Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Stacjonarnie. Nigdy nawet nie próbowałem łowić kleniojazi na spina. Co prawda jakieś ...........15 lat temu nakupiłem woblerów ale nie używałem jeszcze. Oprócz robót ogrodniczych miałem robić porządek w gratach i przyniosłem do chałupy we wtorek. Leży toto na kupie w pudłach ale ......... brak odwagi żeby się tym zająć :rolleyes: skąd tego tyle? Są woblery kupione ponad ........ 20 lat temu w Kanadzie i wodę widziały raz, może dwa . Jak opanuję wklejanie zdjęć* to chyba je wystawię bo ich nie używam.

*próbuję to opanować od wielu lat ale jak na razie nie idzie :unsure: .

Podobny dylemat miałem wczoraj i mi również zabrakło odwagi :)

Podobny dylemat miałem wczoraj i mi również zabrakło odwagi :)

Ja od wtorku planuję podjąć działania w każdy wieczór ale wieczorem jak na to popatrzę to mi chęć jakoś przechodzi  :rolleyes: . Dobrze że morskich nie przywlokłem :rolleyes: ale za tamte chciał nie chciał będę musiał się zabrać jakoś tak w połowie maja bo 01.06 wyjazd B) na 2 tygodnie i mam nadzieję poważne ryby.

• Like 1

Woda w korycie ale ładnie wysoko i w miarę przejrzysta. Patrząc po miejscówce którą znam to będzie z ok. 1,5m wody więcej niż jesienią. W miejscu gdzie jest małe starorzecze przy wystających trawach coś 2x pogoniło drobnicę a na wejściu do tego starorzecza jakiś drobiazg się pluskał. Jedyny spotkany wędkarz właśnie w tym miejscu nie miał brania , przynajmniej tak zeznał :rolleyes: . Na skarpie w Niemirowie cisza zupełna , woda nieźle ciągnie. Spotkałem patrol łączony SG z Policją i nie bardzo wiedzieliśmy co widzimy :wacko: .

Ktoś pod drugiej stronie wyciął wszystkie drzewa na zboczu "Gnojnej Góry" . Jakieś dwa osobniki jak zobaczyły radiowóz przerwali wycinkę i udawali że ich tam nie ma, no ale przez lornetkę było widać że są. Rozumiem że Szyszko w swej dobroci pozwolił wycinać jak leci ale czy to prywatny teren ? A i Natura 2000 na dodatek (chyba).

Jak wracałem to wspomniany wcześniej P. jechał nad wodę , ciekaw jestem po co ;)? Tak codziennie na klenie ? 

P. na razie żadnej 50+ nie miał, wczoraj z nim rozmawiałem. 09 kwietnia powinien zostać uznany jako święto ;) zaczynam 6 rok na Bugiem i po raz PIERWSZY miałem kontrolę PSR z Siedlec , po jakiś 150 wędkodniach mnie skontrolowano B) . 2 wędkarzy z H. których zastałem na miejscówce nie miało ze sobą kart więc po przyjęciu mandatów pojechali do domu. Usiadłem sobie na spławik z biały robactwem i zanętą i od 8 do południa krąpi i płotek powyżej 20cm jakieś 2,5-3kg w siatce , mniejsze wypuszczałem od razu. Mniejsze płotki "ostre" większe nie. Największa płotka ok. 27cm, krąp 30. Zabawa była , ręka rybą śmierdzi ;) , szykuję się do wędzenia :) ............ szynek i baleronów.

• Like 1

No super Darku w końcu połowiłeś :D  :D  :D  Gratki :) Powiedz mi proszę jak woda dzisiaj ?

Czysta, nic nie niesie. W ciągu tygodnia w/g miejscowych opadała ok. 0,5m. Między Sutnem a Wajkowem przy trawach coś tłukło i w ok. ujścia starorzecza w Niemirowie. Nie będę się udawał że wiem co :rolleyes: podejrzewam okonie lub klenie.

Wczoraj na godzinę wpadłem do Sutna

.

Woda wysoka i od tego wiatru wyglądała jak sztorm nad morzem.

Jest szansa na połowienie na starorzeczu w Niemirowie przy takim poziomie wody.

Tylko zobaczymy jak z pogodą będzie na majówkę bo trochę strach :huh:

No weź Darek nie strasz, aż tak nisko spadła temperatura? Miałem jechać na weekend, ale znów bym musiał z dzieciakami (żony w taką pogodę nie zaciągnę żadną siłą...) i mi się odechciało ;) ale, żeby się o rury bać to...

Młody mnie męczy żeby znów na majówkę na biwak jechać. W ubiegłym roku w nocy było +3, ale w dzień jakieś +18st, więc dało się funkcjonować. Chyba mnie w tym roku jednak nie namówi... :)

Edytowane przez Fossegrim

Zachęcająco nie wygląda, zimno, mżawka i wiatr. Ale ja chyba się przejadę w sobotę do poniedziałku bo nie mam długiego weekendu. Rury z wodą wytrzymały ?

rury spoko bo na zimę zawsze woda spuszczona + syfony zalane borygo hehe

i bociany już się chyba "klekotały" bo u nas na działce to jeden cały czas siedzi w gnieździe a drugi tylko znosi jedzenie