Tomek St. Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Przyleciało trochę wody i na starorzeczach faktycznie porobiły się warunki dla leszcza, lina do tarła jakich nie było od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Był ktoś na zawodach spinningowych na bugu granicznym w Łęgach ? które odbyły się 14.05 ile było osób ? jak wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Nie byłem na zawodach. Podobno było stu zawodników, poniżej masz wyniki: "1 miejsce - szczupak 1,5 kg2 miejsce - bolec 1,1 kg3 miejsce - okoń 0,3 kg 28 cm" Edytowane 17 Maja 2017 przez Norbert 78 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 I jak tu nie pić... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Nie byłem na zawodach. Podobno było stu zawodników, poniżej masz wyniki: "1 miejsce - szczupak 1,5 kg2 miejsce - bolec 1,1 kg3 miejsce - okoń 0,3 kg 28 cm" ŁOOOOO ilość i wielkość ryb powala Edytowane 17 Maja 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Widze ze wszędzie tak kolorowo z tymi rybami na zawodach???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Dla mnie zawody (w żadnych nie brałem udziału) nigdy nie były wyznacznikiem ilości ryb w łowisku. Byłem w tym dniu na Bugu, złowiłem bolenia 60+. Woda była jeszcze wysoka, widziałem kilka ataków bolka i miałem jeszcze jedno branie którego nie zaciąłem. Miałem też mały kłopot, pozbyłem się go przy pomocy multitoola Leathermana. Dzięki temu, mogłem dalej łowić Gdzie zaczyna się prawdziwy Bug, tam kończy się finezja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 jesteś twardy gość! mam kumpli którzy nawet nie mają szczypiec, więc w takiej sytuacji słabo bez niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Sztuka to było podejść multitoolem od strony wbicia . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Bezzadziory wychodzą łatwiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 I ja coś znalazłem na YThttps://www.youtube.com/watch?v=du6KECxdzXw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Wędkarska patologia na szczęście coraz częściej schodzi o kiju z łowisk nad Bugiem.Zostaje im tylko "łowienie" ryb w tarle ,albo na zimowiskach. Tylko 3 szczęśliwie reklamówki na 100. Potęga. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Tam już nie ma co się trzeć i zimować...Najbardziej wyje....ny z ryb region w Polsce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A myślałem że już minęły czasy rozgrywania zawodów na martwej rybie:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Prężnie rozwijające się nowe koło, pod szyldem jednego z Bialskich centr handlowych zorganizowało te zawody. Chodzi im o pozyskanie jak największej liczby członków. Już planują kolejne zawody, czas najwyższy ich oswiecić, że teraz organizuje się zawody na żywej rybie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Prężnie rozwijające się nowe koło, pod szyldem jednego z Bialskich centr handlowych zorganizowało te zawody. Chodzi im o pozyskanie jak największej liczby członków. Już planują kolejne zawody, czas najwyższy ich oswiecić, że teraz organizuje się zawody na żywej rybieMyślę że zdecydowana większość wie o tym a obowiązku na żywej rybie przecież nie ma. Nie jest tak że członkowie tego koła wczoraj zaczeli wędkować.Zresztą przy takich wynikach spokojnie mogą robić na martwej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Myślę że zdecydowana większość wie o tym a obowiązku na żywej rybie przecież nie ma. Nie jest tak że członkowie tego koła wczoraj zaczeli wędkować.Zresztą przy takich wynikach spokojnie mogą robić na martwej . Między innymi dzięki ładowaniu wszystkiego co się rusza do wora, wyniki są jakie są :-) Ale dla 99% wędkarzy w PL jest to NIEZROZUMIAŁE. Tak 99% ( znam masę deklarujących się no kilowców, którzy jak już coś chwycą to nie mogą się oprzeć -na tym forum też takich nie brakuje). Oczywiście, nie jest tu problemem wzięcie 1 szczupaka czy sandacza, ale każdej wymiarowej. bądź nie ryby. Edytowane 18 Maja 2017 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Nie przestał, ale faktycznie jest nie stosowny do publikacji na publicznym forum :-) Jeśli Cie to satysfakcjonuje to... przyznaje się do błędu, źle że "przyklasnąłem" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Ale wiocha! Mam sporo przyjaciół po tej stronie Wisły, jednak ściana wschodnia to jeszcze nie to, w porównaniu z Zachodem Polski. Ale dzięki takim ludziom jak Bartuś z Siedlec, widzę zielone światełko. Świadomość wędkarska powoli wkracza w te rejony. Bez obrazy dla normalnych wędkarzy z tych okolic.Tych, co znam, bardzo lubię i szanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Bez obrazy tez dla tych z zachodniej strony Wisly, u Was nie jest wcale lepiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Jest dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Oczywiście, nie jest tu problemem wzięcie 1 szczupaka czy sandacza, ale każdej wymiarowej. bądź nie ryby.Niestety tak się dzieje nie tylko nad Bugiem . Ale od 5 sezonów obserwuję właśnie tam i martwi mnie że wędkarze zupełnie nie zwracają uwagi ani na ilość ani na wymiar.To że biorą płotki i krąpie po 12-15cm to pal licho, niby dla kota ale po kiego im 30-40cm sumki ? A słyszałem kilka razy takie opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 No tak wszystko albo dla kota albo do stawu ...a karta u tych wielmoznych zacnych obywateli musi się zwrócić ...kiedyś siedzę sobie nad Bugiem I przychodzi właśnie taki zacny obywatel i pyta się panie bierom mowie ze nie a ten mruknął tylko pod nosem panie teraz to nie ma ryb ...kiedyś ...kiedyś to się siatami wyciagalo ...odpowiedziałem temu Panu ze jak się kiedyś siatami ciągalo to teraz nie ma ...nie ma co lwitowac tego tematu ...ale myślę że powolutku idzie ku lepszemu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 .ale myślę że powolutku idzie ku lepszemu ...Siatami to teraz już nie . Młodzież zupełnie nie wykazuje takich zainteresowań a tacy którzy mieli z tym do czynienia to 20 lat temu z tego wyrośli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Ryby w reklamówkach na zawodach to już na prawdę obciach.Cóż, ten wstydliwy wynik jest najlepszym podsumowaniem takiego postępowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi