i wysyłać PSR ale żeby łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) O ile jeszcze będzie co łowić .To co widziałem w zeszłym roku,później na lodzie przechodziło ludzkie pojęcie i wołało o pomstę do nieba.Żadne limity i wymiary nie obowiązywały i nie mówię tu o gumofilcach tylko o ludziach jeżdrzących np Q7 i mających sprzęt za grube tysiące.Żal,bo zbiornik zapowiadał się rewelacyjnie :( . Edytowane 7 Grudnia 2016 przez trolinka666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z prawem i logiką, to nasze kontrole pojawią się znowu nad tą wodą. Kilka najbliższych tygodni powinno wyjaśnić wątpliwości, mam taką nadzieję. Jeśli chcecie tam łowić, ale nie macie ochoty kupować zezwolenia na mazowieckie wody, wstrzymajcie się chwilę. Jest nadzieja, że wszystko wróci do stanu z roku 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wszystko tylko nie rybostan... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dzisiejszy grubasek 85+ . Fajne są teraz takie napasione 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Andrzej czyżbym Cie mijał dzisiaj? Byłem na jednym z pigalaków wobki potestować . Ale raczej niemożliwe bo chyba bym poznał :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Danielu to na pewno nie ja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tak myślałem ;-) Nie spodziewałem się Ciebie na takim targowisku dlatego moje zdziwienie... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Andrzej tymi szczupakami w zupełności odbijasz sobie sandaczowy niedosyt Bo i waleczniejsze ci one ,a i po nocach nie trzeba się szwendać.pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Dzisiejszy grubasek 85+ . Fajne są teraz takie napasione Znajoma miejscówka i mamuśka.Gratulacje Andrzej, nie cytuj fotek. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 No i fajna dziewczyna na przyzwoitego chłopa trafiła... Szczęściara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/141466/60/korzystne_orzeczenie_sadu_w_sprawie_obwodu_rybackiego_rzeki_bug_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Prognoza pogody nie nastrajała optymistycznie (ok. -4st). Rozum mówi nie jedź, a serce jedź Pojechałem w bardzo dawno nie odwiedzane miejsce. Przez ok 1,5 h łowienia tylko 1 bardzo agresywne branie i na brzegu wylądował taki sandaczyk kilka cm pow. 60. Szkoda, że szybko musiałem się zwijać (II zmiana), bo może bym trafiłbym jeszcze coś ciekawszego. Zła passa przełamana jakby nie było 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 jak widać dobry spontan nie jest zły, zdrowy zed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Po poludniu plynela kra w rejonie Mielnika, Drohiczyna badz Nura ? Bo nie wiem czy jutro ruszac z rana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dzisiaj w dzień, tak ok. 13.00, żadnej kry nie było !!!! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi