Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie zawody (w żadnych nie brałem udziału) nigdy nie były wyznacznikiem ilości ryb w łowisku. Byłem w tym dniu na Bugu, złowiłem bolenia 60+. Woda była jeszcze wysoka, widziałem kilka ataków bolka i miałem jeszcze jedno branie którego nie zaciąłem. Miałem też mały kłopot, pozbyłem się go przy pomocy  multitoola Leathermana. Dzięki temu, mogłem dalej łowić  ;)

Gdzie zaczyna się prawdziwy Bug, tam kończy się finezja!  :D

DSC_1003_zps7lbkoyoz.jpg

DSC_1004_zpsfdolaxjt.jpg

DSC_1005_zpsmkah4wu8.jpg

DSC_1006_zps1omgss2u.jpg

DSC_1007_zpsgrqwfkqo.jpg

Prężnie rozwijające się nowe koło, pod szyldem jednego z Bialskich centr handlowych zorganizowało te zawody. Chodzi im o pozyskanie jak największej liczby członków. Już planują kolejne zawody, czas najwyższy ich oswiecić, że teraz organizuje się zawody na żywej rybie

• Like 2

Prężnie rozwijające się nowe koło, pod szyldem jednego z Bialskich centr handlowych zorganizowało te zawody. Chodzi im o pozyskanie jak największej liczby członków. Już planują kolejne zawody, czas najwyższy ich oswiecić, że teraz organizuje się zawody na żywej rybie

Myślę że zdecydowana większość wie o tym a obowiązku na żywej rybie przecież nie ma. Nie jest tak że członkowie tego koła wczoraj zaczeli wędkować.

Zresztą przy takich wynikach spokojnie mogą robić na martwej :P .

Myślę że zdecydowana większość wie o tym a obowiązku na żywej rybie przecież nie ma. Nie jest tak że członkowie tego koła wczoraj zaczeli wędkować.

Zresztą przy takich wynikach spokojnie mogą robić na martwej :P .

Między innymi dzięki ładowaniu wszystkiego co się rusza do wora, wyniki są jakie są :-) Ale dla 99% wędkarzy w PL jest to NIEZROZUMIAŁE. Tak 99% ( znam masę deklarujących się no kilowców, którzy jak już coś chwycą to nie mogą się oprzeć -na tym forum też takich nie brakuje). Oczywiście, nie jest tu problemem wzięcie 1 szczupaka czy sandacza, ale każdej wymiarowej. bądź nie ryby.

Edytowane przez beton007

Ale wiocha! Mam sporo przyjaciół po tej stronie Wisły, jednak ściana wschodnia to jeszcze nie to, w porównaniu z Zachodem Polski. Ale dzięki takim ludziom jak Bartuś z Siedlec, widzę zielone światełko. Świadomość wędkarska powoli wkracza w te rejony. Bez obrazy dla  normalnych wędkarzy z tych okolic.Tych, co znam, bardzo lubię i szanuję.

Oczywiście, nie jest tu problemem wzięcie 1 szczupaka czy sandacza, ale każdej wymiarowej. bądź nie ryby.

Niestety tak się dzieje nie tylko nad Bugiem :unsure: . Ale od 5 sezonów obserwuję właśnie tam i martwi mnie że wędkarze zupełnie nie zwracają uwagi ani na ilość ani na wymiar.

To że biorą płotki i krąpie po 12-15cm to pal licho, niby dla kota ale po kiego im 30-40cm sumki :angry: ? A słyszałem kilka razy takie opowieści.

No tak wszystko albo dla kota albo do stawu ...a karta u tych wielmoznych zacnych obywateli musi się zwrócić ...kiedyś siedzę sobie nad Bugiem I przychodzi właśnie taki zacny obywatel i pyta się panie bierom mowie ze nie a ten mruknął tylko pod nosem panie teraz to nie ma ryb ...kiedyś ...kiedyś to się siatami wyciagalo ...odpowiedziałem temu Panu ze jak się kiedyś siatami ciągalo to teraz nie ma ...nie ma co lwitowac tego tematu ...ale myślę że powolutku idzie ku lepszemu ...

• Like 1