turkucpodjadek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) W Gnojnie. Na przeciwko cmentarza w Niemirowie, dojazd jest bardzo dobry, miejsca na obozowisko sporo, cienia też nie zabraknie. Przy samym obozowisku jest fajna rynna, sto metrów dalej ciekawe starorzecze. Można przyjechać przyczepą kempingową, wszelkie łodzie i pontony jak najbardziej da się zwodować [emoji6]. W lipcu można łowić wszystkie drapieżniki, stąd ten termin. to Wam z Darkiem pomachamy z drugiej strony A chyba z jakieś 2- 3 lata temu był zlot w Sutnie bo baner jerkbaita widziałem jak jeszcze nie byłem na forum... Edytowane 19 Maja 2017 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 to Wam z Darkiem pomachamy z drugiej strony A chyba z jakieś 2- 3 lata temu był zlot w Sutnie bo baner jerkbaita widziałem jak jeszcze nie byłem na forum...Dasz znać, zabiorę Was na drugi brzeg pontonem [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Bartek o dziwo zgłaszając pobyt na granicznym możesz "przebywać" ( nocować) ale co ciekawe jest zakaz łowienia w nocy Edytowane 19 Maja 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Na Bugu granicznym jest zakaz łowienia i rozpalania ognisk - w nocy . Zakaz ten wprowadza porozumienie między Polska a ZSRR bodajże z 1962r. ratyfikowane później przez Białoruś i Ukrainę . Za to rozporządzenie Ministra SWiA z 21 kwietnia 2008 r pozwala nam łowić całą dobę - no chyba że umowy międzynarodowe stanowią inaczej . W skrócie nasza strona pozwala ale my musimy uszanować sąsiadów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Z tego co wiem na granicznym Bugu z Ukrainą nie wolno przebywać nad wodą w nocy tz też i łowić .Byłem u Mańka w Starym Stulnie w tamtym roku nic nie mówił że wolno łowić całą dobę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Łowić nie ale przebywać w nocy tak (jak masz zgłoszony pobyt) . Właśnie dzwoniłem do straży granicznej Edytowane 19 Maja 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dla tego proponuję na miejsce spotkania Gnojno. Do granicznego Bugu jest z 200 metrów, do starorzecza 100. Do tego śmiało można palić ognisko i łowić w nocy. Fajnie byłoby poznać kilku forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jest nas w okolicy kilku, niektórzy już nawet poznani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jestem chętny tylko w czerwcu :-) bo maj mam zablokowany... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Z tego co wiem na granicznym Bugu z Ukrainą nie wolno przebywać nad wodą w nocy tz też i łowić .Byłem u Mańka w Starym Stulnie w tamtym roku nic nie mówił że wolno łowić całą dobę .Kiedyś była puszczona plota, że na białoruskim odcinku można łowić w nocy, że niby umowa między międzynarodowa pozwala. Generalnie ani na białoruskim ani na ukraińskim odcinku nie wolno łowić w nocy. Można natomiast nocować nad rzeką, ale w określonej przepisami odległości i po uprzednim zgłoszeniu. Jest fajny filmik "Rzeka Bug kajakiem przez trzy granice" i tam ładnie widać gdzie się rozbijają i że śpią nad rzeką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jestem chętny tylko w czerwcu :-) bo maj mam zablokowany... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaWstępny termin to lipiec, w czerwcu też możemy zrobić spotkanie sandaczowe [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ja za sandaczem średnio ale chętnie się spotkam i podszkolę :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dzisiaj woda ladna, ale rano pomacham spinem. Norbert my chyba razem byliśmy u manka i na woroblinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dla tego proponuję na miejsce spotkania Gnojno. Do granicznego Bugu jest z 200 metrów, do starorzecza 100. Do tego śmiało można palić ognisko i łowić w nocy. Fajnie byłoby poznać kilku forumowiczów W Woli Uhruskiej jest fajne starorzecze... a i pod nosem placówki SG jest pole namiotowe. Jedyny minus to brak nocnego łowienia. A i na Stare Stulno rzut kamieniem https://www.google.pl/maps/dir/51.3238295,23.6317021//@51.3242631,23.6290727,569m/data=!3m1!1e3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dzisiaj woda ladna, ale rano pomacham spinem. Norbert my chyba razem byliśmy u manka i na woroblinieTak Błażej, już wcześniej poznaliśmy się [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jak przypadnie mi wolny weekend to oczywiście będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Witam Byłem na tych zawodach i czytam was koledzy o kiju że zjada was zazdrość ze nowe koło organizuje zawody i to na granicznym Bugiem .To ich pierwsze zawody ale nie oto chodzi żeby nałowić ryb.Ryb na RZECE BUG jest bardzo dużo tylko czasami natura płata figle szczególnie tej wiosny.Woda podnosiła się i opadała i są temu takie a nie inne efekty.Koledzy z naszego regionu bardzo zły przykład dajecie w opisach chyba zazdrości.Zadam pytanie kolegą z okręgu mazowieckiego po co przyjeżdżają nad Buk szczególnie okolice Gnojna jak nie ryb.Ogniska palić i grilować?Zawody to spotkania wędkarzy i poznanie nowych kolegów o kiju.Kolega nie będę pisał który wywodzi się z Białej Podlaski uczył się łowić a teraz pisze bzdury.Pozdrawiam kolegów i spotkań częstszych na piękna rzeką Bug.Faktycznie jest czego zazdrościć ŻAL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Oj znowu zawody gratulacje fajnie ze polowiliscie w reklamowy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) W Gnojnie. Na przeciwko cmentarza w Niemirowie, dojazd jest bardzo dobry, miejsca na obozowisko sporo, cienia też nie zabraknie. Przy samym obozowisku jest fajna rynna, sto metrów dalej ciekawe starorzecze. Można przyjechać przyczepą kempingową, wszelkie łodzie i pontony jak najbardziej da się zwodować [emoji6]. W lipcu można łowić wszystkie drapieżniki, stąd ten termin. Norbert ,piszesz o tej "patelni" na skarpie ,gdzie kiedyś stała drewniana wiata ? Łowienie w dół rzeki skutecznie utrudni ujście starorzecza,ale w górę można pohasać Tylko tam trzeba rezerwować miejscówkę z tygodniowym wyprzedzeniem Całe lato rośnie tam las gruntówek, gęsty las Na granicznym Bugu nie wolno nocować nad brzegiem rzeki Bartek, moje informacje na temat pobytu nad granicznym Bugiem po zmroku pokrywają się z Twoimi.Tak twierdzili pogranicznicy bodajże z Janowa,gdy łowiłem na odcinku Woroblin-Pratulin. to Wam z Darkiem pomachamy z drugiej strony A chyba z jakieś 2- 3 lata temu był zlot w Sutnie bo baner jerkbaita widziałem jak jeszcze nie byłem na forum... Był,był co prawda bardzo kameralny ,ale atmosfera była świetna Przy okazji pozdrawiam uczestników. Tomi Edytowane 19 Maja 2017 przez tomi101 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Norbert ,piszesz o tej "patelni" na skarpie ,gdzie kiedyś stała drewniana wiata ? Łowienie w dół rzeki skutecznie utrudni ujście starorzecza,ale w górę można pohasać Bartek, moje informacje na temat pobytu nad granicznym Bugiem po zmroku pokrywają się z Twoimi.Tak twierdzili pogranicznicy bodajże z Janowa,gdy łowiłem na odcinku Woroblin-Pratulin. Był,był co prawda bardzo kameralny ,ale atmosfera była świetna Przy okazji pozdrawiam uczestników. Tomi Chodzi mi o miejsce kilkaset metrów powyżej promu Gnojno-Niemirów, w górę rzeki są fajne miejscówki i prawie zerowa presja [emoji6] Ja za sandaczem średnio ale chętnie się spotkam i podszkolę :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaJak przypadnie mi wolny weekend to oczywiście będę.To już jest nas trzech, może ktoś jeszcze się zdecyduje [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ja i tak większość weekendów spędzam po tej samej stronie co Błażej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Mam do Niemirowa 170 km trzeba by było zanocować nad wodą . Jeśli coś będziecie wiedzieć o spotkaniu tak na 2 tygodnie wcześniej , proszę o wiadomość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Mam do Niemirowa 170 km trzeba by było zanocować nad wodą . Jeśli coś będziecie wiedzieć o spotkaniu tak na 2 tygodnie wcześniej , proszę o wiadomość .Do lipca zostało jeszcze trochę czasu, pewnie jeszcze ktoś się zdecyduje i ustalimy szczegóły [emoji6] Ja i tak większość weekendów spędzam po tej samej stronie co Błażej.To nie jest problem, przewiozę Was pontonem na drugi brzeg [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzisiaj na mazowieckim odcinku 4 szt.bolków,niestety rozmiarowo bez szału-największy 60 cm.Radocha mimo to jest bo to dopiero drugi raz na rybach w tym roku . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja na 0: Rano zmarzlem bo bylo 6stopni, teraz godzinka widac ataki bolkow na drobnicę teraz w cieniu ze 26 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi