Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na chwilkę zawitałem w swoje strony.

Zimno, wieje, woda jeszcze (jak dla mnie) z 50cm za wysoka.

Na zalanej łące złowiłem małego szczupaka na imitacje dżdżownicy.

cześć

ale chyba nie wylał jak w 2013 roku?

zdjęcia z 2013 roku (Sutno):

post-63132-0-24638600-1490517077_thumb.jpg

post-63132-0-48198700-1490517093_thumb.jpg

Weekend na działce. Miejsce znane wyglądało w sobotę tak:

https://zapodaj.net/909c1a34b3880.jpg.html

https://zapodaj.net/de76715152eda.jpg.html   

U mnie za płotem woda też dość wysoko i wygląda to tak:

https://zapodaj.net/686e53bd1cb7e.jpg.html

Gdybyście chcieli koniecznie wjechać na łąkę to przemyślcie sprawę lepiej niż ja :) :

https://zapodaj.net/64e799c9239d5.jpg.html

(zapodaj odwraca mi zdjęcia, nie wiem jak to ogarnąć...)

Edytowane przez Fossegrim
  • Like 2

No nie wiem czy jest jakiś podręcznik up....nia auta, ale na pewno zrobiłem to jak wysokiej klasy specjalista :) właściwie to cheeroke, który mnie wyciągał ;)

Wjeżdżałem i wiedziałem, że nie przejadę... Ale co? Ja nie dam rady? ;) Przód zakopany po zderzak. Taka weekendowa przygoda, było super :)

Po drodze spotkałem trzy terenówki po off roadach, kolesie patrzyli na mnie jak na ufo, byli mniej uwaleni niż ja :)

Edytowane przez Fossegrim

Haha też ostatnio się ładnie obłociłem (ale przejechałem !!! :)). Może nie na masce, ale boki całe w błocie.
Od matki usłyszałem, że dałaby mi mandat za tak brudny samochód i że nie powinni mnie wpuszczać na bankowy parking.

Mój Ojciec w sobotę chciał kawałek błota przejechać z "rozpędu"i zatrzymał się na drzewie

Błoto to chyba tylko z rozpędu. Gorzej z kałużami, bo nigdy nie wiadomo, czy nie ma w wodzie jakiegoś zalanego kamienia itd...

Edytowane przez korol

• 2 tygodnie później...

Witam,

Panowie jak wygląda sytuacja nad Bugiem? Chodzi mi o stan i "czystość" wody.  Okolice powiedzmy od Kózek do Gnojna . Pytam bo z miesiąc nie byłem na wschodzie a chciałbym wyskoczyć na kleniowo/jaziowe rozpoznanie. Myślałem jeszcze o Krznie...

Pozdrawiam

Witam,

Panowie jak wygląda sytuacja nad Bugiem? Chodzi mi o stan i "czystość" wody.  Okolice powiedzmy od Kózek do Gnojna . Pytam bo z miesiąc nie byłem na wschodzie a chciałbym wyskoczyć na kleniowo/jaziowe rozpoznanie. Myślałem jeszcze o Krznie...

Z tego co widzę z tarasu to w korycie B) a w/g miejscowych 3 tygodnie temu wyszło trochę na łąki. W ostatnią niedzielę między Mielnikiem a Trojanem było trochę aut nad wodą.  P. z Mielnika jest widywany jak wraca gdzieś z rejonu Sutno-Niemirów a to znaczy że klenie gdzieś się ruszyły. Skąd taki wniosek? P. ma hopla na punkcie kleni :rolleyes: u niego się liczą takie 50+ B) i na takie poluje . Nie wiem czy nie przesadzał ale kiedyś mi mówił że IV / V to ma takich na rozkładzie po 30 i więcej a jego najdłuższy to o ile pamiętam 68cm. Teraz łazi ze spinem a latem nęci grochem w takich miejscach że nikt inny tam nie wlezie. A to wiem bo ........ ja wlazłem w najgęstsze krzaczory a tam siedzi P. i czeka na klenia :) . Później może się ruszę na obiad do Mielnika to przejadę się nad wodą i zobaczę co się dzieje bo jutro mam zamiar pójść na ryby. Dzisiaj za chłodno +4C i prace ogrodowe :rolleyes: , zachciało się mieszczuchowi mieć działkę :rolleyes: .

• Like 2

Darek ale wybierasz się na klenia jazia ze spinem czy stacjonarnie?

Stacjonarnie. Nigdy nawet nie próbowałem łowić kleniojazi na spina. Co prawda jakieś ...........15 lat temu nakupiłem woblerów ale nie używałem jeszcze. Oprócz robót ogrodniczych miałem robić porządek w gratach i przyniosłem do chałupy we wtorek. Leży toto na kupie w pudłach ale ......... brak odwagi żeby się tym zająć :rolleyes: skąd tego tyle? Są woblery kupione ponad ........ 20 lat temu w Kanadzie i wodę widziały raz, może dwa . Jak opanuję wklejanie zdjęć* to chyba je wystawię bo ich nie używam.

*próbuję to opanować od wielu lat ale jak na razie nie idzie :unsure: .

• Like 2