Wojtek B. Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Stacjonarnie. Nigdy nawet nie próbowałem łowić kleniojazi na spina. Co prawda jakieś ...........15 lat temu nakupiłem woblerów ale nie używałem jeszcze. Oprócz robót ogrodniczych miałem robić porządek w gratach i przyniosłem do chałupy we wtorek. Leży toto na kupie w pudłach ale ......... brak odwagi żeby się tym zająć skąd tego tyle? Są woblery kupione ponad ........ 20 lat temu w Kanadzie i wodę widziały raz, może dwa . Jak opanuję wklejanie zdjęć* to chyba je wystawię bo ich nie używam.*próbuję to opanować od wielu lat ale jak na razie nie idzie . Podobny dylemat miałem wczoraj i mi również zabrakło odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Podobny dylemat miałem wczoraj i mi również zabrakło odwagi Ja od wtorku planuję podjąć działania w każdy wieczór ale wieczorem jak na to popatrzę to mi chęć jakoś przechodzi . Dobrze że morskich nie przywlokłem ale za tamte chciał nie chciał będę musiał się zabrać jakoś tak w połowie maja bo 01.06 wyjazd na 2 tygodnie i mam nadzieję poważne ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 O! I fajnie, też dziś jadę w znane nam strony. Daniel, daj znać jak będziesz jednak nad Bugiem, może gdzieś tam Cię wyhaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Woda w korycie ale ładnie wysoko i w miarę przejrzysta. Patrząc po miejscówce którą znam to będzie z ok. 1,5m wody więcej niż jesienią. W miejscu gdzie jest małe starorzecze przy wystających trawach coś 2x pogoniło drobnicę a na wejściu do tego starorzecza jakiś drobiazg się pluskał. Jedyny spotkany wędkarz właśnie w tym miejscu nie miał brania , przynajmniej tak zeznał . Na skarpie w Niemirowie cisza zupełna , woda nieźle ciągnie. Spotkałem patrol łączony SG z Policją i nie bardzo wiedzieliśmy co widzimy .Ktoś pod drugiej stronie wyciął wszystkie drzewa na zboczu "Gnojnej Góry" . Jakieś dwa osobniki jak zobaczyły radiowóz przerwali wycinkę i udawali że ich tam nie ma, no ale przez lornetkę było widać że są. Rozumiem że Szyszko w swej dobroci pozwolił wycinać jak leci ale czy to prywatny teren ? A i Natura 2000 na dodatek (chyba).Jak wracałem to wspomniany wcześniej P. jechał nad wodę , ciekaw jestem po co ? Tak codziennie na klenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 P. na razie żadnej 50+ nie miał, wczoraj z nim rozmawiałem. 09 kwietnia powinien zostać uznany jako święto zaczynam 6 rok na Bugiem i po raz PIERWSZY miałem kontrolę PSR z Siedlec , po jakiś 150 wędkodniach mnie skontrolowano . 2 wędkarzy z H. których zastałem na miejscówce nie miało ze sobą kart więc po przyjęciu mandatów pojechali do domu. Usiadłem sobie na spławik z biały robactwem i zanętą i od 8 do południa krąpi i płotek powyżej 20cm jakieś 2,5-3kg w siatce , mniejsze wypuszczałem od razu. Mniejsze płotki "ostre" większe nie. Największa płotka ok. 27cm, krąp 30. Zabawa była , ręka rybą śmierdzi , szykuję się do wędzenia ............ szynek i baleronów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 szykuję się do wędzenia ............ szynek i baleronów.Tylko niech nikt nie pomyśli że stałem się nagle zwolennikiem "jedynie słusznej" linii . Nie te gatunki, przed tarłem, lenistwo, i jakoś tak im dziwnie z oczu patrzyło . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 No super Darku w końcu połowiłeś Gratki Powiedz mi proszę jak woda dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 No super Darku w końcu połowiłeś Gratki Powiedz mi proszę jak woda dzisiaj ?Czysta, nic nie niesie. W ciągu tygodnia w/g miejscowych opadała ok. 0,5m. Między Sutnem a Wajkowem przy trawach coś tłukło i w ok. ujścia starorzecza w Niemirowie. Nie będę się udawał że wiem co podejrzewam okonie lub klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jak dla mnie jeszcze z 50cm za wysoka Ujdzie 50 cm i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jak dla mnie jeszcze z 50cm za wysoka Ujdzie 50 cm i będzie cacy To akurat na majówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Byłem w sobotę nad Bugiem w Szuminie, w śpiochach da się przejść, pogoda nie rozpieszczała, zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Wczoraj zacząłem sezon spinningowy na Bugu. Pojechałem na klenie, pomimo nie kleniowej pogody. 1 wyjąłem i 1 mi spadł. Jakieś życie widać na wodzie, także już śmiało można startować :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wczoraj na godzinę wpadłem do Sutna.Woda wysoka i od tego wiatru wyglądała jak sztorm nad morzem. Jest szansa na połowienie na starorzeczu w Niemirowie przy takim poziomie wody. Tylko zobaczymy jak z pogodą będzie na majówkę bo trochę strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Tylko zobaczymy jak z pogodą będzie na majówkę bo trochę strach Zachęcająco nie wygląda, zimno, mżawka i wiatr. Ale ja chyba się przejadę w sobotę do poniedziałku bo nie mam długiego weekendu. Rury z wodą wytrzymały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) No weź Darek nie strasz, aż tak nisko spadła temperatura? Miałem jechać na weekend, ale znów bym musiał z dzieciakami (żony w taką pogodę nie zaciągnę żadną siłą...) i mi się odechciało ale, żeby się o rury bać to...Młody mnie męczy żeby znów na majówkę na biwak jechać. W ubiegłym roku w nocy było +3, ale w dzień jakieś +18st, więc dało się funkcjonować. Chyba mnie w tym roku jednak nie namówi... Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No weź Darek nie strasz, aż tak nisko spadła temperatura?W Sutnie którejś nocy było -6C a dwie noce po -3-4C.http://www.yr.no/place/Poland/Podlachia/Mielnik/long.html wygląda lepiej niż na Pogodynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Sprawdzam tu dość regularnie i z raz widziałem, że miało spaść poniżej zera, więc się jakoś bardzo nie przestraszyłem, bo na zewnątrz mam zakręconą wodę. Ale -6...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zachęcająco nie wygląda, zimno, mżawka i wiatr. Ale ja chyba się przejadę w sobotę do poniedziałku bo nie mam długiego weekendu. Rury z wodą wytrzymały ? rury spoko bo na zimę zawsze woda spuszczona + syfony zalane borygo hehe i bociany już się chyba "klekotały" bo u nas na działce to jeden cały czas siedzi w gnieździe a drugi tylko znosi jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 rury spoko bo na zimę zawsze woda spuszczona + syfony zalane borygo heheTylko ja przed Wielkanocą wędzenie robiłem i woda odkręcona . A, i ryb nałowiłem i pierwszą kontrolę miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No weź Błażej, jaką zimę? Na zimę to też miałem zalane i spuszczone, ale jest koniec kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 z rurami nie ma problemu bo najważniejsze aby grunt puścił po zimie, aby znowu się zmroził trzeba by kilku(chyba) dni z temp -15-20 my majówkę zaczynamy już w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Oszukują z tą pogodą. W telewizji mówili że mamy efekt cieplarniany i robi się coraz bardziej gorąco. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja od środy jestem na miejscu,ciągle pada nad woda pusto temp ok 4-5stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 na majówkę było przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jestem na majowce ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi