Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Najprawdziwsze ludzie z krwi i kości. Nie żadne golemy czy inne frankensteiny. Darek, nie wiem jaka jest zasada, ale żeby ich spotkać może na ryby musisz chodzić tam gdzie oni bywają, skoro oni nie bywają tam gdzie Ty łowisz... :)   

Może oni tylko jak takie endemiczne zwierzątka. Taki np. kangur żyje tylko w Australii a PSR na południowym brzegu Bugu  :P

Przez 5 sezonów od Niemirowa do Osłowa nie spotkałem żadnego  :unsure: . Faktem jest że z częstotliwością u mnie marnie (w porównaniu z innymi) bo tak jak zawsze oglądam rejestr przed oddaniem to mi wychodzi ok. 35 wędkodni przez sezon  :( na Bugu. No ale przez 5 lat to będzie ponad 150x , i nic  :rolleyes:

Mówiąc poważnie to myślę, że na tylu ilu ich jest to mogą bywać tylko w miejscach największej presji + ewentualne zgłoszenia. Ja po mojej stronie trafiłem na nich 3 razy na 10 lat. Także tego... ;)
Aż pobiegłem policzyć tak mnie natchnąłeś. U mnie tak samo, około 40 wpisów nad Bugiem i kilka z Wisły w mazowieckim rejestrze. Także nie za bogato. I właśnie się utwierdziłem w przekonaniu, że w nowym sezonie mazowieckiej składki nie opłacam! :)

To mam dla Was/nas dobre wieści. Wyrokiem Sądu Okręgowego w Warszawie z dnia 24.11.2016 umowa pomiędzy Okręgiem PZW w Siedlcach i Okręgiem PZW w Warszawie jest ważna i nadal zachodzi stosunek prawny między stronami. Chodzi o umowę na prowadzenie wspólnej gospodarki na obwodzie Bug Nr 5, czyli od ujścia rzeki Nurzec do ujścia rzeki Liwiec, którą okręg Mazowiecki przestał honorować w roku 2015-tym.   :D

Po uprawomocnieniu się orzeczenia Okręg w Siedlcach wystąpi do Okręgu Mazowieckiego o wydanie zezwoleń na wędkowanie w tym obwodzie.

• Like 7

Może oni tylko jak takie endemiczne zwierzątka. Taki np. kangur żyje tylko w Australii a PSR na południowym brzegu Bugu  :P

Przez 5 sezonów od Niemirowa do Osłowa nie spotkałem żadnego  :unsure: . Faktem jest że z częstotliwością u mnie marnie (w porównaniu z innymi) bo tak jak zawsze oglądam rejestr przed oddaniem to mi wychodzi ok. 35 wędkodni przez sezon  :( na Bugu. No ale przez 5 lat to będzie ponad 150x , i nic  :rolleyes:

ostatnia kontrola na Bugu 7 lat temu od strony Gnojna ale epicka bo z wody i lądu hehe

w tym roku na tym samym odcinku mam 19 wpisów w rejestrze a mazowieckiego nie wykupuję od 2 lat bo nie ma czasu

Edytowane przez turkucpodjadek

O ile jeszcze będzie co łowić :( .To co widziałem w zeszłym roku,później na lodzie przechodziło ludzkie pojęcie i wołało o pomstę do nieba.Żadne limity i wymiary nie obowiązywały i nie mówię tu o gumofilcach tylko o ludziach jeżdrzących np Q7 i mających sprzęt za grube tysiące.

Żal,bo zbiornik zapowiadał się rewelacyjnie :( :( :(.

Edytowane przez trolinka666
  • Like 1

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z prawem i logiką, to nasze kontrole pojawią się znowu nad tą wodą. Kilka najbliższych tygodni powinno wyjaśnić wątpliwości, mam taką nadzieję. Jeśli chcecie tam łowić, ale nie macie ochoty kupować zezwolenia na mazowieckie wody, wstrzymajcie się chwilę. Jest nadzieja, że wszystko wróci do stanu z roku 2014.

Prognoza pogody nie nastrajała optymistycznie (ok. -4st). Rozum mówi nie jedź, a serce jedź :D  Pojechałem w bardzo dawno nie odwiedzane miejsce.  Przez ok 1,5 h łowienia tylko 1 bardzo agresywne branie i na brzegu wylądował taki sandaczyk kilka cm pow. 60. Szkoda, że szybko musiałem się zwijać (II zmiana), bo może bym trafiłbym jeszcze coś ciekawszego. Zła passa przełamana jakby nie było   :P    B)

sudak1.jpg

• Like 23